A Nyugat.hu birtokába került két hangfelvétel, az egyik a Fidesz kampányát segítő Közgépről szól, a másik pedig a haveri cég miatt álló kórházépítésről.

Mindkét felvételen alapvetően ugyanazok beszélnek, állítólag egyikük Balázs Árpád, Siófok fideszes polgármestere, a másik a kormánypárt siófoki választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje, Witzmann Mihály – írja a Nyugat.hu.

A Siófok melletti Somban építenek egy szelektív hulladékudvart, a közbeszerzési pályázaton ez év márciusában nyert a Sióvölgy 2013 Konzorcium. Ennek egyik tagja a Közgép Zrt., a másik a Duviép 2000 Kft. A konzorcium 2,6 milliárdos árajánlatot tett. Az erről szóló hangfelvételt itt lehet meghallgatni:

A felvételből egyértelműen kiderül, hogy Siófok polgármestere és fideszes országgyűlési képviselője már a pályázat kiírása előtt tudni vélte, hogy a munkát a Közgép nyeri majd el. És azt is, hogy a Közgép beszáll a siófoki kampányba, és természetesen pénzt ad hozzá.
A másik felvétel a siófoki kórház kálváriájáról szól. A kórházban – hasonlóan a szombathelyihez – nagy, több mint 10 milliárdos beruházás indult uniós támogatással, azonban egy éve áll a munka, pedig már át kellett volna adni. A generálkivitelező az Ész-Ker Kft. ami a 444.hu szerint a Fidesz tíz legkedveltebb cége között van.

Aztán képbe került az Épkar Zrt., amelyről a panelprogram során lehetett hallani. Az új cég közölte, hogy az új épületre tervezett helikopter-leszállót nem építi meg, mert rossz az alapozás és megcsúszhat az épület – írja a Nyugat.hu.

Kiírtak egy közbeszerzési pályázatot, erre két ajánlat érkezett, az egyik 12 millióért, a másik 22 millióért vállalta a munkát. De a generálkivitelező hibásnak nyilvánította az olcsóbb ajánlatot, és új közbeszerzési pályázatot írt ki.

A felvétel alapján valószínűsíthető, hogy a fideszes érdekeltségű cégek szándékosan hátráltatják a beruházást, mert ha nem tesznek semmit, akkor is pénzt keresnek. Ezt a felvételt itt tudja meghallgatni:

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@Nil: @Horizont: Ahogyan Simicska a 90-es években a fityesz pártpénztárosa volt, most is az!
Simon ügyében is valószínűtlen, hogy az MSZP pénzét pihenteti saját bankszámláján, mert a pénz jól elrejthetősége miatt a világon bevett szokás, hogy politikai erők cégekben tüntetik el a kíváncsi szemek elől a pártok pénzét.
Politikusok saját feketejövedelmét strómanokra bízzák.

A fityesznek, a pártnak ez a KÖZGÉP, Orbánnak pedig a gázszerelő Mészáros a strómanja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Ugyan, eddig is egyértelmű volt, hogy a Közgép azért nyer az esetek nagy részében a normál árnál magasabb ajánlattal, hogy abból visszacsorgasson...
bakegya
A szociálisrendszerre ráfektetett pályázati pénzek is igy vannak kicsorgatva az nekik imádkozó sáskákhoz-önkénteskedhet,közmunkálkodhat a fél ország egy önkényuralkodó rendszerrel a nyakán!?-titokban költtsönadták Magyarországot nagyputyinnak is:::!
Közgépesített rendszerváltogatásban dagonyáznak orbánék a színretörésük óta-hogy miért-CSAK...CSAK A FIDESZ
"...SZOLGA FÖLDBEN.."-nem nyughatunk-bele kell húzni az eltakarításba...
Meine Ehre heisst Treue
Ez is csak a szokásos: lopnak, csalnak, hazudnak...
Tényfeltáró
Amit ma ellophatsz, ne halaszd holnapra. A közharácsolás, az közharácsolás. Már csak gépesíteni kellett.
Desischado
"Amit ma ellophatsz, ne halaszd holnapra." Milyen igaz4 Ez a mottója a fidesznek! És ezért nyert talicska lajos állandóan, hogy legyen miből finanszírozni a választásokat a rablóbandának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.