Önálló tárcát, forrásbevonást, fenntartható kórházi finanszírozást, és a szolgáltatási csomag pontos definiálását szorgalmazzák a következő négy évben egyebek mellett a Napi.hu által megkérdezett szakértők az egészségügyben.

Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke a Napi Gazdaságnak elmondta, szükség lenne a kórházi dolgozók státuszának, elismerésének megerősítésére, kihangsúlyozva, hogy ennek nem csak a béremelésben kell megtestesülnie, hanem az orvosi, ápolói munka becsületének visszaszerzésében.

A Magyar Kórházszövetség az egészségügyi infrastruktúra fejlesztéséhez további forrásokat igényel, átfogó energiaracionalizálási programot, a központi régió intézményeinek felzárkóztatását és az amortizáció rendszerszerű pótlását sürgeti. Bevezetnék a térítéses egészségügyi szolgáltatások lehetőségét az állami fenntartású intézményekben, a fizetős betegek ellátásának elkülönítésével.

A következő négy év teendői között elsőként az önálló, legfeljebb a szociális ágazattal összevont egészségügyi tárca létrehozásának szükségességét említi Sinkó Eszter egészségpolitikai elemező, az Egészségügyi Menedzserképző programvezetője – írja a Napi.hu.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Ez nagyon szuper, tehát ha tudsz fizetni, kezelnek, ha meg nem, sziveskedjél megpusztulni! ez aztán az emberség! Hánynom kell!!! Aki ezt kitalálta, forduljon fel!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Desischado: Ember vagy, és a remekebb fajtából. És szerencsére sokan gondolkoznak így.
kkalman
Olvasom a hozzászólásokat, és elborzadok, hogy olyan gondolatokat fogalmaznak meg egyesek, hogy pusztuljanak a szegények, az öregek, a nyugdíjasok. Mindezt a 21. századi
Európa közepén gazdasági megfontolásból.
Hol szocializálódhatott az az ember, aki kizárólag a gazdagoknak kedvezne minden téren, beleértve az egészségügyet is. Örülök annak, hogy neki most jól megy sora, és ki tudna fizetni egy csípőprotézis beültetést, vagy egy szívműtétet, ha szükség úgy hozná. Ne legyen szüksége egyikre sem, de gondoljon arra, hogy lehet még ő is kisnyugdíjas, amikor több, a korral együtt járó betegség gyötri az embert, amit kezeltetni kell, ha élhető életet szeretne élni az ember. De az is elég, ha csak a szüleire gondol, akik lehet, már nyugdíjasok, és nem tudnák fizetni saját gyógykezelésüket. Akkor ők is meghalhatnának?
Igen, rendbe kell tenni az egészségügyet, de nem azon az áron, hogy embereket ítélünk halálra csak azért, mert nem tudják kifizetni a kezelések nem jelentéktelen költségét. Az ilyen megoldást kultúrkörökben népirtásnak nevezik, amit minden nemzet törvénye elítél, és büntet.
Desischado
@nemkati:
@kkalman: Nagyon köszönöm!
kkalman, te is eltaláltad a gondolataimat! Aki így gondolkodik, az nem ember! Én tiltakozom, és nem akarom, hogy itt második Taigetosz legyen!!!
Yoda69
"Bevezetnék a térítéses egészségügyi szolgáltatások lehetőségét az állami fenntartású intézményekben, a fizetős betegek ellátásának elkülönítésével."

Ezt nem kell bevezetni, mert mar most is igy mukodik.
Elmesz egy maganklinikara, ahol az orvosok tobbnyire masodallasban hegedulnek. Miutan lecsengeted a szukseges zsetont, megkapod a soronkivuli beutalot egy allami korhazba, ahol ugyanazon doktor foallasban praktizal.
Igy meguszod a feleves varakozolistat, es meg TB-t is ki tudtad hasznalni, mert az allami korhazban nem kell fizetni.
nemkati
@Desischado: Meglepett a hosszúnevű elmélete, mert más dolgokban hasonlóan gondolkozunk. De az, hogy mit tartunk a másik emberről, alapvetően meghatároz minket. Azt értem, hogy az ingyenélő, naplopókat ki szeretné szűrni, de azokkal együtt az önhibájukon kívül elesetteket is, az nem igazság, az gazság.
Desischado
@nemkati: Egyetértek. Az hogy hogy gondolkodol másokról elárulja, milyen ember vagy. Senkit sem lehet hagyni elesni, csak mert nincs pénze. Ez egyszerűen embertelen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.