A villamosenergia- és gázszolgáltatók korábbi állami megvásárlásával, a hatósági árszabályozással, a többkörös rezsicsökkentéssel folyamatosan nyílik az olló a hatósági és a piaci ár között, a különbséget valakinek viselnie kell, mondta a Napi Gazdaságnak Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke.

Schmidt Jenő hozzátette, hogy kizárólag uniós pénzből lehet majd fedezni az energetikai beruházásokat és eszközpótlásokat, mert a víz-, a szennyvíz- a távhő- és más közszolgáltató vállalatok államosításával, a hatósági árszabályozással és a cégek nonprofittá tételével nem marad pénz az egyéb kiadásokra.

Az állami vagy önkormányzati szolgáltatók nonprofit formájukból adódóan nem kalkulálhatnak nyereséggel, és az amortizáció visszapótlása is kétséges, amiből később a beruházásokat lehetne fedezni – írja a Napi.hu.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Az a rohadt mocskos unijó meg a pénze már megint...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Az a rohadt mocskos unijó meg a pénze már megint...
bundi
"A társadalomnak kell döntenie Magyarország Európai Unióhoz fűződő viszonyáról, akár a belül maradás mikéntjéről, akár a távozásról, jelentette ki a Jobbik vezetője."
ennek a fényében vona épp öngyilkosságra buzdít...
www.magyarhirlap.hu/a-jobbik-nepszavazassal-dontene-az-eu-tagsagrol
karma1
Ezek szerint azok a gaz, alnok energiaszolgaltatok, akiknek nem sul le a kepukrol a bor, hogy PROFIT-ert dolgoztak (igaz, annak a legnagyobb reszet visszaforgattak uzemeltetesre, amortizaciora, mindenre, amire szuksege van egy jolmukodo energiaszektornak...

Mindign azt mondtam, hogy meglatjatok, egy honap sem telik majd le a szavazas utan, es a rezsicsokkentesnek annyi, akkor majd szettarjak a karjukat, hogy bizony ez nem megy anelkul, hogy a szolgaltatasok szintje ne romoljon le teljesen...

Csak egy hete volt a valasztas, ES MAR MOST KOZLIK, hogy az allamnak valahonnan fedeznie kell ezeket a koltsegeket, ha egyszer sajat kezbe vette es non-profituva tette oket...

Na, akkor most jo az Unio penze?
Most remelem azt, hogy az Unio egy fillert sem ad erre, hiszen ez az ablakon kidobott penz lenne, a diktatura nyilt tamogatasa , egyben elismerese is lenne a Nyugat reszerol...

Nem lesz itt meg egyszer 4 ev, nem birja el a gazdasag a nyilt rablast...:-((
nehogymá
azt nehezen tudom elképzelni,hogy az unió fizeti a villanyszámlát. mert nem fogja. viszont kitünö alkalom lesz arra (ismét),hogy meneteljenek az elvtársak a mocsadék unió ellen. tartok töle a válasz az lesz,hogy rendes árat kell fizetni,de ha magasnak érzi a nép akkor talán azt a ménkü sok sallangot adót vegyék le róla,mert csökkenteni igy is lehetne a számlát. .de ez nem lenne elég unortodox.
nyanya001
Az a lényeg, hogy a gondolkodni nem tudókat jól megvezették !
Amit a " rezsicsökkentés " révén " megspórolt " azt
az élelmiszerek árában triplán fizeti meg mindenki !
karma1
Egyebkent csokolom, milyen lyukaknak tetszett kepzodni a rezsicsokkentes frontjan?

Hat nem vo't ez kiszamolva eltolcsy meg a tobbi marha nagy szakerto altal???

Csizmas Cica, merre vagy, kerlek, segits ki es gyorsan magyarazd el nekem, hogy miert is megy most a fonokod keregetni egy kis erujot, mert koll az a likfoltozashoz?

