A Blaha Lujza téren tiltakoztak kora este diákok és tanárok a közoktatást érintő átalakítások miatt.

A "Tüntetés a szabad oktatásért – A jövőnk a tét!" elnevezésű demonstráció néhány résztvevője az úttestre is leült, később a Szabadság hídig vonultak. Egy dühös járókelő szerint inkább kérdeznék meg a szüleiket, hogy jobban élnek-e, mint négy éve.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

stone
Egyetértek a fiatalokkal:
- a kormány jelenlegi oktatáspolitikája arra kényszeríti Őket, hogy elmenjenek az országból - Ők nem akaranak. (a nyugdíjas nénitől, bácsitól kérdezném: ki állítja elő majd az ő nyugdíjukat néhány év múlva, ha a fiatalok lelépnek külföldre?)
Viktor nem szereti a gondolkodó réteget, (hiszen a munka alapú gazdaságra hajt - ő mondta) A fiatal értelmiség viszont képes néhány év mulva megdönteni orbán hatalmát. (ezt ő nem akarja)
Induljunk ki abból, hogy viktor is ezt csinálta - és így. Tehát joggal fél a képzett fiataloktól.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Hahó, jobbos birkák. Itt lehet Bajnai gárdázni.
coyote3
Nem értem mi a bánat bajuk van???!!! Megmondta a zsírdisznó, hogy az átalakítás a fiatalok és a tanárok érdekeit szolgálja! Mit nem értenek ezek a bajnai gárdisták és a konyakrendelők???
stone
Egyetértek a fiatalokkal:
- a kormány jelenlegi oktatáspolitikája arra kényszeríti Őket, hogy elmenjenek az országból - Ők nem akaranak. (a nyugdíjas nénitől, bácsitól kérdezném: ki állítja elő majd az ő nyugdíjukat néhány év múlva, ha a fiatalok lelépnek külföldre?)
Viktor nem szereti a gondolkodó réteget, (hiszen a munka alapú gazdaságra hajt - ő mondta) A fiatal értelmiség viszont képes néhány év mulva megdönteni orbán hatalmát. (ezt ő nem akarja)
Induljunk ki abból, hogy viktor is ezt csinálta - és így. Tehát joggal fél a képzett fiataloktól.
Desischado
Viktátornak csak tudatlan rabszolgák kellenek, mert azokat irányíthatja! aki meg úgy gondolja, hogy nincs igazuk a pedagógusoknak és a fiataloknak, akkor se sírjon, ha a fiatalok tömegesen fogják elhagyni örökre az országot!
Nil
HA megkérdeznék a szüleiket- de gondolom nem kell mert nem vakok és süketek, a saját bőrükön érzik hogy sokkal rosszabbul élnek mint négy éve.
varirmag
Talán a pedagógusok között kellene először rendet tenni.
miért nem az oktatás színvonalának emeléséért tüntetnek ?
Minap olvastam hogy milyen magas a bukásszám a középiskolákban. ( 75 %-80% )
Ezek a pedagógusok nem az elmúlt 3-4 évben voltak fősulisok,egyetemisták.
Nem tisztem védeni "Rózsikát" de ideje lenne valóban rendet vágni az oktatás területén,
mert tüntetgetni már tudnak, megy a szájtépés is. De mikor kezdenek el a pedagógusok megfelelő szinten tanítani,( hogy a bukások száma cca, 10 % legyen ) és elkezdhetnének a diákok tanulni végre, mert valóban a jövöjük a tét !
human
@varirmag: Nincs fénymásoló papír, kréta, a rossz ablakok mellett fáznak a diákok. És nagyon kellemetlen, mikor elfogy a vécé papír és csak az ígéret van rá, hogy majd lesz. A pótlékokat hónapokkal később fizetik a tanároknak. Ez ma a magyar közoktatás színvonala. Ilyen körülmények közt kell a tanároknak oktatni és a diákoknak tanulni.
De úgy is mondhatnám, próbálj meg egy kertet felásni lapáttal.
varirmag
@human: Ez így általánosságban nem igaz, de ha te tudsz ilyenről írd ki az intézmény nevét. Különben csak üres duma. A középiskolai bukások száma pedig tény.
Itt a propin is írtak róla az elmúlt napokban .
darwin
@varirmag: Minden második vidéki általános iskola ilyen.A fővárosiakkal nem foglalkozom,nem ismerem az ottani helyzetet.25 éve visszük a WC-papírt,szalvétát,fénymásoló papírt,krétát,festjük az osztályokat,a kerítést,a padokat,csiszoljuk a parkettát,parkettázunk.Adakozunk évnyitóra,farsangi bálra,jótékonysági bálra,szalagavatóra ,évzáróra,versenyekre.25 éven át szponzoráltam az iskolát,elég nagy összegekkel és most átvette az egyház.
Egy szerencsém van,már nem jár ide egy gyerekem sem.Az unokáim már külföldön fognak iskolába járni.
QQCSI
@darwin: Az a tragédia, hogy a II.vh.rombolása, az 56-os események után,
épp ilyen volt a helyzet: a szülők, a gyerekek, a pedagógusok közös munkájával,
anyagi hozzájárulásával épült-szépült az iskola.
Akkor, most minek kellene örülnünk?
Hogy lassan visszatérünk a palavesszőhöz?
"Az unokáim már külföldön fognak iskolába járni."
Ez bizony az ország tragédiája, hogy egyre többen mondják ezt.
darwin
@QQCSI: A kárpótlásnál az egyházakat kártalanították az elvett iskolákért,a város legjobb telkeit kapták meg.Most mit fizetett az egyház a sok száz iskoláért az államnak? /nekem?/
