A kormány várakozásai szerint a Liget Budapest projektben olyan új múzeumépületek jönnek létre a Városligetben, amelyek a 21. század színvonalán járulnak hozzá a főváros építészeti örökségének gazdagításához, ugyanakkor tisztelettel kezelik a történeti örökséget - mondta el a projekt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az emberi erőforrások minisztere.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Bencsik nem csak nagyot álmodott...

"Szívhez szóló levélben fordult Rogán Antal polgármesterhez a Szkítia boltok tulajdonosa, Bencsik András. Arra panaszkodik, hogy „rendkívüli módon visszaesett a könyvesbolt forgalma” és a helyzetet „súlyosbították a Ferenciek tere felújítási munkálatai”. Ezért azt kérte a Demokrata főszerkesztője, a CÖF egyik vezetője, hogy engedjenek el neki 3 millió forintot az önkormányzattól bérelt üzlet havidíjaiból.

Bencsik cége a 3 milliót annak ellenére megkapta, hogy a Városház utcai Szkítia üzlet három utcasaroknyira van a Ferenciek terétől, és még a felújítás zaja sem hallatszott el odáig. Tehát meg lehet nyugodni, nem maradunk nemzeti színű csuklószorító, „idősebb vagyok, mint Szlovákia” feliratú póló és különböző turulos emléktárgyak nélkül, ezzel a kedvezménnyel akkor is fennmaradhat a Szkítia bolt a Belvárosban, ha senki sem akar ott vásárolni.

Ez után a döntés után az az V. kerületi kereskedő is balek, aki nem ad be azonnal hasonló kérvényt. Ilyen alapon, valamelyik díszkövezésre hivatkozva gyakorlatilag a városrész egészében lehetne bérleti díj elengedést kérni. Csak azon csodálkozom, hogy ez a nagyszerű lehetőség még nem jutott eszébe a Ferenciek terei Nemzeti Dohányboltnak. Köztudomású, hogy csökkent a trafikok forgalma, és még saccolni sem merek, hogy milyen kiesésük lehetett azokban a hónapokban, amikor nem előttük állt meg a 7-es busz. A polgármesterrel ők is biztosan jóban vannak, nekünk, adófizetőknek meg végül is mindegy, hogy stadionra, Szkítia boltra vagy trafiknak megy a közpénz. "
verőce21
február 27-én, csütörtökön délben kiírták az évszázad tervpályázatát, az "UIA-sztenderdek” szerinti múzeuminegyed-pályázatot Budapesten.

www.ligetbudapest.org/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.