Biztos erre is megvan mar a felsobb utasitas, hogy na, ilyenkor mit is kell mondani a ketkedoknek?
(Csak szamokat ne hasznalj kerlek, mert abban eros vagyok, nekem nem lehet beadni, hogy ha nincs extra bevetel - hivhatjuk profitnak is -, akkor a havi amortizaciot, meg a kotelezi minimum karbantartast MIBOL is tudja kifizetni az energiatermelo/szolgaltato, vagy most eppen az allambacsi?)

Eleg, ha a vezerelveket elmondod nekunk, rusnya ballibeseknek,...:-((
Mobil123
Hát az unió nem fogja fizetni, de majd lesz új és újabb adó. Na meg államkötvény kiadás.
dzurinda
Csak a populista kormány legelvakultabb hívei hihették azt, hogy az erőszakos rezsicsökkentés különbözetét nem kell valakinek kifizetni.
nezelodo
Ez a rezsicsökkentés, ne legyen igazam, olyan lesz mint az árfolyamgát, meg a futamidő meghosszabítás a svájci frank hitelesek esetében. Most jó, ujjongva szavaz a nép, narancsköd takarja azt amit látni kellene, menetelnek a rezsiszabotőrök ellen, de azt egyszer ki kell fizetni kedves bégető nyáj, amit oly hevesen ünnepelnek emlegetnek az Orbán hívők. Alighanem közeleg az idő, pénzt kell felhajtani, azért volt oly kapkodva összekalapálva az orosz hitel. Olyan volt, mint akinek élet-halál kérdése a hitel, nem számít, milyen áron, de azonnal kell a pénz. Olyan a kormányunk, mint az a család aki az unokák kontojára hitelez, utánunk a vízözön alapon.
Csak úgy mellesleg az eddig oly kedves lengyel testvérek már úgy néznek Orbánra, mint tyúk a piros kukoricára, csípi a szemüket a hirtelen jött orosz barátságunk, különösen ma a katini mészárlás évfordulóján, és emlékeznek Ukrajna kapcsán is az egykori Orosz és német "látogatásra". Legközelebb lehet, hogy nem jönnek a vendégtüntetők, hogy megvédjék önnön szellemétől a fideszt!?
pbalage
@nyanya001: te, ez a kettő nem az annyira az élelmiszerárral, hanem mással függ össze. Pl. fenntartási költségek elmaradása.
Tudom, hogy Te egy gondolkodó nyanya vagy, az élelmiszerárak mással függenek össze, pl. euró árfolyam, beruházások elmaradása, rossz időjárás, hatékonytalan termelés, ilyesmi.
Ne zsigerből csináld, (persze megértem, hogy ez van, és elfogadom).
A helyzet szar, az a lényeg.
Az én meglátásom:
1.: A szolgáltatókat szarba hajtják.
2.: Nem tudnak működni.
3.: Államosítják, arra hivatkozva, hogy "ezek a rohadt ballib úniós szolgáltatók még működni sem tudnak"
4.: Államosítva sem működnek, sőt rosszabb lesz a helyzet.
5.: Privatizálják a fenntartást a haveroknak.
6.: Adót emelnek valamin, hogy a haverok fenn tudják tartani az új bevételből.
7.: A rezsicsökkentéses papírokat tovább nyomtatják, hogy "Bezzeg ennyit meg ennyit megtakarítottál, "Halyrá Matyarokk!" "
8.: Elmeroggyant "matyarokk" beszopódnak, újra megválasztják a fideszt.
9.: Elmeroggyantakat kiképzik. (Hoffmann Rózsa nélkül, mert még kell pár év a totális meghülyüléshez)
10.: Médiában csak "LYOBANN TEJESSÍTTÜNK MEGIN. EHUN E, ITT A BISZONYÍTTÍÍK E: 91% NÖFEKEDDÍS" kampány lemegy.
11.: Elmeroggyantak elhiszik, fideszre szavaznak.

