Huszonöt éve azt kell látnunk, hogy nem feltétlenül a legrövidebb úton próbáltuk megközelíteni céljainkat, hanem visszafordultunk, netán szánt szándékkal fordítottak bennünket vissza, vagy csak eltévedtünk, – néha mások szemével nézve teljességgel érthetetlen módon – kiszolgáltattuk magunkat – mondta Kövér László az Országgyűlés elnöke egy a Pannon Lapok Társaságának (PLT) adott interjújában, ami a Vas Népe ünnepi lapszámában jelent meg pénteken.

Konkrétan fogalmazva: Horn Gyula és Kuncze Gábor irányítása alatt eladták az energiaszolgáltató szektort, amely stratégiai ágazat – jelentette ki.

Hozzátette: monopol helyzetben lévő piacainkat adták el az akkori kormánytagok, miközben nyolc százalékos eszközarányos nyereséget is garantáltak a szerződésben, ráadásul a vásárlók nem magáncégek voltak, –  nem is privatizáció történt – hanem külföldi közösségi tulajdonban cégek, amelyeknek így a magyar fogyasztók azért fizették Európában a magasabb árat, hogy más országok adófizetőit gazdagítsák.

Kövér László szerint ez önmagában is "égbekiáltó bűn", és amikor arról beszélünk, hogy végre egyszer olyan politikánk legyen Magyarországon amely a magyar emberek érdekeit képviseli, akkor szavai szerint többek között erre is gondolunk.

Az Országgyűlés elnöke szerint talán túl erős azt állítani, hogy ami Magyarországon történt az modellé vált Európában, ám szavai szerint egyre több olyan kérdés, téma merül föl más országok politikai vitáiban, amelyeket először mi magyarok tettünk le az asztalra.

Megfogalmazása szerint először mi törtük meg a hallgatást, a csendet Magyarország nélkül mindez nem történt volna meg.  Mint mondta, azt még maga sem gondolta, hogy a londoni parlamentben a rezsicsökkentésről fognak egyszer vitatkozni.

Kövér László hangsúlyozta: a magyar alaptörvény nemzetközi viszonylatban is nagyon komoly hatást váltott ki.

Az a választási küzdelemről és ellenzék által ajánlott alternatíváról szólva Kövér László a PLT lapjainak adott interjújában kijelentette: az elmúlt négy évben egyetlen olyan pillanat sem volt, – amit a közvéleménykutatási adatok is alátámasztanak – hogy az ellenzék kétségessé tudta volna tenni a kormánypártok dominanciáját.

Hozzáfűzte: az ellenzék nem tudott, "hiteltelen kritikája mellé" olyan vonzó programot, alternatívát felmutatni, ami jobb megoldásnak tűnhetett volna az emberek számára. Az alternatíva csak a kormány döntéseinek heves ellenzésében és kritikájában merült ki, miközben a választóközönség nem tudhatta meg, hogy mit tennének, ha ők lennének kormányon – szögezte le..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.