A miniszterelnök szerint elég jó ütemben halad az újraiparosítás Magyarországon és ennek egyik állomása a karcagi Elektronikai Hulladékhasznosító Központ átadása.

Ipari parkokat kell létrehozni, ahová be lehet terelni az ipari beruházásokat – mutatott rá Orbán Viktor az ünnepélyes átadáson kedden Karcagon, s megemlítette, hogy a karcagi létesítményt a Széchenyi Terv keretében támogatták.

Orbán: jól halad az újraiparosítás

Kifejtette: Karcag egy méltán híres mezőgazdasági város, de a világ arra kanyarodott, hogy iparfejlesztés nélkül a mezőgazdasági vidék sem életképes. Ha nincs ipar, nincs elegendő munkahely, csak a mezőgazdaság nem fog elegendő munkát adni a jövőben sem – hangsúlyozta, hozzátéve: mindenütt, még az ősi magyar mezőgazdasági vidékeken is kell ipart fejleszteni.

A miniszterelnök szólt arról is, hogy míg az unión belül átlagban 15, addig Magyarországon 23 százalékos az ipari termelés részesedése a teljes nemzetgazdaságon belül. Ezzel Európa harmadik legiparosodottabb nemzete a magyar a német és a cseh után – jegyezte meg a kormányfő, aki szerint komoly esély van arra, hogy a következő négy év végén versenybe szálljunk a kontinens legiparosodottabb országának címéért is.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szablyafűrész
...és melyik országról beszél ez a hibbant ?...
mókamiki
Valaki mesélje már el, hogy hogyan jött ki ez a harmadik hely...
Nekem inkább 7-8 körülinek tűnik...

en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_sector_composition
coni
Folyton a Tanú című film jut eszembe. Na meg a citrom termés..
Minden nap átad valamit, a kormány és az Unió beruházásában. Ez utóbbi fizeti a 97%-ot.
Már csak a kormányrudat kéne átadni...
alterego56
Elért Viktor téged is a "Hende szindróma".
nezelodo
Azért kurva szerencséjük van az amiknak, hogy nem oda született, mert ha igen. Obama most a kerítésbe kapaszkodva kívülről leshetné, hogy mi van a Fehér Ház kertjében., miközben a rendőr gumibottal porolná a gatyáját...
Desischado
Ez már megint mi a bánatot hablatyol itt?! Miféle iparunk van?! Valaki világosítson már fel engem is, mert lemaradtam, mint a borravaló! hazugovics már megint jószokása szerint hazudik, mint a vízfolyás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.