Világszenzációt jelentő festményt vagy esetleg gyűjteményt vásárolt a magyar állam. A négy és félmilliárd forintért januárban megvett műkincs a Szépművészeti Múzeum sztárja lehet. A szakértők szerint megvásárolt Courbet festményre korábban a párizsi Louvre is tett ajánlatot. Felettébb érdekes műkincsvásárlásról "tudósít" a költségvetésről szóló minisztériumi beszámoló. Az interneten is hozzáférhető dokumentumban a következő mondatok olvashatóak: "4,5 milliárd forint egy külföldi személy kártalanítására egy ügyvédi irodában letétbe helyezett összeg a Szépművészeti Múzeumnál".

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
A Tündik bündije
@postamester: Postásjózsi írjon nekem privit, ki is ő valójában :-)))
szablyafűrész
@karma1: Bűncselekmény elkövetése útján nem lehet tulajdonjogot szerezni ! Ez a fő szabály.
Háborús viszonyok között megszerzett javakra nézve ez nem mindig mérvadó, mert un. " háborús jóvátétel" címén az oroszok az Uralba telepítették a BMW üzem motorkerékpár gyártó részlegét s ennek terméke lett az "Ural" motorkerékpár.
pbalage
szerintem a vityáék ez úgy szokták csinálni, hogy
1: vesznek egy Rózsi néni (gondolom alcsút 3) festményt papíron jó olcsón, előtte Rózsi nénivel leegyeztetve,
2: a festményt eladják a múzeumnak (szintén olcsón)
3: vesznek egy csomag festményt az árustól, amiben a Rózsi néni festménye is benne találtatik.
4: A csomagot átadják az itteni múzeumnak, a Rózsi néni festményével együtt, kivéve a vityának tetsző pingálmányt, a lényeg csak annyi, hogy a darabszám meglegyen. (itt a trükk)

Aki jól járt:
Rózsi néni
Festményárus
Vityáék

Aki rosszul járt:
Magyarok
karma1
@szablyafűrész: Asszem valahogy en is ezt akartam mondani... Vagyis hogy a londoni tulajdonostol ha INGYEN lefoglaljak a kepet, mint egy buncselekmeny targyat, akkor kenytelenek visszaadni azt a Hatvany gyujtemenynek, vagyis Magyarorszagnak, mint eredeti tulajdonosnak... Igy viszont a vitya meg tevedesbol sem tehetne ra a kezet, mert az a Hatvany csalad magantulajdona kellene hogy maradjon... (Juj, megyek es iszoK egy kolat, nehez ez a jogi nyelv...:-(((
karma1
@A Tündik bündije: Vazze, Tundikem, Neked aztan ezerrel vag az agyad! Oszt meg a Jozsira is gondu'sz! Az Isten tartson meg Teged bishundertundzwanzig! Oszt ha tyuklopasba kevere'nnek, kiallana e' mellettem kiskegyed? (Mar ugy ertem, ha az en tyukomat lopnak...:-))
karma1
A', mar ertem, hogy amikor az orosz katonak a papamrol letessekeltek a karorajat a "davaj csaszi" felkialtassal, akkor csak mukincset akartak menteni a Papam ezereves Doxajaval...(Oszt a katonanak azer vo't mar 7 ora a karjan, mer ugy konnyebb a szallitas...:-(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.