Világszenzációt jelentő festményt vagy esetleg gyűjteményt vásárolt a magyar állam. A négy és félmilliárd forintért januárban megvett műkincs a Szépművészeti Múzeum sztárja lehet. A szakértők szerint megvásárolt Courbet festményre korábban a párizsi Louvre is tett ajánlatot. Felettébb érdekes műkincsvásárlásról "tudósít" a költségvetésről szóló minisztériumi beszámoló. Az interneten is hozzáférhető dokumentumban a következő mondatok olvashatóak: "4,5 milliárd forint egy külföldi személy kártalanítására egy ügyvédi irodában letétbe helyezett összeg a Szépművészeti Múzeumnál".

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Biztos en vagyok a hulye, DE. (Na Tundik Bundije, most segits!)

Hogy is van ez az egesz? Ha ez a kep igazolhatoan a Hatvany-gyujtemenybol, RABLASSAL kerult ki az orszagbol, akkor bizony az angol tulajdonostol azt szerintem siman le kellett volna foglalni, mert az EREDETILEG MAGYAR ertektargy volt, nem pedig 15 millio eurot kifizetni erte!!!???

Nagy valoszinuseggel a Louvre-ban dolgozo muzeologusok ezzel (is) tisztaban voltak, vagyis hogy ez a festmeny nem csak siman EGY csodas es ertekes festmeny, hanem egyben a buncselekmeny targya is. Ezert nem nyultak bele ebbe a ketes tisztasagu uzletbe, de mi (okos orbanistak), egy oriasi v@lag penzt is fizetunk azert, amit szerintem egy fuggetlen nemzetkozi birosag biztosan a magyar allamnak itelt volna INGYEN, a jelenlegi tulajdonos meg pereskedjen a biztositojaval, vagy az ugynokevel, aki megvetette vele ezt a kepet, nem figyelve a kep tortenetere, es arra, hogy az EREDETI tulajdonos ISMERT (meg ha idokozben el is hunyt...)

Tessek mondani, meddig ulnek meg odafont ilyen nyeretlen ketevesek? Vagy csak talaltak 15 millat a ladafiaban, aztan a kandiscukor mar elfogyott a vasarba, ok meg nem akartak hazajonni ures kezzel?
karma1
@Maszlag: Mert mutyi-szaga van... Ha valami egyenes, jogosan igazolhato dolog, azt nem kell titokban tartani, nem kell 5 eves retardalt gyerekkent kezelni a magyar nepet.

Nana, hogy valaki megint nagyot kaszal...:-(((
postamester
@karma1: 100%, hogy Tündik Bündije is igazat fog adni Neked...
De végül is mi történt ??? Matolcsy talált 15 millió eurót
az egyik fiókjában, és nehogy elromoljon,befektette egy
jövedelmező " üzletbe. "...Mi ebben a különös??? :)))))))
A Tündik bündije
@karma1: Az a gond, hogy nem rablással került ki az országból. A Vörös Hadsereg Gazdasági Tiszti Bizottsága szállította el, ebben az esetben pedig kell, hogy legyen róla jegyzőkönyv "műkincsmentés" címén. Arról van szó ugyanis, hogy háborús helyzet esetén a hadsereg gazdasági osztálya lefoglalhat és így megmenthet bizonyos műkincseket a pusztulástól. Mivel pedig - ahogy a cikk is írja - a kép visszakerült a Hatvany-családhoz majd onnan egy londoni műgyűjtőhöz, így az adásvétel lényegében szabályos.
A Tündik bündije
@postamester: Postásjózsi írjon nekem privit, ki is ő valójában :-)))
szablyafűrész
@karma1: Bűncselekmény elkövetése útján nem lehet tulajdonjogot szerezni ! Ez a fő szabály.
Háborús viszonyok között megszerzett javakra nézve ez nem mindig mérvadó, mert un. " háborús jóvátétel" címén az oroszok az Uralba telepítették a BMW üzem motorkerékpár gyártó részlegét s ennek terméke lett az "Ural" motorkerékpár.
pbalage
szerintem a vityáék ez úgy szokták csinálni, hogy
1: vesznek egy Rózsi néni (gondolom alcsút 3) festményt papíron jó olcsón, előtte Rózsi nénivel leegyeztetve,
2: a festményt eladják a múzeumnak (szintén olcsón)
3: vesznek egy csomag festményt az árustól, amiben a Rózsi néni festménye is benne találtatik.
4: A csomagot átadják az itteni múzeumnak, a Rózsi néni festményével együtt, kivéve a vityának tetsző pingálmányt, a lényeg csak annyi, hogy a darabszám meglegyen. (itt a trükk)

Aki jól járt:
Rózsi néni
Festményárus
Vityáék

Aki rosszul járt:
Magyarok
karma1
@szablyafűrész: Asszem valahogy en is ezt akartam mondani... Vagyis hogy a londoni tulajdonostol ha INGYEN lefoglaljak a kepet, mint egy buncselekmeny targyat, akkor kenytelenek visszaadni azt a Hatvany gyujtemenynek, vagyis Magyarorszagnak, mint eredeti tulajdonosnak... Igy viszont a vitya meg tevedesbol sem tehetne ra a kezet, mert az a Hatvany csalad magantulajdona kellene hogy maradjon... (Juj, megyek es iszoK egy kolat, nehez ez a jogi nyelv...:-(((
karma1
@A Tündik bündije: Vazze, Tundikem, Neked aztan ezerrel vag az agyad! Oszt meg a Jozsira is gondu'sz! Az Isten tartson meg Teged bishundertundzwanzig! Oszt ha tyuklopasba kevere'nnek, kiallana e' mellettem kiskegyed? (Mar ugy ertem, ha az en tyukomat lopnak...:-))
karma1
A', mar ertem, hogy amikor az orosz katonak a papamrol letessekeltek a karorajat a "davaj csaszi" felkialtassal, akkor csak mukincset akartak menteni a Papam ezereves Doxajaval...(Oszt a katonanak azer vo't mar 7 ora a karjan, mer ugy konnyebb a szallitas...:-(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.