Benyújtotta a magyar kormány a partnerségi megállapodást, amely a következő hét év uniós forrásainak felhasználásának keretfeltételeit rögzíti – írja a Napi.hu.

Miután megjelent március 7-én a vonatkozó kormányrendelet, a kormány elküldte a partnerségi megállapodást is az Európai Uniónak – mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára, aki szerint ezzel hazánk jó időben nyújtotta be a dokumentumot. Innentől kezdve három hónap áll az operatív programok (op) benyújtására, ám a kormány ezt még március végéig megtenné – tette hozzá az államtitkár.

Nettó támogatásfogadó ország vagyunk, azaz több pénzt kapunk, mint amennyit befizetünk a közös kasszába, azonban az uniós tagság igazi előnye, hogy a magyar gazdaság és annak szereplői egy 500 milliós belső piacon tudnak részt venni. Hogy ezt ki tudjuk használni, még erősebb gazdaságra van szükség, így a pénzt erre kell fordítani – vélte az államtitkár. Éppen ezért nem véletlen, hogy 60 százalékát a forrásoknak gazdaságfejlesztésre fordítja a kormány, azaz 4431 milliárd forintot – olvasható a Napi.hu cikkében.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Már megint a "mocskos" Unió pénzére ácsingózik a rágcsáló...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Az unios zászlót azért levették a parlamentről mert az büdös csak az unios pénzek nem. Az jöhet korlátlanul mert nincs az a pénz amit le ne tudnának nyúlni. A talicska dolgozik serényen.
krumpliorr
Költeni nem szeretnék csak ellopni. Most nem baj, hogy honnan jön.. csak sok legyen a zsebükben... mit zsebükben, már külön háza van a sok lopott pénznek.
Tekla
@Dr. Felipe: A sárga csillagos lobogót a Jobbikból két fő vette le! Mint a gyalázat szimbólumát.
A támogatási lóvét meg a z MSZP ,előtte a SZDSZ, MDF és persze a Fidesz teszi el!
Desischado
A pénz bezzeg az kell, mi? Mivel erőszakkal megszerezték a szovtvert az igazi tulajdonostól, ami felügyeli az uniós pénzeket, lehet vígan lopni! Förmedvény egy banda!
análisdrabális
@Tekla: "A sárga csillagos lobogót a Jobbikból két fő vette le! Mint a gyalázat szimbólumát. "
Ugye te lábon hordtad ki az agyhalált?
"gazdaságfejlesztésre fordítja a kormány, azaz 4431 milliárd forintot" TEHÁT AZ EU PÉNZÉBŐL 4431 MILLIÁRD FORINT. F E L T U D O D E Z T F O G N I??

A gyalázat az hogy a két humanoid kinézetű puhatestű még nincs börtönben.
kukac50
Ha az Uniós törvényeket nem tarják be egy eurót sem adnék Nekik.
A szegényektől elvesznek, a gazdagokat támogatják,ez nem demokratikus és elfogadhatatlan. Ha az unió nem adna pénzt Orbán a béka feneke alatt lenne a papíron dolgozó emberek adójával,mert nem lenne elég pénz még akkor sem az államkasszába,pedig bevezettek több mint 30 fajta adót,+30% szociális hozzájárulást a vállalkozóknak. A szociális hozzájárulásból könnyen vagánykodnak a Fideszesek,mert az a pénz nem jut el a szociálisan rászorulókhoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.