Az előzetes várakozásoknál is gyorsabban nőtt az államadósság februárban, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. adatai szerint – írja a Napi.hu.

A lap cikke szerint az elmúlt hónap utolsó napján 23 392,2 milliárd forint volt a központi költségvetés adóssága, ami nominálisan újabb történelmi csúcs. Az év első két hónapjában a központi költségvetés adóssága 1 393,6 milliárd forinttal nőtt.

Az adósság növekedése a GDP 4 százalékának megfelelő mértékű volt két hónap alatt. Az ÁKK egy héttel korábbi adatai még szerényebb növekedést jeleztek előre februárra: akkor 22 934,8 milliárdon állt az adósság, tehát bő egy hét leforgása alatt 457 milliárd forinttal nőtt.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

töky
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
spu00
Mi lenne, ha egyszer megnéznék, hogy miért áll ilyen magasan, Önök nem hajlandóak ezzel foglalkozni, mert akkor nem írhatnának ekkora butaságokat.Ez az összeg tartalmazza az önkormányzatoktól átvállalt adósságát, tartalmazza a március-áprilisi lejáró adósságok törlesztésére eladott állampapírok összegét, valamint a devizában levő adósság árfolyam változásból keletkező többleteket. A jelenlegi összeg április végére kevesebb lesz, de az már Önöknek nem lesz téma, pozitív dolgok érdektelenek. Önöknek, de a többségnek nem. Használják ki ezt a rövid időt.
evacica
Na ez azért van mert Magyarország jobban teljesít! Főleg Orbán és jobb keze.
maganzo
@coni: Így látom én is! Ha az előzőt bankárkormánynak hívták,ez "kommunikációs"
Sajnos"beszívják!"
modera
@spu00: Miért kérsz lehetetlent tőlük? :-)
Tényfeltáró
@spu00: Látszik, hogy nem értesz ehhez. A számítási módszer mindig ugyanaz. Miután adósságot hitelből törlesztünk, nincs remény a csökkenésre. az emberektől már többet elvenni nem lehet. A gazdagoktól lehetne, de azokat tömni kell. Ha marad a kormány , orosz hitel jön, ha nem, akkor más.
spu00
@Tényfeltáró: Egy kicsit el kellene merülnie az ország adósságainak keletkezéseinek történetével, alakulásával, a törlesztések mikéntjével, az adósságok kiváltásának eredményeivel.A jelenlegi kormány nem vesz fel működési hiteleket, csak abban az esetben nyúl a felvételhez, ha érték teremtő beruházásra kell, mely ki tudja termelni a vissza fizetési költségeket.De megnézhetné, hogy mennyiben változott az elmúlt 4 évben a deviza-forint hitel arány, s ezt még tetézi a 2013-s záró szám, mely 77,9%, az hogy év közben hullámzik, az átmeneti jellegű.! éve az emberektől nem vettek el semmit, az, hogy nem jut nekik több, azt az örökölt adósságok után járó 1.300-1.500 milliárdos kamat fizetések miatt van. 2002-ben ez 630 milliárd volt.Talán így már eltudja képzelni, hogy miről írt.De nem ártana, ha az alkotmányt tanulmányozná ebben a témában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.