A paksi atomerőmű, a villamos művek és a BKV egykori vezérigazgatója, a sokmilliárdos hűtlen kezeléssel vádolt Kocsis István segített az Orbán-kormánynak tető alá hozni a paksi bővítésről szóló orosz-magyar megállapodást – értesült a Népszabadság.

Kocsis István segített abban, hogy a korábban megfeneklett orosz-magyar atomerőmű-tárgyalásokat tető alá hozza az orosz Roszatommal Orbán-kormány – állítja a Népszabadság.

A lap felidézi, hogy Kocsis a Tocsik-ügy idején az abban érintett ÁPV-nél dolgozott, a 2003-as paksi üzemzavar idején az atomerőmű vezérigazgatója volt, később a BKV-vezérként szivárogtatott információkat a Hagyó-ügyről, a Magyar Villamos Művek vezetőjeként azonban az ügyészség szerint ör társával együtt 15 milliárdos hűtlen kezelést követett el.

A napilap forrásai szerint Orbánéknak Kocsis abban segített, hogy az oroszok végre komolyan vegyék az orosz részvételű bővítést és finanszírozást akaró magyar felet. Ez gyorsan megtörtént, a Népszabadság szerint viszont ennek az volt az ára, hogy a Németh Lászlóné fejlesztési miniszter által aláírt szerződés az orosz fél elképzeléseit tükrözi. A lap forrása szerint erre utal, hogy a parlament honlapján szereplő paksi bővítésről szóló törvény magyarul annyira suta fordulatokat tartalmaz, hogy az eredetije vélhetően orosz nyelven íródott.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Putyin:- először fordítsátok le ujgurra !
- Há' főnök, a magyarok Európában élnek !
- Tudom, de fél-ázsiaiak, aztán ujgurról ó-görögre, majd latinra és ebből dakotára !
- Ne magyarra ?
- Ne, a dakota rokon nép a magyarral és a nyelve is, ezen túl pedig ha észrevennék, hogy a hatványra emelt kamat egy jó nagy szopatás, akkor rá lehet fogni a fordítási hiányosságokra !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tekla
@szablyafűrész: A héber kimaradt , különben hogy engedélyezné a gazda állam?
nezelodo
"Tekla
@szablyafűrész: A héber kimaradt , különben hogy engedélyezné a gazda állam?"

Csak azért hagyta ki a hébert, mert nem akarja zrikálni a jobbikosokat, hogy az EU-s képviselőjük, állítólag a családban odahaza a héber nyelvet használja.
Desischado
F. Viktor véleményével értek egyte, mindent elmondott.Le volt ez már az oligarchák között előre zsírozva!
kkalman
És a mutyi csak nőtt, növögetett, Egyre nagyobb lett. egyre nagyobbakat harapott az ország testéből, mígnem egyszer aztán kipukkadt.
Húúúúú, nem is. A mesében a kis gömböc pukkadt ki. A mutyi az nem, az csak ő, növöget.
kkalman
@kkalman: A mutyi az nem, az csak nő, növöget.
Yoda69
@kkalman: Elobb utobb a mutyi is kipukkad, de addigra az orszag lepukkan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.