Csak az innovatív politika vezethet ki a mai válságból – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden a GE budapesti globális üzleti szolgáltató központjának megnyitóján, ahol fantasztikus sikertörténetnek nevezte Magyarország és az amerikai GE együttműködését.

Csak az innovatív vezetésű politika lehet sikeres a jövőben, ami ráadásul "fekszik a magyaroknak" – fogalmazott beszédében a kormányfő. Megjegyezte, amikor Magyarország kritizálja az Európai Unió lassú válságkezelését, akkor azt a közösség javítása érdekében teszi, hogy azon belül lehessen jobb teljesítményt elérni.

Orbán fantasztikus sikertörténetről beszélt

Orbán Viktor azt is mondta, hogy a magyar gazdaság makroszinten stabilan áll a lábán, ez "egy javuló közeg", a múlt év utolsó negyedévi növekedési adatok már azt mutatják, a közép-európai régióban a magyar gazdaság bővül a legjobban.

Magyarország és a GE kapcsolatát fantasztikus sikertörténetnek nevezte a miniszterelnök, aki szerint ez nagyrészt a vállalatnál dolgozó magyarok tehetségének, elkötelezettségének és munkabírásának köszönhető. Az amerikai cég magyarországi története azt mutatja, "ha vannak jó partnereink, a magyarok igenis lehetnek sikeresek" – fogalmazott a Váci úton lévő szolgáltató központ megnyitóján a cég vezetői, munkatársai előtt.

Felidézte, hogy amikor a GE tulajdonos lett a Tungsramban, akkor – "szemben számos privatizációs történettel" – nem akarta bezárni a gyárat, nem a piacot akarta megvenni, és "nem azon gondolkodott, hogyan köthetne útilaput az itt dolgozó emberek talpára".

A GE-nek ma több mint 13 ezer alkalmazottja van Magyarországon, ahol a legnagyobb amerikai befektetőnek számít, a legfontosabb pedig, hogy 2012-ben kétezer magyar beszállítóval állt kapcsolatban a cég, amelynek esetében a hazai beszállítók részaránya több mint 65 százalék – sorolta az adatokat Orbán Viktor, nyomatékosítva, hogy "erre van szükségünk". A szolgáltató központ beruházásával kapcsolatban hozzátette, hogy az 1300 jól képzett szakembernek ad majd munkát.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Jellemtelen féreg! Az anyját is kiállítaná a sarokra, ha az szavazatokat hozna neki.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Yoda69: Hát igen, az államosítás tényleg nem fér bele a képbe. Jó tudni, hogy mi volt az államosításokkal (tankönyv, takarékszöv, trafik, szerencsejáték) a valódi cél. Az amit kommunikálnak, vagy az eddig versenyben működő egyes szektorok államosítás utáni baráti vállalkozásoknak való átjátszása.
Yoda69
@human: Termeszetesen az utobbi, eleg megnezni kik nyertek a trafik mutyin, vagy kik a befutok a casino mutyin. Akinek nincs valamilyen koze a fideszhez, annak nincs eselye ervenyesulni Mo.-n. Ugyanaz van mint a cocializmusban. Ha nem voltal parttag, eselyed sem volt elobbre jutni a rangletran. Nem veletlen hogy mar felmillioan elhagytak az orszagot orban es rezsimje miatt, es amennyiben ujra nyer millios nagysagrendu lesz a kivandorlas.
human
@Yoda69: Nekem meg mindig a földesúri-hűbéres-jobbágy rendszer jut eszembe.
magyarbakancs
Az a baj ,hogy ebből a nagy sikerből nem érzünk semmit.
Érezzük a valutánk léértékelődését és érezzük,hogy többet füzetünk törlesztőrészletet.
Yoda69
313-on az Euro. eltolcsi megcsinalta.
Gondolom ez is a sikersztori resze. Legalabbis a fideszes majmok, mint sz@rgyarto vagy donorban nagyot kaszalnak a bebuko forinton. Gondolom 350-ig meg sem allnak.
Kivancsi vagyok ezt hogy nyomjak le a deviza hitelesek torkan?
Desischado
Igaza van viktátornak, sikertörténetről van szó! NEKIK! MI MEG SZÍVUNK, MINT A TORKOSBORZ! EL KELL ŐKET ZAVARNI!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.