Ez a stratégia.
bundi
hát a szomszédban eddig eléggé lecsökkentették a rezsit...de most a nagytestvér, mivel nem azt tették amit ő szeretett volna, ismét piaci áron adja a gázt...
biztos ezt a példát akarja a kormány követni?
mert ha a szolgáltató bedől...és eladja a magyar leányát... a kisgömböc meg ezt is bekebelezi... energiát akkor sem tud előállítani a telefingja az összes gáztározót...(valahogy nem ugyanaz)
tehát a bélgázon kívül mindent azoktól kell majd beszerezni, akiknek tönkretették a magyar leányaikat...azok biztos nem lesznek morcik?...nem fognak keresztbetenni, esetleg magasabb áron adni mindent?
nyanya001
@pbalage: Igazad van !
Ám ! A "rezsicsökkentés " csak lakosságot érinti,
a péknek, stb. megemelték a gáz, víz, villany ...stb.
akik ezt a többletet szépen áthárították a fogyasztóra !
Amit fentebb írtam, erre gondoltam, de Te sokkal részletesebben
leírtad amivel egyet értek !
Pisti271
Már többször leírtam a példát.
Nálunk Szolnokon árat emelt a távhőszolgáltató, a rezsicsökkentés kellős közepén.
Hosszú évekig ingyen, vagyis a normál működési költség keretében cserélték a
lakásokban a radiátorokon a költségmegosztókat. Most úgy döntöttek, ez nekik
nem kötelességük, és a továbbiakban külön díjat számítanak fel érte.
Az önkormányzat sürgősen közölte, a kampányban is hirdette, hogy megegyeztek
a szolgáltatóval, átvállalják az áremelést.
Természetesen adóból, hiszen az önkormányzat bevétele abból származik.
Cicamama55
@Pisti271: Nálunk tavaly már radiátoronként 500Ft-ot számoltak fel a leolvasásokért, melyet előtte évben még ingyen tettek...
Boszi27
@pbalage: Szuper, ahogy összeállítottad a stratégiát.
Boszi27
@karma1: Köszi, hogy megnevettettél. Röhögőgörcs. :)
miazavalami
Most mi van? Nem kell csodálkozni. Ez a fidesz politika. Ahhoz , hogy a felső tízezer tudjon a fűtésen , áramon spórolni, lenyúlják az unios pénzekből azokat az összegeket amit az unio a szegények megsegítésére szánt volna!
miazavalami
Ja! És mégvalami! Mária néném , köztudott fidesz hívő Orbán imádata, talán csak Istenével ér fel nála... Ma a kisöreg ismét nekem esett , hogy ő bizony már több mint 20 ezret megspórolt a villanyon mióta van a rezsicsökkentés. Aztán megkért vágjak neki fát holnapra, mert ugye a gáz az drága..
karma1
@Boszi27: Pedig nekem is sirni volna kedvem inkabb, amikor latom ezt a fajta tomeghulyitest,...:-((
karma1
@miazavalami: 20.38-ra: en ugy gondolom, Kicsim, hogy az Unio sohasem adna nekunk a rezsire, foleg nem ugy, hogy ez a segitseg csak a szegenyebb reteget erintse, ugyanis ezt nem tuddna kovetni. Minden penz eltolcsy keze ala kerul, es a politikusok, illetve az uralmon levo kormany felel teljes mellszelesseggel azert, hogy ezek a penzek hova kerulnek.

A rezsit minden orszagban a megkeresett, MAGAS jovedelmbol kell fedezni, nem pedig 26 ezer forint kozmunkaberbol, mert abbol nem lehet meg egy havi kajat sem fizetni, nem hogy a rezsit.

Most az Union a sor, hogy a jobb karjat konyeknel jo erosen belengesse, vagy eppen a kozepso ujjat felmutassa orbannak, amikor az penzert megy kuncsorogni, foleg azzal az indokkal, hogy az energiasektor karbantartasat, uzemelteteset akarja belole megoldani...

