Simon Gábor letartóztatása rámutat arra, hogy a baloldal legfőbb vezetői bűncselekményekbe keveredtek, amiről magyarázatot kell adniuk – tájékoztatta hétfőn Rogán Antal az MTI-t.

A Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője szerint a magyar demokrácia történetében példátlan bűncselekmény-sorozat képe rajzolódik ki ezekben a napokban. A történtek felháborítják a magyar embereket. A Fidesz országgyűlési képviselői azt követelik, "hogy a baloldal három vezetője, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc azonnal álljanak a nyilvánosság elé és mondják el, mit tudtak erről a példátlan bűncselekményről és mióta tudták mindezt" – közölte a kormánypárti politikus.

Keresztes Imre, a KNYF főügyésze hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg Simon Gábor volt MSZP-s országgyűlési képviselőt, és kihallgatása után őrizetbe is vették. A főügyész szerint Simon Gábor egy dél-afrikai ország hamis útlevelét szerezte meg, amely a saját személyi adatait tartalmazta. Ezután megkereste egy korábbi ismerősét, aki a hamis útlevél felhasználásával kérésére egy magyar banknál bankszámlát nyitott. A cselekmény felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas – mondta.

A Magyar Nemzet február 4-én írt arról, hogy egy bécsi számlán Simon Gábornak több száz millió forintja van, amit nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában. A képviselő, aki az MSZP elnökhelyettese volt, február 6-án közölte, hogy a szocialista pártban viselt minden tisztségéről lemond, kilép a pártból, visszalép a képviselő-jelöltségtől és február 12-ei hatállyal lemond parlamenti képviselői mandátumáról. Ezután a legfőbb ügyész adócsalás és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte Simon Gábor mentelmi jogának felfüggesztését.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
-Trafik-föld-atom-tankönyv-pénztárgép-takarék mutyik, minden, parlamentből kieső fidesznyik csókosnak már tutira jó pénzes helye van, a devizások nyugodtan rohadjanak meg...jajj...wazze, hogy ezek nem balos balhék ? Az más...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
Milyen alapon követel a Fidesz bármit is az ellenzéktől. Ő van hatalmon, a hatalmon levő számoltatható el működéséről pl. az adópénzek felhasználásáról. Az ellenzék feladata a kormányzás hibáinak felmutatása.
Egyébként pedig Simon Gábor ügye az eljáró nyomozati szervekre tartozik. Az ügyben a nyomozó szervek jogosultak az érintettek kihallgatására. A Fidesz nem nyomozó hatóság, ezért az ügyre vonatkozóan nem követelhet senkitől sem nyilatkozatot.
Amúgy meg jobb lenne, ha a saját háza táján kezdene el takarítani, mert ott már a tetőig ér a mocsok.
mariaberta
Mesterházi nem nyomozó, ő és a baloldal foglalkozzon csak azokkal a feladatokkal, amelyek az elfuserált fideszesek által létrehozott választási rendszer megkíván.
Különben pedig, számoljon el Orbán, Simicska, Mészáros, Papcsák, meg az összes hirtelen "tisztességesen meggazdagodott" jobboldal, talán kezdhetnék az évek óta eltűnt Josippal mag Kajával, de elsősorban a székházeladással, az Orbán papa bányájával, és sorolhatnánk tovább, de ennyivel is megelégednénk jelenleg.
Nincs miért megjátszani a tisztességest, mert nem vagytok azok.

2
mariaberta
A baloldal pedig a fidesz vezetőitől. Az ő mutyijuk sokkal több embert érint, mint a baloldali, ha volt egyáltalán.
mariaberta
@evacica: Nem akartam külön kifejteni egyetértésemet, de hiába nyomtam a "tetszik "re,
nem működött a dolog, így most ezzel jelzem, hogy egyetértek Veled.
szjupermen
Talán a Fidesz meg beszámolhatna az ő Simon ügyéről, ahol megvédték Simon Miklóst, mivel nem adták ki a mentelmi jogát. Ezért az összes társát letöltendő börtönre ítélte a bíróság, kivéve őt, mert védte a mentelmi jog, így az eljárást ellene nem tudták lefolytatni. Mi a becsületesebb: egy tagot azonnal kiebrudalni, akiről kiderül, hogy bűnözött, vagy pedig a mentelmi joggal megvédeni a bűnöst? Konzervatív, keresztényi gondolkodás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.