Az előzetes várakozásoknál is gyorsabban nőtt az államadósság februárban, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. adatai szerint – írja a Napi.hu.

A lap cikke szerint az elmúlt hónap utolsó napján 23 392,2 milliárd forint volt a központi költségvetés adóssága, ami nominálisan újabb történelmi csúcs. Az év első két hónapjában a központi költségvetés adóssága 1 393,6 milliárd forinttal nőtt.

Az adósság növekedése a GDP 4 százalékának megfelelő mértékű volt két hónap alatt. Az ÁKK egy héttel korábbi adatai még szerényebb növekedést jeleztek előre februárra: akkor 22 934,8 milliárdon állt az adósság, tehát bő egy hét leforgása alatt 457 milliárd forinttal nőtt.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

töky
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
De a média mindenütt azt hangoztatja,hogy Mo. jobban teljesít?!
coni
A Fidesz államadósság kommunikációja az már maga a művészet. Sok ezer Milliárd államadósság növekedést csökkenésnek állít be.
Ez csak úgy lehetséges, hogy sokan nincsenek tisztában a 4 matematikai alapművelettel sem.
De ugyanilyen tehetséges a munkanélküliség-foglalkoztatottság kommunikációja területén. Szerintük jó az országnak ha egyre több magasan képzett, főleg fiatal hagyja el az országot külföldi munkavállalás miatt, mert javítja a foglalkoztatottsági statisztikát.
töky
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
lópicigáspár
@töky: Na azért Albániával nem kellene összehasonlítani, hisz a térség legnagyobb ópium termelőjeként nem élnek ám olyan rosszul!
coyote3
A magasat nagyobb érdem legyőzni...:))))
human
@coni: A napokban a királyi tévé úgy tudósított, hogy a fidesz mostantól kezd csak államadósságot törleszteni. Megy a tudatmódosítás rendesen.
töky
@lópicigáspár: Gazsi ! Jártam tavaly nyáron Albániában. Az emberek élik mindennapjaikat boldogan , vidáman nincsen hiányuk borban sem p...nában. De azért nem költöznék oda.
coni
@human: Minden adón (van nekik bőven) mást hazudnak. Attól függően mit vár tőlük az azt a médiát fogyasztó réteg. Van ahol már újra nagy Mo.-ban gondolkodnak.
lópicigáspár
@töky: Ha még az iszlámot is felvennénk...! :-)
Tényfeltáró
Csak a hülyéknek lehet bemesélni a csökkenést. Soha a történelemben még nem volt ekkora az adósság. Ha nem jön az orosz kölcsön, akkor nagy gáz lesz, illetve az se lesz. Kormányváltás esetén jöhet máshonnan is a kölcsön, persze.
spu00
Mi lenne, ha egyszer megnéznék, hogy miért áll ilyen magasan, Önök nem hajlandóak ezzel foglalkozni, mert akkor nem írhatnának ekkora butaságokat.Ez az összeg tartalmazza az önkormányzatoktól átvállalt adósságát, tartalmazza a március-áprilisi lejáró adósságok törlesztésére eladott állampapírok összegét, valamint a devizában levő adósság árfolyam változásból keletkező többleteket. A jelenlegi összeg április végére kevesebb lesz, de az már Önöknek nem lesz téma, pozitív dolgok érdektelenek. Önöknek, de a többségnek nem. Használják ki ezt a rövid időt.
evacica
Na ez azért van mert Magyarország jobban teljesít! Főleg Orbán és jobb keze.
maganzo
@coni: Így látom én is! Ha az előzőt bankárkormánynak hívták,ez "kommunikációs"
Sajnos"beszívják!"
modera
@spu00: Miért kérsz lehetetlent tőlük? :-)
Tényfeltáró
@spu00: Látszik, hogy nem értesz ehhez. A számítási módszer mindig ugyanaz. Miután adósságot hitelből törlesztünk, nincs remény a csökkenésre. az emberektől már többet elvenni nem lehet. A gazdagoktól lehetne, de azokat tömni kell. Ha marad a kormány , orosz hitel jön, ha nem, akkor más.
spu00
@Tényfeltáró: Egy kicsit el kellene merülnie az ország adósságainak keletkezéseinek történetével, alakulásával, a törlesztések mikéntjével, az adósságok kiváltásának eredményeivel.A jelenlegi kormány nem vesz fel működési hiteleket, csak abban az esetben nyúl a felvételhez, ha érték teremtő beruházásra kell, mely ki tudja termelni a vissza fizetési költségeket.De megnézhetné, hogy mennyiben változott az elmúlt 4 évben a deviza-forint hitel arány, s ezt még tetézi a 2013-s záró szám, mely 77,9%, az hogy év közben hullámzik, az átmeneti jellegű.! éve az emberektől nem vettek el semmit, az, hogy nem jut nekik több, azt az örökölt adósságok után járó 1.300-1.500 milliárdos kamat fizetések miatt van. 2002-ben ez 630 milliárd volt.Talán így már eltudja képzelni, hogy miről írt.De nem ártana, ha az alkotmányt tanulmányozná ebben a témában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.