Kövér László szerint a választóknak, különösen a bizonytalanoknak az eddigi kormányzati teljesítmények alapján kellene dönteniük arról, melyik politikai erőre adják voksukat az április 6-i szavazáson.

Az Országgyűlés elnöke ezt a Fidesz-KDNP választási fórumán mondta csütörtök este Kemecsén, a Nyíregyházával szomszédos kisváros 300 személyes mozit zsúfolásig megtöltötték az érdeklődők.

Kövér László: a kormányzati teljesítmények döntsenek!

A házelnök kifejtette: a két nagy politikai oldal közül a Fidesz-KDNP mögött nyolc, míg az MSZP-liberális koalíció mögött tizenkét év kormányzás áll, így bőven van adat ahhoz, hogy a kormányzati teljesítmények közötti különbséget kellően meg tudják ítélni a választók.

Az első Orbán-kabinet például 2002-ben 320 milliárd forint költségvetési tartalékkal adta át a kormányrudat – mondta –, míg a Bajnai-kormány "500 milliárdos lyukat hagyott hátra a büdzsében, így a különbség a teljesítményben közel ezermilliárdos volt".

Kövér László elmondta, hogy négy évvel ezelőtt a Fidesz-KDNP kabinet sok-sok "gondot, bajt és kártételt örökölt" az MSZP-liberális kormányzattól. Hangsúlyozta, hogy "akkor Magyarországot Görögországgal együtt emlegették mint a fizetésképtelenség határán táncoló államot".

Ilyen körülmények között – folytatta – a második Orbán-kormány onnan igyekezett pénzt elvenni, ahol eddig senki sem kereste, így a multiktól, a nagy, monopolhelyzetben lévő szolgáltatóktól és a bankoktól.

Kövér László szerint a Fidesz-KDNP-kormány a nem kis nehézségek közepett is bízott abban, hogy másfél-két év alatt "átverekedi magát a túlsó partra", és 2013 második felében az ország túl is jutott a nehezén, most már nem a válságkezelés a fő feladat.

Ezután már a felzárkózás, a nyugodtabb esztendők jönnek, ha a kormányzó pártok újra felhatalmazást kapnak az ország vezetésére a választóktól – mondta.

Kijelentette: éppen ezért nagy a választás tétje, mert vagy folytatódhat a megkezdett út a jó irányba, vagy letér róla az ország.

Kövér László arra buzdította a jelenlévőket, hogy mindenki beszéljen rokonnal, baráttal, ismerőssel, munkatárssal vagy szomszéddal arról, milyen nagy április 6. tétje, hiszen "az ország sorsa, a gyermekek, az unokák jövője forog kockán".

Az Országgyűlés elnöke a résztvevők figyelmébe ajánlotta Seszták Miklóst, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltjét, aki az elmúlt négy évben is a parlament tagja volt és – Kövér László szerint – eredményesen dolgozott választókörzetének, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének a felzárkóztatásáért.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
eddig még hezitáltam, de most végre a Kövér is kijelentette, hogy nyugodtan buktassam el őket. :))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csikknorisz
Mekkora duma ismét. A Fideszekta elvakult híveire már nem is számítanak, hanem megfontolt, mérlegelő szavazókra? Kövér úr ki akarja golyózni a megrögzött szavazótáboruknak vagy 90 százalékát? Ejnye. :)
moiszikf
Muszáj az elmúlt 65 évet figyelembe venni?
Desischado
Azt kell figyelembe venni, amit a fidesz négy év alatt rombolt, és rabolt!
kukac50
A gazdaságban az időjárásnak köszönhetően 9%-os növekedés volt,az iparban 2%
Erre olyan büszkék,na meg a legmagasabb államadósságra?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.