A választás után felálló, kisebb létszámú parlament új munkastílussal jár majd együtt, hiszen a képviselőknek a korábbinál nagyobb választókerületük lesz több településsel – mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke csütörtökön Szolnokon, a helyi Fidesz-szervezet székhelyén tartott sajtótájékoztatón.

A képviselők várhatóan több munkatárssal fognak dolgozni, és az új munkastílus része lesz, hogy ezeknek a most is meglévő, különböző formájú munkaközösségeknek a tevékenységét sokkal tudatosabb kell szervezni – jelezte a politikus, aki a Fidesszel szövetséges Nemzeti Fórum elnöke és Bács-Kiskun megye 4-es választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje.

Lezsák Sándor az új munkastílus egyik sajátos formájának tartja, hogy a még folyó aláírásgyűjtés során a képviselők az őket segítő több mint százezer munkatárssal együtt összegyűjtik azokat az észrevételeket, javaslatokat is, amelyeket az emberek kérdésre vagy kérdés nélkül elmondanak nekik.

Az aláírásgyűjtés során szerzett személyes tapasztalatairól elmondta: a beszélgetéseken sokszor szóba került a rezsicsökkentés kétéves időszaka, és többen javasolták a banki területen való folytatását, mondván, egyes országokban, jelesül Angliában a számlavezetésért a bankoknak nem kell fizetni. Szintén sokakat foglalkoztat a helyenként ellentétes véleményeket kiváltó közmunka, de abban egyetértés volt, hogy mindenütt elismerték a köz számára hasznot hajtó tevékenységeket, így például az egy-egy helyi iskola konyháját ellátó kertművelést – tette hozzá.

Lezsák Sándor kérdésre válaszolva – hogy a kisebb parlament olcsóbb lesz-e – azt válaszolta: a munkához pénz kell, de nyilvánvaló, hogy bizonyos területeken csökkeni fognak kiadások. Az viszont anyagiakkal jár majd, hogy olyan fiatalokat igyekeznek bevonni a munkába, akik egy-egy szakterületen "nagyon otthon vannak", és a közéletben akarnak tevékenykedni – jegyezte meg.

Bene Ildikó, a Fidesz szolnoki képviselője, mostani képviselőjelöltje házigazdaként arra emlékeztetett, hogy bár korábban nagy konszenzus övezte a kisebb parlament létrehozását, ez a döntés 2010-ig nem született meg, a szocialisták és a liberálisok részéről csak ígéret volt. Emellett 2010 őszétől kisebb helyi képviselő-testületek alakultak, országosan 28 ezerről 19 ezerre csökkent a képviselők száma, Szolnokon is a korábbi 27 helyett csak 17 tagú a közgyűlés – mondta.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Munkastílus? Ti ott nem dolgoztok hanem a pénzt osztogatjátok a haveroknak...milyen munkáról beszél ez...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.