QQCSI
@darwin: Költői kérdés volt, ugye?
human
@varirmag: Megértheted, hogy intézményt nem írhatok. Annyit esetleg, hogy vidéki intézmény. A városban egyébként az iskolák 40%-ában vannak ilyen gondok.
human
@varirmag: A kormány egyébként azzal indokolta az oktatás központosítását (KLIKK-esedést), hogy így fogják átcsoportosítani a túlfinanszírozott intézményektől az alulfinanszírozottakhoz a forrásokat. Hát ebből semmit nem látni. Egy kormány alatt sem voltak még ekkora gondok a munkakörülmények biztosításával (még 1998 és 2002 közt sem).
Nil
@human: Tudod én még úgy nőttem fel hogy nem volt az iskolában fénymásolópapír de voltak pedagógusok. És ma a világban számtalan helyen nincs az iskolában C papír-mi is vittük a tisztasági csomagot - és mégis tanulnak a gyerekek - igaz elhivatott tanáraik vannak.
A gyerekem olyan suliba járt ahol aC papír a mennyezeten landolt- egy idő után megunták nem tettek ki - vittek magukkal.
Volt anno egy program- okos táblák-nem kell kréta-igaz a gazdag gyerekek iskolájában minden osztályban volt, máshol egy sem - ez az egyik amiért a Gyurcsányra haragszom - egy olyan világban amit a számítástechnika ural ez egy nagyon jó megoldás ltt volna és a gyerekek is élveznék az oktatást.
Aki pénzért tanít és nem a tudás átadásának öröméért az panaszkodik - ez van az egészségügyben is.
Mindemellett elítélem amit Hoffmann tett az oktatással OV parancsára, azt is tudom hogy a mai gyerekek nem angyalok-de nézd meg mi áll előttük-mit látnak maguk körül. Nincs min csodálkozni. De egy pedagógus megtalálja a módját hogy tanítson bármilyen körülmények között - háborúban, börtönben, bárhol.
QQCSI
@Nil: " De egy pedagógus megtalálja a módját hogy tanítson bármilyen körülmények között - háborúban, börtönben, bárhol. "
Igen, azok, akik hivatásuknak tekintik a pedagógusi pályát,
a "nemzet napszámosai" ilyenek.
Ilyenek viszont egyre kevesebben lesznek, ahogy az orvosok is elmennek a jobb élet reményében, úgy TANÁR is egyre kevesebb lesz.
Meg lehet érteni, hisz' mit látnak maguk körül? Simliskedve, diploma nélkül, sógor-koma alapon milliárdosok lesznek egyesek, mások meg nem adhatják meg a saját gyereküknek a minimálisat sem. Márpedig hivatástudatból gyermeket etetni, ruházni, testi-lelki táplálékkal ellátni nem lehet.
human
@Nil: igazad van. Egy pedagógus taníthat bármilyen körülmények közt. Előfordul, hogy nincs szabad tanterem ahova beférne a csoport és a folyosón tartják az órát. A testnevelés órát is a folyosón tartják, mert nincs tornaterem (ezt sem gondolták át).
DE a végén mégis a gyerekek sínlik meg, mert rosszabbul teljesítenek a méréseknél, a központ pedig mindig jobb teljesítményt vár. Csodát nem lehet elvárni a tanároktól és azt sem, hogy a fizetésük egy részéből a munkáltatójukat finanszírozzák.
human
@Nil: Röviden. Az elvárások ugyanúgy megvannak, csak az eszköz, amivel az teljesíthető nem biztosított.
lajospapa
@human: Nem! Nem taníthat bármilyen körülmények között! Sajnos soha nem volt a tanító megfizetve, de azért a faluban (de városban is TANÍTÓ ÚR volt. Ma sok tanítandónak több a zsebpénze mint a tanára fizetése. És ezt tudja a gyerek is. Ahogy telik az idő a gyereken egyszer csak nem kell az apukának vagy anyukának már bemenni az iskolába felpofozni a tanárát, mert már megteszi saját maga.
Egy nemzet akkor kezd öngyilkos lenni, mikor ennyibe nézi a jövő generáció nevelőit. Ez nem csak anyagi kérdés, de az is!
evacica
Tüntettek, de nem elegen! Sajnos a tanárok többsége fél, a diákok közömbösek pedig első sorban róluk van szó. Ezt az oktatást teljesen tönkretették a hozzá nem értés és a koklerség uralja az oktatást is, mint sok minden mást ebben az országban.
Szvetlana
Akkor amikor még nem tudni hogy ki értékeli egy pedagógus "életpályáját" vagy tudni azt, hogy egy érettségizett ámde felelős pozícióban ülő sokadik senki fogja eldönteni, hogy egy 30 éve tanító és tudományos munkákat felmutató középiskolai tanárnak milyen minősítést adjanak,
na ebből nem kérnek, köszönik szépen.
És abból sem kérnek, hogy a 30 éve pályán lévő pedagógust egy szintre hozzák a kezdővel, vagyis az 50 éves tanár, akinek van legalább 20 pályázata, bizonyítsa be oldalakon keresztül, hogy ő miért érdemesült a pedagógus álompályára. Röhej.

Most már jó lenne, ha a Rizsa néni bizonyítaná be, hogy ő alkalmas a pályára!!!
kukac50
Forradalmat kell szervezni,mert a Fidesz mindent tönkre tesz, nem kellene hagyni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.