Magyarország korrupciós megítélése hasonló a régió többi országához – derül ki a hazánkban dolgozó multinacionális vállalatok válaszaiból – írja a Napi.hu.

Volt, aki a Napi.hu-val azt közölte, hogy 20 év alatt sosem tapasztalta a "mindent behálózó" korrupciót, míg más szerint akkor kell nagyon figyelni, ha valamilyen engedélyt akarnak beszerezni.

A cikk megírásához közel 20 multinacionális vállalatot kerestek meg. Volt, ami nem is reagált, míg volt, ami különböző okokkal hárította el a megkeresést. Az IKEA Magyarország például azt válaszolta, hogy ezúttal nem tud választ adni a kérdéseinkre, míg a Samsung a belső compliance szabályaira hivatkozott.

A Shell a kiszámítható jogi szabályozást és az adózási környezetet bírálta, míg a Tesco szerint a fő kockázati terület, amikor valamilyen engedélyért kell folyamodniuk, de mint írták, elsősorban arra kell figyelniük, hogy etikusan kereskedjenek.

Nem találkozott a "mindent behálózó" korrupcióval Ablonczy Balázs, az SAP Hungary első embere, pedig már közel 20 éve dolgozik üzleti környezetben, ebből több mint 10 évet felsővezetőként.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.