A legfőbb ügyész tájékoztatása szerint hivatali visszaélés, adócsalás és csalás bűntettének gyanúját keltik azok az adatok, amelyek a volt adóhivatali munkatárs, Horváth András által tett feljelentés nyomozása során eddig felmerültek.

Polt Péter ezt egy írásbeli kérdésre adott válaszában közölte, amely pénteken került fel az Országgyűlés honlapjára. A legfőbb ügyészhez Schiffer András és Vágó Gábor LMP-s képviselők fordultak.

A legfőbb ügyész a válaszában arról is beszámolt, hogy az eljárás jelenlegi szakaszában a nyomozó hatóság az adóellenőrzések eredményének állítólagos meghiúsulása érdekében félreállított munkacsoport személyi összetételét, tevékenységét és a feljelentő által hivatkozott adóellenőrzéseket és belső vizsgálatokat térképezi fel.

Polt Péter felidézte: a Horváth András által tett feljelentés alapján a Fővárosi Főügyészség tavaly november 13-án feljelentés-kiegészítést kért, majd a Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya december 9-én nyomozást rendelt el. Később Horváth Andrást is meghallgatták.

Az ügyben a nyomozás folyamatosan és időszerűen halad – olvasható a legfőbb ügyész válaszában.

A képviselők Milyen konkrét lépések történtek az áfacsalások ügyében? címmel tettek fel kérdést a legfőbb ügyésznek. Ebben emlékeztetnek Horváth András bejelentésére, amely szerint ezermilliárd forintos nagyságrendben is folyhatott akadálytalanul adócsalás Magyarországon.

Horváth András tavaly november elején tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezermilliárd forintnyi értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál. A NAV visszautasította a vádat, és rágalmazás miatt feljelentést tett volt munkatársa ellen.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Jó lenne ha a több ezer milliárdot is megtalálná, nem csak a közkatonákat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szablyafűrész
@coni: Marika, a rokkantnyugdíjas takarítónő nagyon lapít, valszeg beültetik a poligráfba, esetleg még Rumos Józsi, a biztonsági őr kerülhet szóba...gondolom Polt egypár fogzománcába került a fogcsikorgatás, hogy kénytelen ennyit is megosztani a plebsszel...
F_Viktor
Polt Péter megtalálta hogyan lehet lekommunikálni, hogy ebben is Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy legyen legalább 2 hónapig a felelős?
juditida
akkor, ha igaz amit Horváth András volt Nav-os állított, mégis mi a bánatért tartottak nála házkutatást?
Újra félnünk kell - ha ez a csaló hazug banda marad kormányon - a nagy fekete autóktól amik hajnalban jönnek ?
Orbán egy valamihez nagyon ért, olyan gerinctelen férgekkel tudta magát körülvenni, akik minden csettintésére, - persze jó pénzért - mindenre és annak az ellenkezőjére is kaphatóak. Jó nagy a tömeg az orbán féle damaszkuszi úton !
Ne felejtsük el, 2014.április 6-án végre tehetünk ez ellen !
Mindenki menjen el szavazni és akkor kenheti a hajára orbán, bűntársaival együtt az állítólagos többségét ! Nem igaz, hogy többen vannak, csak ezt sulykolják! Ez egy hazug propaganda, nem kell nekik bedől.
Mi vagyunk többen, akiknek elegük van már ebből a sok műveletlen (mert hiába tanultak, akkor is műveletlenek maradtak!), csaló hazug tolvaj, csak uralkodni akaró népségből !!!
juditida
@Sziszifusz: remélem sem a kecskéjük sem lakik jól és a káposztájukat is elvessszük tőlük !
Desischado
@juditida: ERRE CSAK AZT MONDHATOM: IGAZAD VAN!!! A SZIVEMBŐL BESZÉLTÉL!!!
kukac50
Pedig,hogy támadták Horváth Andrást. Polt Péter vizsgálatot rendelhetne el a Bács-megyei megyeháza költségvetésének vizsgálatára is 10 évre visszamenőleg,minden intézet fenntartására költött pénzt illetően..
Ott is nagy összeg csalására derülne fény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.