A Youtube-ra került fel egy hangfelvétel, amin Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester, fideszes parlamenti képviselő beszél a rúzsai testületi ülésen március 19-én. A felvételt a térség LMP-s képviselője, Tatár Gábor készítette telefonjával, ő erősítette meg azt is kérdésünkre, hogy a felvételen Nógrádi hallható. Mint Tatár elmondta, a március 19-ei ülésen a közbiztonság helyzetét tárgyalták, és rendőri vezetők mellett Nógrádi is itt fejtette ki véleményét. Mórahalmon jött létre az országban először önkormányzathoz csatolt rendészeti csoport, aminek feladata, hogy a térségbe dolgozó vendégmunkásokat felügyelje. Az LMP helyi képviselői szerint viszont a Fidesz a Homokhátságban egyszerűen feladta a harcot, hogy a helyi munkaerőt megpróbálja bevonni a munkaerőpiacra, és helyette olcsó importmunkaerőre alapozva “rabszolgatartó rendszert” hoztak létre. Ezt arra alapozva állítják, hogy bár a térségben nagyon magas a munkanélküliség, mégis a földeken Romániából érkező vendégmunkások...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: F_Viktor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@nehogymá: A cikkben 500-600 forintos órabért írnak.
Az sem igaz, a magyar örül ha 550 forintot kap tavasszal-nyáron a fóliában.
Igazad van, a gazdának csak úgy éri meg ha a románt feketén dolgoztatja, s a lábbilincs, korbács mellé 250-300 forintot fizet nettóban (bruttó a bér+szállás, kaja már régóta nem jár).
nehogymá
kimaradt az az apróság,hogy nagyon sokan közülük feketén dolgozik. ezért se "szerencsés" ha bejárnak a faluba városba,mert letalálna bukni a majszter. nem is akarnak magyart foglakoztatni ,mert ezek a nyomorultak kevesebbet kapnak mint a normál órabér,mert levonják a lakhatást a kaját amit kapnak. sokszor rissz rossz düledező tanyán vannak hónapokig,szabad hétvége nélkül. és még ezeknek akarják odaadni a közmunkásokat?az tetszene a mocskos fajtájának. egyébként a munkaügyi központ kiküld i az embert ,a gazda meg vigyorogva elhajtja mert ez sokkal jobb üzlet. 1o böl 3 4 be van jelentve a többi megcsak ugy ott van. többször jártam igy. senki nem piszkálja a dolgot ,mért is tenné? le van ez zsirozva.
F_Viktor
@nehogymá: A cikkben 500-600 forintos órabért írnak.
Az sem igaz, a magyar örül ha 550 forintot kap tavasszal-nyáron a fóliában.
Igazad van, a gazdának csak úgy éri meg ha a románt feketén dolgoztatja, s a lábbilincs, korbács mellé 250-300 forintot fizet nettóban (bruttó a bér+szállás, kaja már régóta nem jár).
Desischado
Ez közönséges rabszolgatartás! Férgek!!!
F_Viktor
@Desischado: Tipikus Lézer Jankós mentalitál, ami jellemzi az egész fityeszt, miszerint minden ember annyit ér... Látható, hogy már úgy is bánnak velük. A szegényekkel, a rászorultakkal.
nehogymá
@F_Viktor: ha eltekintek attól,hogy beszélt emberekről(ami nehezemre esik) az a kis kopasz törpe,akkor az a miattuk "létrehozott" rendvédelmi apparát,ami mindent elintéz a navtól a munkaügyi felügyeletig,na az ami világosan mutatja milyen rohadt aljas a hozzáállásuk. ez az alakulat tökéletesen alkalmas arra,hogy kivegye a rendörség vagy a többi szerv kezéből a dolgot,igy lehet elmutyizni a feketemunkásokat,hiszen el intézik. oda csak az jut el,hogy minden rendben van . de szerintem pontosan tudják,hogy is van ez. ettől olyan mocskos a fidesz rendszer. amikor én dolgoztam románokkal,természetesen nem belejentve,akkor még minden kósza hirre lekellett állni elbujni az egyik tanyán,ami nem a gazdáé volt, mert lehet,hogy jön "valaki" na ,elintézték,hogy ne kelljen. gondolom a regisztrált gazdát nem zaklatják feleslegesen. megcsinálták a maguk kis csendörségét. nagyon felhuztam magam. nem sajnálnám a vasvillát a hátukból. azt még a multikat ocsmárolják?belegondolni is rossz mi lenne itt,ha nem kéne már a látszatra se adni a nagyon magyar munkáltatóknak. mocskok.
F_Viktor
@nehogymá: Így igaz, jól látod. Nógrádi, a helyi kiskirály, magán-karhatalmával az állami szervek elől körülbástyázza, mintegy védelmet kínálva fel a helyi (csókos) gazdáknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.