Az éves jelentés nagyon sötét képet fest. A roma gettók, a kirekesztettség, a mélyszegénység és a hajléktalanság is megoldatlan, súlyos problémákat jelent. A dokumentum megállapítja, hogy Magyarországon 2011-ben 3,05 millió ember élt szegénységben vagy társadalmi kirekesztettségben, ezen belül a roma népesség többsége, mintegy 500-600 ezer ember. Az ombudsman arra figyelmeztet, hogy a mélyszegénységben, kirekesztettségben élők önerejükből nem tudják megváltoztatni életkörülményeiket, ezért az államnak többletkötelezettségei vannak. Általános tapasztalat, hogy a közfoglalkoztatás nem vezet vissza a rendes munka világába

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@qxy: ...nem mondom, hogy akkor méginkább mert félreértenéd :))
Szvetlana
Sok urunk nem volt rest, se kába,
birtokát óvni ellenünk
s kitántorgott Amerikába
másfél millió emberünk. József Attila 1939.

Akkor is, most is 3 millió koldusok országa vagyunk, Akkor mennyien voltak és most mennyien vagyunk. A szegénység nem változott:((
Nil
Kicsit többen vannak- de lehet kozmetikázni az adatokat - ám ez is nagyon durva!
darwin
@Csizmás Kond: Szinte soha,semmiben nem értek egyet veled.De ebben igen.Olyan fertőzött helyen élek,ahol több mint 30 % a cigányok aránya.És ezek nem a dolgozni akarók fajtája,a környező falvakban olyanok is vannak.Nem ítélhetem meg a dolgos,rendes,tanulni akaró cigányokat,mert nem ismerek olyat.
És hogy a piciket sajnálom-e?Jövök a piacon két nagy szatyorral,áll a retkes anyuka,két még retkesebb gyerekkel,3-5 évesek.A kicsit véletlenül meglöktem a zöldségekkel.Elnézést kértem,már léptem volna tovább,amikor az 5 / öt / éves meglöki a kicsit,jobban mint én :Há' mé' nem lökted fel a magyar asszonyt?
Egy kicsit sem gondolom,hogy az elkövetkezendő 100 évben feljebb lépnének az evolúció lépcsőjén.
Csizmás Kond
@darwin: Ők az a faj amiből hiányzik a fejlődést serkentő gén.
darwin
@Csizmás Kond: A másik,az esélyegyenlőség.Igazad,van ez annyira nem mérvadó,hogy nálunk a leglátványosabb.3 egynemű gyerek,ugyanolyan génállomány, könyvmennyiség, anyagi lehetőség,szülők műveltsége és a többi,mégis három más irányba,más célokkal indultak el.Az anyagi lehetőségeik különbözősége,jelenleg csillagközi méretekkel mérhető.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.