Gyurcsány Ferenc szerint az április 6-ai országgyűlési választás 24 év után ismét arról szól, hogy nyugatra vagy keletre tartunk.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kedden a Fejér megyei Enyingen, a művelődési házban tartott fórum mintegy százötven fős hallgatóságának azt tanácsolta: merjék folytatni a magyar történelem legnemesebb hagyományait, és akarjanak egy nyugatos országot.

"Batsányi János költő sem azt írta, hogy vigyázó szemetek Bakura vessétek, csak a mai miniszterelnök gondolja úgy, hogy keleti szerekre kell várni" – jegyezte meg.

Az ellenzéki politikus – aki Ecsődi Lászlót, a baloldali összefogásnak a Fejér megyei 5-ös számú választókerületében induló jelöltjét ajánlotta a jelenlévők figyelmébe – kijelentette: nyugat-európainak lenni azt jelenti, hogy "békén hagyjuk az emberek magánéletét, békén hagyjuk a településeket, lehessen iskolájuk, templomuk, kocsmájuk".

"Ezek – utalt a jobboldali kormánypártokra – állandóan a magyar faluról beszélnek, de elvitték a falu iskoláját, elviszik az egészségügyet, ma már lassan nincsen közlekedés sem falura. Merjenek felháborodni, ne engedjék, hogy hazugságok tengerében vergődjön a magyar falu".

A DK elnöke úgy vélekedett, hogy a múlt század 70-es éveiben könnyebb volt élni a falvakban, és emiatt a magyar baloldalnak nem lehet lelkiismeret-furdalása. A téeszeket a jobboldal verte szét – folytatta –, ezzel megszűntek a mezőgazdasági nagyüzemek. A magyar baloldalnak azért lehet önkritikája, mert "viszonylag csendben tűrte ezt" – fűzte hozzá.     "Ezek – mondta ismét a jobboldalra utalva – tönkretették vagy lenyúlták" a mezőgazdasági nagyüzemeket. "Arról beszélnek, hogy kellenek a családi gazdaságok, közben latifundiumokat teremtenek. Magyarországon ma Simicska Lajos kapja a legtöbb földalapú és mezőgazdasági támogatást, évi ötmilliárd forintot" – jelentette ki az ellenzéki politikus, azt is megjegyezve, hogy ő ezer embernek ad munkát és kétmilliárd forint adót fizet az államnak.

Mezőgazdasági nagyüzemek nélkül nem lesz viruló, normális élet vidéken – összegzett Gyurcsány Ferenc, aki nem sokkal később arról is beszélt, hogy a Kádár-rendszer "művilág" volt, amelyben a hiteleknek volt köszönhető a jólét.

Úgy vélte, ma az ország egyik fele Kádárhoz menne vissza, a másik Horthyhoz, és csak egy kisebbség mondja azt, hogy egyiket sem akarja.

A DK elnöke, akit a fórum elején a résztvevők többsége felállva, tapssal köszöntött, és akinek a kormányfőről tett megjegyzéseit sok esetben derültség kísérte, az elmúlt négy évet úgy értékelte, hogy az "elment a semmire". Orbán Viktor három nagy harcot hirdetett és veszített el: az államadósság ellenit, a rezsiharcot, és az ország önállóságáért vívott harcot; most "az a kérdés, hogy ki lesz Görgey, aki leteszi a fegyvert" – mondta a volt miniszterelnök.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tavaszi
@magyarbakancs: ...??? nincs tovább??? ...ilyen kurtán-furcsán...csak fidesznyik???
...igen azt hiszem lassan megunjuk..itt 10-15 nél nem többen a beszélgetéseket...mekkora buli volna ---8-án mindnyájan összejönnénk ..egy megbeszélt sörözőben...és ott kocintanánk...na nem a politikára ...csak egymás egészségére...és családjainkra...lehet ott lennének igazi eszmecserék..."Hellcat tegye fel a kezét ! most "tavaszi"! ...és biztos vagyok benne egy nagyon felejthetettlen este volna ...szép napot emberek...mindenkinek...
tavaszi
...senki ne feledje : "itt élnünk-halnunk kell"...
Senara
Azt kell mondanom nem hülye gyerek Gyurcsány . Szembe állítja őket az eddigi kijelentéseikkel , ruszkik haza , aki az oroszokkal üzletel hazaáruló ! Orbán elvtárs mellett beszólt a jobbiknak is .
kacsa0707
Ferkó neked a béka segge alatt a cél.
1magyar
@tavaszi: Amit a mostaniak "burtyiztak" össze az sokkal több mint a Gyurcsányé, neki 3 milliárdja van, a gázszerelőnek meg 3,5 év alatt 7 milliárdja.
Melyik a több?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.