Nagyon remelem, hogy nemcsak belenget neki, de meg is indokolja, hogy miert nem ad? ("Hulye vagy fiam, megis mit gondolsz, az energiaszolgaltatok/termelok mire koltottek eddig azt a profitot, amit te most elvettel toluk rezsicsokkentes cimen? Szerintem karbantartasra es uzemeltetesre, fejlesztesre. Ha kisajatitottad magadnak az energiaagazatot, akkor most mukodtesd is! Oszt jonapot!")
hattorihanna
Ha lehetne kívánni, én csak annyit kérnék hogy az összes fidesss által létrehozott
lyukat,azt azok pénzével foltozgassák be,akik rájuk szavaztak.Ennyi.
bundi
@karma1: tartok tőle ez csak álom... ha nem hülye orbán (márpedig nem az) a most kialakult helyzetben (ukrajna) még akár a jófiú szerepét is eljátszhatja , mivel ő majd segít az ukránoknak gázt visszatölteni...
az unio a belpolitikába nem szól bele...orbánt csak akkor buzergálja, ha az uniós előírásokkal kapcsolatban vét...a magyarok helyett nem fogja kikaparni senki a gesztenyét...sajna a szemetet amit az elmúlt 24 évben hagytak maguk mögött, nekik kell eltakarítani...most lett volna rá lehetőség...elment... nő, villamos (és a jelek szerint bukott választás )miatt búslakodni késő...
az unió max asszisztálhat ahhoz, hogy az ellenzék megdöntse a kisgömböcöt...de ezt is titokban...aktívan nem fog soha beavatkozni a belpolitikába...ezzel kár áltatni magunkat...de nekik most kisebb gondjuk is nagyobb a kisgömböcnél...lásd putyin...
ezért is mondogattam hogy húzós évek következnek...
ez van...kár szépíteni, vagy reménykedni...
F_Viktor
Három gondolat a cikk alapján:

1) Az EU erre nem fog pénzt adni, a befizető tagállamok adófizetői nem fogják az Orbán rezsim választási kampányát finanszírozni, nem dobják össze Simicskáék, Mészárosék úszómedencéinek fűtési költségét.
2) Vagy vége a rezsi-rizsának, vagy jönnek az adócsökkentésnek álcázott nem megszorítások, avagy irány a 90 százalékos államadósság.
3) A jobbereknek is tudomásul kell venniük, nincs ingyen ebéd!
Desischado
@nyanya001: Istenem, Nyanya, igazad van! Most jön majd a feketeleves! EZt szajkózom már napok óta! Én is azt mondom, úgy el lesz tüntetve a rezsicsökkenés, mintha sosem lett volna! És az infláció sem lesz alacsony, ennek a mesterséges alacsonyan tartásnak keserű böjtje lesz! Megmondtam, majd felébrednek a hülye agyhalottak, ha keveseb lesz a nyugdíj, és oda a rezsicsökkenés! De minden szép és jó, orbán elérte, amit akart, meg van a kétharmad, úgy gondolja, most már ugrálhat a hülye magyar! ÉBRESZTŐ MAGYAROK, JÓ REGGELT, míg nem késő!!!
hALÁLI, MÉG CSAK EGY HÉT TELT EL, ÉS MÁR "ENNYI MINDEN" TÖRTÉNT!
magyarbakancs
Jé most jó az EU?
Most nem akar gyarmatosítani?
hattorihanna
@Desischado: Bárcsak felébrednének,de akiknek jó volt az elmúlt négy év azoknak
jó lesz a következő is.Maximum ha már nem lesz mit enniük,majd akkor.
bundi
@hattorihanna: majd ha szembesülnek hogy a mesterségesen lenyomott infláció mértékével kell emelni a nyugdíjuka, fizetésüket...majd akkor ...talán...
mert ugye rezsi csökken 20-30 százalékot...max nem fűtenek... de minden másnak kb ennyivel megy fel az ára...és mivel emiatt az infláció 0 iiletve 0,1 százalék...a bérek és fizetések is maradnak...na majd akkor...talán...
karma1
@F_Viktor: @Desischado: En adtam nekik EGY honapot a valasztas utan, hogy kb. akkor fogjak mondani, hogy nincs penz a rezsicsokkentes fedezesere, de ezek szerint mar olyan ingatag az egesz katyvasz, hogy mar egy het utan be kell jelenteni azt, hogy "hezagtomesre kernek lovet " az Uniotol...

