A Nézőpont Intézet választás napi kutatása alapján a Lehet Más a Politika (LMP) 6 százalékkal bejutna a parlamentbe, de Csiba Katalin, az LMP országos választmányának tagja szerint ők nem a százalékokat méricskélik.

Csiba Katalin hangsúlyozta, az a fő szempont, hogy legyen egy olyan független frakció a magyar parlamentben, akár 6-9 fővel, amely képes kritikát gyakorolni, amikor a Fidesz vagy az MSZP "próbál elsumákolni" egy számára kínos ügyet. Ugyanakkor – mondta – szeretnék, hogy minél jobb eredményt érjen el az LMP, hiszen ez egy lehetőség araa, hogy megerősödjön a párt a 2014-2018-as ciklusban, és valódi, választható alternatívává váljon 2018-ra, és kihívója legyen a kormánynak.

Átlagosnak minősítette a részvételi arányt és jelezte, a részvételi demokrácia iránt elkötelezett pártként az LMP-nek fontos, hogy minél többen menjenek el szavazni, ezért részvételre buzdítják az állampolgárokat az év többi országos választásán is.

Csiba Katalin – személyes becslése alapján 7,8 százalékos eredményt vár az LMP-nek. Megjegyezte: 2010-ban is 5 százalék alatt mérték őket, de utána 7,5 százalékon végeztek. Azt mondta, az utolsó egy-két hétben úgy érzékelték, "egy komolyabb szimpátia" fordult feléjük.

Az LMP fő feladata, hogy "behozza" azokat az ügyeket a közpolitikába, amelyek az LMP nélkül valószínűleg nem kerülnének bele a közbeszédbe – hangsúlyozta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.