A Magyarországi Cigánypárt (MCP) szerint földosztást kell hirdetni a cigányságnak és a nincstelen parasztságnak, aminek a béketeremtő szerepe is fontos, mert közösen dolgoznának, hogy legalább magukat ellássák – közölte hétfőn Nagykanizsán Horváth Aladár, az MCP listavezetője.

Horváth Aladár a párt zenés, megyei kampányrendezvénye előtt arról beszélt újságíróknak: a többségnek meg kellene érteni, hogy "nem lehet félmillió embert eltartani, de kiirtani sem", ezért iskolát, munkát kell nekik adni. A többség így láthatná azt, hogy vannak, akikkel érdemes együttműködni, mert "kitartóak, elhivatottak, szakemberek, tisztakezűek".

Hozzátette: nem a parlamenti képviselet a lényeg, mert olyan programot akarnak, amely akár az állam nélkül is megoldható, de ezen a területen lenne szükség európai uniós pénzekre, "nem a műkörmösöknek és a gázszerelőknek".

Horváth Aladár kifejtette: az országgyűlési képviselő-választásra 61 jelöltet állító MCP a cigányoknak és minden "elnyomorítottnak, megalázottnak" a pártja, ezért a legalább másfél-két millió emberért készült a programjuk. Ez a program "a szegény, leszakadt világ felzárkóztatására, talpra állítására" készült, illetve azt szolgálja, miként lehetne kihúzni a mocsárból a cigányság legszegényebbjeit.

Olyan törvényeket kell hozni, amelyek meggátolják, hogy éhezzenek a gyerekek. Legalább 300 ezer gyerekről van szó, akiknek csak a fele cigány – jelentette ki a roma politikus.

Úgy vélekedett, hogy a "szegénypolitikai" kérdés arról a másfél millió emberről szól, aki leszakadt, és "arról a megint másfél millióról, aki a leszakadás veszélyével néz szembe".

Egy cigánypártnak az a dolga, hogy új alapelveket fogalmazzon meg, ezért a költségvetést sem úgy kell tervezni, mint eddig. Először meg kell nézni, mennyibe kerül, hogy a gyerekek ne éhezzenek, hogy normális iskola legyen, a szegénytelepen tanuló pedagógusok pedig több pénzt kapjanak – sorolta Horváth Aladár.

Mint mondta, a 2014-2020-as uniós költségvetési periódusban félre kellene tenni ezermilliárd forintot, ezt a pénzt önálló operatív program keretében az ezer leszakadt falunak kellene adni közvetlen támogatásként. A legszegényebb falvakban iskolára, infrastruktúrára, munkalehetőségre van szükség, nem a kistérségi centrumokba kell juttatni a pénzt, mert azok "elszívják a támogatást".

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

trenszmen
@kukac50: Ilyen már volt. Minden gyerek lakjon jól. Kaptak csibét, malacot, tápot, vetőmagot mindent. Az első kocsmáig tartott a dolog vagy az asztalig még aznap!
Ja és persze csak cigányok kapták. Mert ők megérdemlik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
@Tekla: Ha külföldi vesz itt földet az nem baj,Ők a földet itt művelik,itt fizetnek adót ha itt élnek.
Lehet úgy 20 éve,hogy a tanyám mellett Osztrákok vettek földet jobbról is balról is külföldi van, itt élnek dolgoznak,többet költenek a földre mint a Magyarok.
Nagyon jó viszony van köztünk mint szomszéd,azt kívánom mindenkinek ilyen jó szomszédai legyen,igaz Én sokkal szegényebb vagyok de ez nem szempont,és nincs kisebbségi érzésem amikor beszélgetünk.
SpamKontroll
De már legalább egy roma be akar kerülni a parlamentbe és legalább v-a-l-a-m-i-l-y-e-n programmal el akar indulni...

Én már ezt vártam 25 éve... Legalább 1 db parlamenti képviselőjük legyen, akinek legalább van valamilyen életképes vagy életképtelen ötlete vagy bármilyen a jelenlegi helyzetből kivezető elképzelése...
Nem kell itt egyből elvárni, hogy díjnyertes dolgokkal álljanak elő, csak legyen 1 db képviselőjük a parlamentben.

Kell nekik egy vezető... Aki vezeti őket, akit elfogadnak... Majd ha az meg van, akkor sok rögös út és vargabetű után eredményeket lehet elérni...

Hiába, vezető nélkül nem fognak semerre sem menni... Nekik maguknak kell felismerni a saját képességeiket és lehetőségeiket... Ez egy fejlődési folyamat... Minden népnél...

Ebben a témában generációkban kell gondolkodni... Nem 4 éves periódusban.
Tekla
@kukac50: Majd lesz ha elzavarnak onnan, mert az is kell nekik. Zsidó technikával ::olyan olcsón adják két évig a terményt , hogy szarér kell eladnod, aztán ők átvészelik , Te bele döglesz .Termelsz ,mást ,abba is bele fojtanak, aztán: Szebb jövőt!
kukac50
@Tekla: Nem fognak elzavarni! Ők embereket alkalmaznak szalma brikettet is gyártanak. Ők itt élnek a földet nem tudják elvinni Magyarországról,akkor miért baj,hogy itt fizetnek adót, bérek után járulékot?
Tekla
@kukac50: Nem az a baj , hogy adót fizetnek , hanem az , hogy kihasználják a munkaerőt és bármikor azt mondhatja ez az én földem , csomagolj , lesz aki nem csak dolgozik, de lassan már fizet is azért, hogy dolgozhasson , ezek a dögök ,meg élősködnek , mint mindenhol ahol előfordulnak. Az ő általa birtokolt területről meg akkor zavar el , ha neki tetszik. Baranyában , már van falu amit megvettek , nem tarthatsz saját állatot, még kutyát sem, nem főzhetsz külön élelmet , mert nem szeretné ,ha azt lopnád. Bolt nincs, ami kell megveszi neked, levonja a béredből. 12-16 órát kell dolgozni, és vendéget is csak engedéllyel fogadhatsz a házadban. Ezt szeretnétek , még verni is fognak ,de hova mész , másik földesúrhoz?
kukac50
@Tekla: 1992-től jó szomszédok a gyerekeik itt születtek,akik Náluk dolgoznak több fizetést is kapnak mint másik cégeknél,igaz a becsületes munkát megkövetelik de emberségesek,és a városból járnak hozzájuk évek óta dolgozni.
Akik Náluk dolgoznak szeretnek ott lenni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.