Nehéz helyzetbe hozza a légimentőket – és a mentésre várókat – egy nemzetközi szabályozás: a mostani flottának a negyedét a földre kényszeríti a törvény – írja a Blikk.

Uniós előírás, hogy egyhajtóműves gép nem repülhet többé lakott terület felett a balesetveszély miatt. A Blikk azt írja, hogy a hazai légimentő-flotta hét gépe közül kettő ilyen.

A légi mentők eddig tizenöt percen belül minden egyes sürgős esethez eljutottak, amit többek között az ország hét különböző pontján elhelyezett légimentő-bázis is segített.

Ha a két bázisról nem szállhatnak fel a gépek az új szabályok értelmében, úgy hatalmas terület, csaknem az egész délkeleti országrész légi mentés nélkül marad. Egy helikopter nagyjából hatvan kilométer sugarú kört lát el, így a hét bázis az ország körülbelül 85 százalékát fedi le – olvasható a Blikkben.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
A biztonság szempontjából jogos. Egyébként 1 stadion árából kijött volna a 2 gép, mindenestől!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
Mi van ? Süketek laknak itt ? Kell két vadiúj helikopter mégpedig azonnal ! !!!
Lehet számlátnyitni és picsánrúgás nélkül visszaadni a lopott lóvéból a közösbe !!!
dömdödöm
Ja értem már ! most olvasom a pilótáknak motorra is van jogosítványuk így tehát kétmotoros . Repülhet ! akkor ezt is meg van oldva hál istennek :-(
Istvannyugdijas
@dömdödöm: Itt vagyunk ,figyeljük az egy ügyű be írásokat a portálon!!!Senkinek ne legyen kétsége,hogy ott vagyunk minden kiló-méter kőnél!!!
dömdödöm
@Istvannyugdijas: Figyeljél ! És biztos nem xarom le ! most bitonyítottad be hogy ti vagytok az igazi kommunisták mert ők is ugyan ezt csinálták 40 éven keresztül Figyeltek minden kilóméterkőnél ! Azt figyeld majd amit kapni fogtok korrupcióért majd mikor kicsúszik a kezetekből a kormányzás mert eljön az a nap is ,ne legyen kétséged :-( :-( :-(
silber13
@Istvannyugdijas: Én még emlékszem a régi? idős, vagy őreg tanáraimra, akik megtanították a gyerkőcöket a helyesírásra! Hogy lehet, hogy te kimaradtál a helyesírást sikerrel elsajátító nebulók hosszú sorából?
verőce21
Az osztrákok jól eladták nekünk ezt a helikopterflottát a ballibsi kormányzás idején! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.