Egyre inkább modellé válik Magyarország, a sokat bírált unortodox gazdaságpolitika szokványos eszköztárat jelent majd Európában – mondta az Országgyűlés elnöke csütörtökön Dombóváron, a lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón.

Modell lehet a magyar gazdaságpolitika, legyen szó a bankadóról, a multikat sújtó különadóról vagy a rezsicsökkentésről – tette hozzá Kövér László.

A politikus úgy vélte:  a kormány nagy nemzetközi nyomás alatt is képes volt a programját végigvinni, „aminek ma már látszanak a nyilvánvaló, és sok ország számára ma még irigylésre méltó eredményei”.

Kövér: modellé válik Magyarország Európában

A tavalyi utolsó negyedévben 2,7 százalékkal bővült a magyar gazdaság, és 2014-re már Brüsszelben is 2,1 százalékos növekedést jósolnak, az infláció gyakorlatilag leállt, nő reálkereseteket szintje, és a nyugdíjak reálértékét is sikerült növelni a rezsicsökkentésnek is köszönhetően – mondta.

A foglalkoztatással kapcsolatban megjegyezte: most 270 ezerrel többen dolgoznak, mint a 2010-es kormányváltás idején. „Minden ellenkező állítással szemben, amely ezt csak a közmunkaprogramok és a külföldön munkát vállalók javára írják, a valóság az, hogy a növekmény fele a versenyszférában létrejött új munkahelynek köszönhető, és mintegy ötvenezer foglalkoztatott vállal külföldön munkát – mondta.

„A baloldal aknamunkája ellenére a befektetők egyáltalán nem kerülték el Magyarországot”, hanem éppen ellenkezőleg: a befektetések is rekordnagyságúak voltak az elmúlt időszakban, ahogy a mezőgazdaság is kezd normális piacgazdaságra emlékeztetni – fogalmazott a politikus. Ma már a családi gazdálkodás megerősítése nyomán a mezőgazdaság képes volt növelni teljesítményét, és sikerült visszahódítani például az orosz piacot, ahol 20-30 százalékos exportnövekedést könyvelt el – fűzte hozzá.

Vállalt célkitűzéseinket teljesítettük, az országot a saját lábára állítottuk, megpróbáltunk az embereknek munkahelyet és abból tisztességes megélhetés teremteni, illetve a terheiken úgy könnyíteni, hogy másokat is bevontunk a közteherviselésbe – összegzett Kövér László.

A politikus kitért arra is, hogy a Fidesz eddig 1,9 millió támogató aláírást gyűjtött össze, „ami azt a reményt adja, hogy sikerül folytatni az elkezdett munkát” – mondta.

A házelnök kérdésre válaszolva szólt arról is, hogy bár a törvényalkotó kifejezett szándéka volt a jelöltállítás feltételeinek könnyítése, számára is meglepetés volt az, hogy egy-egy választókerületben ilyen nagy számú jelölt indul az április 6-ai választáson.

Csütörtöki információ szerint 31 pártlista szerepelhet a szavazólapon, bár nem kizárt, hogy egy-egy pártlistája nem lesz érvényes – mondta.     Értékelése alapján a választási szervek eddig a várakozásokhoz képest korrektül és jól teljesítettek. „Remélem, ez a hátralévő időszakban is így lesz, és senkinek nem lesz oka megkérdőjelezni a választások tisztaságát” – tette hozzá.

95 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
Igen kövér debilictus laca, modellé váltunk! Negatív modellé, hogy nem szabad csinálni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@verőce21: áldozatokkal? és miért nekem kell ezeket meghozni...miért nem neked, vagy entero-moderának? ti úgyis sokat bevállalnátok vezéretekért...legalább is ha még 4 évet adnátok neki...nekem már ez is túl sok...
a másik a matek...oké...furcsa a matekom... de mond meg miért...mi nem stimmel benne?
mi az amit rosszul tudok...okíts...mutasd a számokat amiket elrontottam.
mert így könnyű, hogy csak így általánosságban lehúzol...nem mondom, hogy tévedhetetlen vagyok, ezért is támogatom meg az írásaim linkekkel, hogy mi honnan származik...
tedd te is, és bizonyítsd be hogy tévedek...
érdeklődve várom válaszod...
Meine Ehre heisst Treue
@modera: Na igen, lehetséges. DDD

(Persze én úgy értettem - te is tudod - , hogy "ahelyett" mentek volna moziba.)
verőce21
@bundi: (18:10) Akkor ne nevezzük áldozatnak, szavakon ne lovagoljunk, mondjuk úgy, hogy a jövőtökbe fektettél be! Itthon is tovább kellett volna képezni magad, ha felszínen akarsz maradni. :)
(Egy főiskolai végzettséggel nem sokáig adhattad volna ki magad itthon sem "építésznek". De ne csüggedj, Angliában és általában az angolszász iskolákban sokkal könnyebb elvégezni egy egyetemet! Az egyik ismerősöm fia itthon képtelen volt még leérettségizni is - csak harmadik nekifutásra sikerült neki -, most Angliában Egyetemre jár! Ott ez még megélhetési forrásnak is jó.) :)

A gazdasági adatokról vagy számokról pedig fölösleges itt értekezni, jó kezekben van az, úgysem érint már benneteket, nem is tudom miért töltöd vele az idődet, csak görcsölés ez. :)
bundi
@verőce21: az e3 tervezési jogosultsága ha jól emlékszem 2005-ben megszünt akkor kellett nekem is egyetemre menni újból...egyébként igazad van tényleg scak görcsölök itt...ez valami rossz szokásom talán... de a feleségem még mindig szeretne visszamenni...de per pillanat nem nagyon lenne miért...és a gyerekeknek is nagyon hiányzik a régi ház, a kert a fák, az állatok...a barátok...tudod ezért reménykedtünk titokban, hogy talán az ország magára talál... de egyre kevesebb az esély erre, ezzel a garnitúrával...
a számokkal meg csak azért hozakodtam elő, mert azért eléggé idegesítő, hogy ennyire nyilvánvalóan hazudnak a vezetők...
de mondom lényegében tényleg csak görcsölés az egész... talán még így kötődöm az országhoz...talán...de azért elmondhatnád hol rontottam el...
JAJMÁR
@bundi: 22:12 Nagyon jól látod a jelen helyzetet, és ha semmi mást nem teszel, csak leírod, akkor is jóval többet teszel, mint aki simán belenyugszik, vagy csak a saját érdekét nézi. :)
Sokszor elterveztem már én is, hogy elmegyek, lehetőségem is lett volna. Csak hát a ház, a kert, a fák, meg az állatok, és elsősorban a család, akiket én nem tudok vinni, mert már másik családjuk van, és mégsem tudom elképzelni az életemet nélkülük. Közben meg folyton attól félek, hogy ők elindulnak, ráadásul nem is egyfelé, és viszik a picike unokáimat.
Szóval én örülök, hogy így kötődsz az országhoz, és remélem, hogy tényleg magára talál, csak el kell menni szavazni azoknak is, akik jelenleg külföldön élnek. Különben igaza lesz a verőcének, és elmegyünk mind, nem marad itt más, csak a simicskáék meg a barnák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.