Az ország előrébb tart, mint 2010-ben – jelentette ki a nemzetgazdasági miniszter Borsod-Abaúj-Zemplén megyei üzletemberek, vállalkozók előtt tartott miskolci fórumán hétfőn. Varga Mihály hozzátette: mindazonáltal az elkövetkező években még van mit tenni.

A politikus kijelentette: szeretné, ha még jobban menne az országnak, ugyanakkor négy év alatt "amit meg tudtunk tenni, az tisztességgel megtettük (...), összességében az ország előrébb tart, mint 2010-ben".

A miniszter azt is mondta: amennyiben az április 6-ai választáson ismét bizalmat kapnak, az ország még tovább juthat.

Az elmúlt négy évben mind az államadóság, mind pedig a munkanélküliségi ráta mérséklődött – jelentette ki Varga Mihály.

Az alkotmánybíróság hétfői, a devizahiteleseket érintő döntésével kapcsolatban azt mondta: "ennek a történetnek még nincsen vége, az a hosszú távú célja a magyar a kormánynak, hogy a devizahiteleket a rendszerből kivezesse".

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
"Az elmúlt négy évben mind az államadóság, mind pedig a munkanélküliségi ráta mérséklődött – jelentette ki Varga Mihály."

Vagy nem volt írni olvasni tudó ember a rendezvényen, vagy van közöttük egy hallgatólagos megállapodás, hogy 2010 óta a plusz az a mínusz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@modera: oké... jól látod bennem van még a tüske, az építőipar lenullázása miatt...ez igaz...
de ami nagyon zavar, hogy ilyenkor mindig ezzel jönnek az élszúrkolók:
"de azért annyit még látok, hogy több ilyen vállalkozó is jobban él nálam a környezetemben. Az mondjuk érdekes, hogy a fele legalább sír a terepjáróból minden évben, ha mondjuk nem tudta éppen lecserélni..."
ez kissé unalmas... és a 10. 20. esetnél már kezd nevetségessé válni... mert mindig van az aki ismer olyanokat (természetesen név nélkül) akik a terepjárójukból sírnak a csere miatt, miközben kizsigerelik a dolgozókat...ha ennyire nyílvánvaló a dolog, akkor vesd fel a nav-os ismerősöknél...mert ugye nem csak a csúnya multikat kell feldobni, ha vegzálják a szerencsétlen magyar dolgozókat... egyébként ottani pályafutásom alatt egyetlen tervezővel sem találkoztam, aki terepjáróból osztotta volna az észt...és a másik...
"...A közmunka is jobb a semminél, vagy szerinted az alul képzett embereket segélyen kellene tartani?"
erre válaszolva... soha nem mondtam, hogy az, ha a segélyért valamennyit dolgoztatják az embereket , az rossz , de hogy ennek következtében a segélyeseket átteszik a dolgozói oldalra? ... mert ugye elmondanád, ha valami különbséget látnál a régi, és az új rendszer között nem?... változott valami?
semmi ugyanannyi a segélyes, csak most közmunkásnak hívják, és a munkanélküli kosárból átrakták a jómunkás kosárba...és így hogy a régi 466 000 munkanélküliből mostanra közel 300 000-et átraktak a munkás oszlopba...marad 395 000.
www.vg.hu/kozelet/kozelit-a-300-ezerhez-a-kozmunkasok-szama-416015
nem sántít ez valahol...nyugodtan elmondhatod...mert tudom te nagyon okos vagy...vagy biztos tudsz valami olyat, amitől ez más megvilágításba helyeződik...vagy, marad a fenti konklúzió a két lábasjószágot illetően...
de te erőltetted, miért is vontam le ezt a következtetést...
"A közmunkával kapcsolatosan meg szórjad csak az okosságaidat, de még egyszer ne nevezz...
modera
@bundi: Nem vagyok élszurkoló, csak ezt látom, de tudod, én annak örülök, ha valakinek jól megy, nem pedig annak, ha kínlódik. Nekem ebből kifolyólag nem szokásom a feljelentgetés, az az irigy emberek szakmája...Mondjuk ha konkrétan tudnám, hogy valaki drogot árul, akkor biztosan lépnék az ügyben, de ez nem az a műfaj. A segély meg a közmunka között azért van némi differencia, mind anyagi vonzatban, mind az elvégzett munka terén, mert bármennyire is nehézkesen vágja le 10 ember azt a kis fűterületet, de csak csinálnak is valamit a pénzükért. Ahogy már mondtam, annyi embert nem lehet elhelyezni a normál munka területén, mint amennyi a munkanélküli, és bizony az álláshirdetések zöme is olyan, hogy felsőfokú végzettséget kérnek minimum, ami valljuk meg, a közmunkások zöménél csak egy álom marad.
hattorihanna
@modera: Álomvilágban élsz vagy vak vagy,ha nem látod azt amit a fidesz művelt az országgal az utóbbi 4 évben.DE! Előbb vagy utóbb,téged is utol fog érni a tetteik hatása,dolgozz vagy élj az élet bármily területén.Annyit már most elárulok hogy fájdalmas lesz az ébredés!
bundi
@modera: oké kezdjük elölről...
Nem tudom Biztosan, hogy ennyire buta vagy, vagy csak túráztatsz
...de belemegyek...
Mondjuk most nem a fidesz nyer...mondjuk...
Első dolguk az lesz, hogy eztán minden munkanélkülinek havi 20 óra közmunkát kell végezni a segélyért...
És Mivel ezután ők már dolgoznaka segelyért, ők már nem munkanélküliek, harem közmunkások...
Ergo az új kormány felszámolta a munkanélküliséget...
Neked ez nem sántítana ?
modera
@hattorihanna: Az ébredés valóban fájdalmas lesz, mert most jöttem haza edzésről...:-))
modera
@bundi: Értem én, mit akarsz annyira nekem elmondani, viszont te nem érted meg azt, hogy nem lehet ennyi munkahelyet létrehozni, vagy szerinted ez hasra ütésre megy? A munkahelyteremtés nem egyszerű feladat, általában kell egy olyan ember hozzá, aki képes rá, és most nem magamra gondolok kizárólag. Miután létre lett hozva, fenn is kell tartani, új ötletekkel kell bővíteni, keresni kell a piacokat, és erre bizony nem képes mindenki, főleg nem azok a közmunkások, akik a fűnyíróra támaszkodva várják a műszak végét. Persze, igazad van, a munkanélküliséget ez nem számolja fel, de legalább valamennyi segítséget ad segély helyett. officina.hu/gazdasag/58-koezmunkas-minimalber-oesszege-2014-emelkedik-a-koezfoglalkoztatasi-minimalber-2014-tol

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.