Nem ül be az Országgyűlésbe Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője. A politikus ezt egy újságíróknak tartott háttérbeszélgetésen közölte szerdán.

A volt miniszterelnök – aki második volt a baloldali összefogás közös listáján – átveszi mandátumát, majd lemond róla egy másik Együtt-PM-es jelölt javára. Ez azért lényeges, mert ha nem venné át a mandátumát, a megüresedő képviselői hely a listán következő politikusé lenne, jelenlegi állás szerint a szocialista Szabóné Müller Timeáé.

Arról, hogy ki válthatja Bajnai Gordont, még nincs döntés. Utalt azonban arra, hogy várhatóan a Haza és Haladás Egyesületből érkezik a leendő képviselő.

A baloldali összefogás közös listáján a mandátumot nem szerző Együtt-PM-es jelöltek közül a 36. Szigetvári Viktor szerepelt a legelőbb helyen, ő azonban ugyancsak azt hangsúlyozta az MTI-nek, nem döntöttek még arról, hogy ki ül be a parlamentbe Bajnai Gordon helyett.

A volt kormányfő döntését azzal indokolta, hogy az ellenzéki politizálás fő színtere nem az Országgyűlés lesz, és ő sem képviselőként tud a legtöbbet segíteni pártjának.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zsuga
@SpamKontroll: Kérdés, hogy miféle embert nevezünk "tökösnek" a politikai életben? Viktor pl. annak számít? Talán itt nem szükséges sorolnom jellemére és tisztességére vonatkozó jelzőket, szakértelméről nem is beszélve, és tanácsadói megválogatásáról sem. Mégis ő kellett a választók többségének. Ily módon tekintve Bajnai, Mesterhází, sőt még Gyurcsány sem eléggé "tökös". Bajnai és Gyurcsány ráadásul nem a politikából gazdagodott és akar tovább gazdagodni. Bajnai a szakértelmét már egy éven át bizonyította, Gyurcsány pedig saját bevallása szerint is "elkúrt" dolgokat, de akaratgyengének nem mondanám, azok után hogy a feléje irányuló tengernyi áskálódás, mocskolódás ellenére még mindig ott van a politika élvonalában, nem hagyta magát kiütni. Viktor pl. az elbukott 8 éve alatt a Parlamentet sem sűrűn látogatta.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SpamKontroll
@prielle: Csak ne írjon olyanokat, hogy hiába kéri, hogy én gondolkodjak!!! Azért, mert nem értek egyet - még elvi síkon sem - bámilyen baloldali befolyással vagy kormányzással, az nem azt jelenti, hogy hülye vagyok, vagy nem tudok gondolkodni!!!

Nem értek egyet sok Fidesz cuccal sem, de aztán a szoci vonal már elméleti síkon sem működik...
Akkor már bármilyen más párt támogatását jobban meg tudom érteni...
soljanka
@SpamKontroll: Igazad van!
Ovi tényleg 25 éve nyomja.És az ábra szerint sikeresen.Néha megbukott, de most ott van a spitzen már évek óta.
Személyes karrierjét tekintve tehát sikeres.
Közben néha hitet, néha politikai szemléletet váltott, de személyes karrierje felfelé ívelt.
Anyagilag szépen gyarapodott.
Politikusként egyre meghatározóbb lett - illetve meghatározóvá vált.

Közben megosztott egy országot.
Talpnyalókkal vette közre magát.
Kiépített egy diktatórikusan vezetett, megfélemlített pártot.
Létrehozott egy média-klientúrát.
A hülye hobbijának rendelte alá a költségvetést.
A seggnyalóinak kiszolgáltatta az országot.
Tehetségtelen pártkatonákat helyezett- helyez- pozícióba.

Tehát valóban tehetséges, viszont nem államférfi.
Tekla
@m.macskosz: Jó kifogás sose rossz . Magyarázzon a 2 megyényi embernek , akit földönfutóvá tettek ,jogilag bizonyára tiszta módszerekkel!
m.macskosz
@Tekla: Kétlem, hogy Csányi Sándornak érdeke lenne Bajnai Gordon tisztességét megvédeni, a magyarázatával mégis megtette, nyilván nem ez volt a célja...
Ha lesz egy kis időm keresek neked linket.
Tekla
@human: Akkor most azért kerültünk ebbe a borzalomba , mert van 2 millió tudatlan , gyáva ,buta, beszari , semmire kellő?
Igaza lesz Lázárnak, annyit is érnek, csak nekünk kell szívni helyettük. Minden Bajnai imádótól kérdem: tisztességes ember nincs ebben az országban , aki akkora hatalmas tudással bír mint ez a féreg? Bocsánat férgecske.
SpamKontroll
@soljanka: Jelenleg ő a miniszterelnök azokkal a képességeivel és jellemvonásaival, ami van neki... Ez van... Lehetett szavazni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.