Úgy tűnik, a közmunkaprogramot a választás előtt csúcsra járatták – most viszont sorra zárják el az ilyen irányú csapokat a vidéki településeken – írja a Nol.hu.

A lap által megkérdezett polgármesterek arról számoltak be: legalább ötven százalékkal csökkenteniük kell a programban dolgozók számát a következő hónapokban.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban például áprilisban még százhárom közmunkást tartottak nyilván – többségük a kompetenciaoktatásban vett részt –, májusra azonban már csak huszonöt emberrel számolhat a polgármester.

„Ezek az utasítások telefonon jönnek, ügyintézők egyeztetnek egymás között, így nyoma csak annak van, hogy az önkormányzat egyre kevesebb létszámra dolgozza ki a közmunkaprogramot. Hivatalosan nem jelentette be a kormány, hogy elfogyott a pénz, de látjuk, hogy ez a helyzet. Családok maradnak bevétel nélkül, most tologatjuk az asztalon a papírokat, hogy kit hívjunk be májustól, s kinek mondjuk azt, nincs tovább" – mondta a lapnak a településvezető.

Vidéken egyébként már több polgármester is arról beszél: a parlamenti választásig kifeszítette, az önkormányzati voksolásig talán még fenntartja a kormány a közmunkaprogramok egy részét, mert nem akar értékes szavazatokat veszíteni. Azután egyes programokra lesz pénz, másokra meg nem – azt, hogy melyikre jut, attól teszik függővé, hogy mely pályázat számít „értékteremtőnek", s melyiket nem tartják annak az illetékesek – írják.

A Belügyminisztérium egyelőre nem válaszolt a lapnak.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Az emberi butaság állandó.
Mindig azt hiszük el amit szeretünk hallani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Meine Ehre heisst Treue
@Les miserables: Persze, hogy nem ment el, hiszen bárki kerül kormányra ebből a felhozatalból, cseberből vederbe kerülünk. Ilyen körülmények között maga a választás is felesleges...
mariaberta
Naná. Miért lenne több pénz, amikor meg van a kétharmad? már nem kell lepénzelni a balekokat.
Desischado
@Les miserables: Sokat mondó a neved. Igen, igazad van, én is azon gondolkozom, mi kell még ennek a birka népnek? Tisztelet a kivételnek. De egyszer elég lesz. Amit eddig csináltak, az csak a bukáshoz vezethet!
Les miserables
@Yoda69: A pénz amit én küldök az idős anyámnak és rokkant húgomnak megy .Az én fizum mind a holland bankba megy .Egy év múlva nyugdíjat kapok Magyarországról ,az is ide jön ,majd ( Hollandiában 66 év a nyugdíjkorhatár )
Les miserables
@qxy: Kész ráfizetés lenne annyi lapátost fizetni.Egy Volvo homlokrakodó 100 ember munkáját elvégzi .Az olcsóbb !Sőt ezt lehetne Uniós pénzből is csinálni .Max egy -két lapátos kell aki a vezetékek miatt " előás " a gépnek ,megkeresi a földben rejtett vezetékeket .
bögöly
@Les miserables: No,igen.
A több százezer képzetlen "munkaerőtartalék" meg éljen tovább az adófizetőktől befolyt "segílykén"??
Pont fordítva kéne csinálni.
Így csak néhány vállalkozó gazdagodik.
Ha mindig mindennek csak a gazdaságosságát nézzük,akkor marad 10.000 vállalkozó,meg 9 millió munkanélküli.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok