A Blaha Lujza téren tiltakoztak kora este diákok és tanárok a közoktatást érintő átalakítások miatt.

A "Tüntetés a szabad oktatásért – A jövőnk a tét!" elnevezésű demonstráció néhány résztvevője az úttestre is leült, később a Szabadság hídig vonultak. Egy dühös járókelő szerint inkább kérdeznék meg a szüleiket, hogy jobban élnek-e, mint négy éve.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

stone
Egyetértek a fiatalokkal:
- a kormány jelenlegi oktatáspolitikája arra kényszeríti Őket, hogy elmenjenek az országból - Ők nem akaranak. (a nyugdíjas nénitől, bácsitól kérdezném: ki állítja elő majd az ő nyugdíjukat néhány év múlva, ha a fiatalok lelépnek külföldre?)
Viktor nem szereti a gondolkodó réteget, (hiszen a munka alapú gazdaságra hajt - ő mondta) A fiatal értelmiség viszont képes néhány év mulva megdönteni orbán hatalmát. (ezt ő nem akarja)
Induljunk ki abból, hogy viktor is ezt csinálta - és így. Tehát joggal fél a képzett fiataloktól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Nil: igazad van. Egy pedagógus taníthat bármilyen körülmények közt. Előfordul, hogy nincs szabad tanterem ahova beférne a csoport és a folyosón tartják az órát. A testnevelés órát is a folyosón tartják, mert nincs tornaterem (ezt sem gondolták át).
DE a végén mégis a gyerekek sínlik meg, mert rosszabbul teljesítenek a méréseknél, a központ pedig mindig jobb teljesítményt vár. Csodát nem lehet elvárni a tanároktól és azt sem, hogy a fizetésük egy részéből a munkáltatójukat finanszírozzák.
human
@Nil: Röviden. Az elvárások ugyanúgy megvannak, csak az eszköz, amivel az teljesíthető nem biztosított.
lajospapa
@human: Nem! Nem taníthat bármilyen körülmények között! Sajnos soha nem volt a tanító megfizetve, de azért a faluban (de városban is TANÍTÓ ÚR volt. Ma sok tanítandónak több a zsebpénze mint a tanára fizetése. És ezt tudja a gyerek is. Ahogy telik az idő a gyereken egyszer csak nem kell az apukának vagy anyukának már bemenni az iskolába felpofozni a tanárát, mert már megteszi saját maga.
Egy nemzet akkor kezd öngyilkos lenni, mikor ennyibe nézi a jövő generáció nevelőit. Ez nem csak anyagi kérdés, de az is!
evacica
Tüntettek, de nem elegen! Sajnos a tanárok többsége fél, a diákok közömbösek pedig első sorban róluk van szó. Ezt az oktatást teljesen tönkretették a hozzá nem értés és a koklerség uralja az oktatást is, mint sok minden mást ebben az országban.
Szvetlana
Akkor amikor még nem tudni hogy ki értékeli egy pedagógus "életpályáját" vagy tudni azt, hogy egy érettségizett ámde felelős pozícióban ülő sokadik senki fogja eldönteni, hogy egy 30 éve tanító és tudományos munkákat felmutató középiskolai tanárnak milyen minősítést adjanak,
na ebből nem kérnek, köszönik szépen.
És abból sem kérnek, hogy a 30 éve pályán lévő pedagógust egy szintre hozzák a kezdővel, vagyis az 50 éves tanár, akinek van legalább 20 pályázata, bizonyítsa be oldalakon keresztül, hogy ő miért érdemesült a pedagógus álompályára. Röhej.

Most már jó lenne, ha a Rizsa néni bizonyítaná be, hogy ő alkalmas a pályára!!!
kukac50
Forradalmat kell szervezni,mert a Fidesz mindent tönkre tesz, nem kellene hagyni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.