A nyomozás adatai szerint 2 milliárd forintnyi kárt okozott egy élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet – közölte a NAV bűnügyi szóvivője. Sárközi Alexandra szerint a bűnszervezetre egyszerre több mint ötven helyszínen, 200 pénzügyi nyomozó, adórevizor és pénzügyőr járőr csapott le.

Az akció során 22 millió forint készpénzt, valamint 145 millió forint értékben nagy értékű gépkocsikat, motorkerékpárokat, karórákat foglaltak le. Az érintett cégek, illetve a gyanúsítottak bankszámláit és az elkövetők ingatlanjait zárolták, összesen, mintegy 800 millió forint értékben – fűzte hozzá.

A tájékoztatás szerint a gyanúsítottak, a többi között étolaj és cukor kereskedelmével foglalkozó gazdasági társaságokat működtettek, amelyek a papíron Szlovákiából beszerzett árukat egy cégláncolat közbeiktatásával, főként multinacionális üzletláncoknak és nagyüzemi felhasználóknak értékesítették.

Az akció során, a bűncselekmények bizonyítása érdekében lefoglalták a cégek könyvelési anyagait, és telefonjait, valamint a számlázásokra használt számítástechnikai eszközöket is.

A szóvivő arról is beszámolt, hogy az áfacsalók a pénzt, a többi között luxusingatlan építésére használták fel. A gyanúsítottak otthonában több száz pár cipőt, márkás órákat, különleges érméket találtak.

A bűnszervezet nyolc tagját előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, a cégláncolatban stróman ügyvezetőként közreműködő 5 hajléktalan férfit pedig közokirat-hamisítás miatt hallgatták ki.

A gyanúsítottak a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt akár 20 éves szabadságveszést is kaphatnak – közölte Sárközi Alexandra.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Még a végén kiderül, hogy Horváth András nem kitalált adócsalásokról beszélt,ezért indultak el a leleplezések. Bár az is lehet, hogy egypár lebuktatással elkábítják a közvéleményt, de az igazi nagyok háborítatlanok maradnak. Tényleg, mi van az ellene indított eljárással ? Sokatmondóan nagy a csend.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Megy az altatás. Hol van ez az évi 1000 milliárdhoz? Azokat kell megtalálni, akik eddig fedezték a csalókat. Amíg a posztjukon vannak, addig itt nem lesz rend.
hattorihanna
@human: A csalókat a legfőbb Nav-osak fedezik,vagy éppen ők maguk azok,/lásd nyanya linkjét,vagy pl. a pénztárgép bizniszt/úgyhogy itt rend az nem lesz addig amíg ez a kormány és ez a nav vezetőség irányítja a nyomozásokat.
öcsi55
@Sziszifusz: Igen ,már kiderült ,hogy Horváth Andrásnak igaza van .Ez a nem is tudom már hányadik milliárdos áfacsalási ügy, ami a botrány óta napvilágra került. Úgy néz ki igaza van EU-nak amikor ezer milliárd be nem fizetett vagy elcsalt áfáról beszélnek.
Nakimaga
Ki adta ki ennek a bűnügyi szervezetnek vajon a működési engedélyt ?
kukac50
Akkor már nem kell Putyin pénze,mert a Nav begyűjti az áfacsalóktól mire épülni kezd Paks 2.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.