"Van-e, lehet-e demokrácia még ott, ahol a lakosság 25 százalékának voksa 2/3-os túlhatalmat hoz a parlamentben?" Magyari Nándor László szociológus olvassa fel írását a magyarországi parlamenti választás kapcsán a Bukaresti Rádió magyar adásának "A nap jegyzete" című rovatában.

Feltöltő: csikknorisz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Nem kell csodálkozni. A jobboldalon ipari méreteket öltött a nép félrevezetése. A hazudozás, a politikai ellenfél hamis vádakkal illetése, meghurcolása,
a média megszállása, a voksok tisztességtelen módon való szaporítása körzetek átírásával, életvitelszerűen más országokban élőknek biztosított választási joggal.
Ezek után az a csoda, hogy ennyi voksot is kapott a baloldal!..
Ez kizárólag a demokrata politikusok önfeláldozó erőfeszítéseinek köszönhető.
Köszönet illeti őket!
Cicamama55
Ezt a felvételt le kellene játszani a közmédiumokban is! Ezek szerint csak nem vagyunk mi annyira hülyék, akik idehaza nem dőlünk be a Fidesz "boszorkány konyhájában megfőzött" agymosó ténykedésének! A lényege, hogy a Fideszre szavazók a magyar nép 25 %-a, az összes szavazók 44-45%-a volt. Ez az inkorrekt választási törvények szerint 2/3-os többségre jogosítja fel őket. Mindez úgy, hogy 55 %-a a szavazóknak az ellenzékre voksolt...
csikknorisz
@Cicamama55: Közmédiumban hangzott el, csak nem magyaron. A Kossuthon elég kis valószínűséggel játszanának le egy hasonló eszmefuttatást, a híresen elfogulatlan magyar közmédiában nincs helye ellenvéleménynek. Ott csak azt hallani, hogy milyen csodálatosan vizsgázott a választási rendszer.
Cicamama55
@csikknorisz: Sajnos így van! Ez a félre tájékoztatás okolható leginkább a mai helyzetért...Régen, a szüleim, nagyszüleim hallgatták a Szabad Európa Rádiót titokban, mert akkor is tudták, az igazság nincs a nép orrára kötve. A fontos dolgok a háttérben zajlottak, s a magyar nyelvű hírekből értesültek róluk. S íme, annyi év elteltével újra ott tartunk! Azért ez nem semmi, hogy a nagy szabadságunkra, demokráciánkra ekkora csomót tudott Orbán Viktor kötni!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.