Ezeknek csoportilag gurult el a gyogyszeruk, ha egy ezredmasodpercig is azt gondoltak, hogy egy buznyakot is kaphatnak az Uniotol a hulye rezsicsokkentesuk fedezesere...

Azert azt a "keregeto levelet" nagyon szivesen elolvasnam, amiben megindokoljak, hogy mire es mennyi penzt kernek, ... Aztan meg annak a valaszlevelnek a tartalmara is kivancsi lennek, amit erre irna az Unio, hihi,...:-))
miazavalami
@karma1: nemis arra fogja adni,. hanem más célokra, de a kormány elveszi. Honnan tudjuk , hogy az uniós pénzek hova kerülnek? He???
karma1
@miazavalami: A pont Nalad: sehonnan, mint ahogy eddig sem tudtuk,...:-(((

Bar, tudod, ha en egy kulfoldi megfigyelo lennek, Brusszelben ucsorognek es az lenne a feladatom, hogy azt figyeljem, hogy az unios tagallamok mire koltik az unios penzt, azert egy ilyen cikk nyoman szagot fognek, mint a vizsla, es bizony elkezdenem szigoruan megvizsgalni, hogy mire is koltik a penzemet?

Vagyis, ha peldaul egy gyogyszergyar modernizalasara kuldenek X osszeget, akkor vegigkisernem a penz utjat, mert szerintem konyvelesnek Brusszelben es Ma.o.-n is pontosnak kell lennie, mert ha nem, akkor igenis felmerul a gyanu a sikkasztasra, annak meg mar kriminalisztikai kovetkezmenyei vannak.

Mit szolnal, ha Toled egy baratod kerne kajara penzt, mert o meg a csaladja nem evett mar egy honapja rendes kajat, aztan Te adsz (johiszemuen!), es masnap latnad, hogy a baratod meg a csaladja uj, meregdraga ruhaban feszit, es a kozelebe se ment az elelmiszerboltnak, pedig kajara leimolta Toled a penzt... Ugye, Te is azt mondanad, hogy legkozelebb johet Hozzad, Te lesz@rod nagy ivben, mert a multkori penzzel sem tudott elszamolni, es nem arra koltotte, amire kerte...
Desischado
@karma1: Én is, nem vagy ezzel egyedül! Én is elolvasnám örömmel! És szerintem vagyunk ezzel még így egypáran! Ha így haladnak, két évük sem lesz! És én is ezt mondom, már mióta, hogy ezt a mesterségesen gerjesztett állapotot nem tudják sokáig fenntartani! Anyám borogass! Mi lesz még itt!
F_Viktor
@karma1: Az EU ellenőrzi a támogatások felhasználását, de múlt hónaptól - egy ember élete árán - a csalás lehetősége immár Orbán kezében van.

444.hu/2014/03/03/meghalt-a-welt-2000-alapitoja/
miazavalami
@karma1: Mit szólnék? Nem adnék. De ez a fideszt nem érdekli. Úgy gondolják az övék arra költik amire akarják. Jó egy bizonyos összeget arra költ amire kapja , de a többivel szabadon garázdálkodik...
karma1
@miazavalami: Mar eszedbe/eszunkbe sem jut "gazdalkodas"-t irni, mert ami az orszagban folyik, jobban jellemezheto mar jellemzobb, ha azt irjuk: "garazdalkodas"...:-(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.