Az Index kettő rejtélyes halálesetről írt szerdán. Állítólag mindketten Welsz Tamás szlovákiai kapcsolatai közé tartoztak. 

Egy nagymegyeri borász februárban búcsúlevelet hagyott hátra, de a holtteste máig nem került elő. Egy másik szlovákiai magyar vállalkozót március közepén áfacsalás miatt letartóztattak, de a vizsgálati fogságban állítólag meghalt.

A 43 éves Dömény Zoltán a szlovákiai székhelyű Feed Trade cég tulajdonosa, ismert borász. Három nappal eltűnése után a vállalkozó a szlovákiai Izsán bukkant fel. Egy idős bácsi látta, amint a töltésnél a férfi leparkolta az autóját, majd a Duna felé futott. A szemtanú szerint Dömény nagyon furcsán, zaklatottan viselkedett. „Rám dobta a kabátját, és azt mondta, hogy beleugrik a Dunába" – emlékezett vissza a bácsi a találkozásukra egy helyi tévének. Mindez egy nappal azután történt, hogy a Magyar Nemzet megírta, hogy Simon Gábor 240 millió forintnyi devizát tart egy osztrák bankszámlán.

A férfiról azóta nem lehet tudni semmit, csak a kocsijában találták meg a búcsúlevelet – írja az Index.

zerint B. Gyula, Dömény és Welsz egy dunaszerdahelyi borozóban találkozgatott és beszélt üzleti ügyekről. B. Gyulát idén március 17-én fogta el a szlovák rendőrség egy 1,6 millió eurós áfacsalási ügy nyomozásakor, miután razziát tartottak Nagymegyeren, Nádszegen, Galántán és Felsőszeliben.

Az érdi vállalkozó három nappal B. elfogása után halt meg, nem sokkal később pedig a szlovákiai vállalkozó is elhunyt. B. Gyula halálának körülményeiről keveset, sőt szinte semmit sem tudni, mivel azt hivatalosan nem erősítették meg.

A szlovákiai Büntetés-végrehajtási Őrök Testületének vezetője azzal hárította el a szlovák lap megkeresését, hogy „sem a kérdéses személy, sem a hozzátartozói írásos beleegyezésével nem rendelkezik, így nem közölhet információt a személyét illető kérdésekben". – számolt be az Index.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@bretagne: A bűnügyi szakértő sem érti, hogy miért hallgatnak a haláláról. Ennyi idő alatt rég kezükben kell, hogy legyen a jelentés az "esetleges" halál okairól.
De Simonnal kapcsolatban is csak annyit tudunk, hogy Ausztriában valóban van számlája pár százmillióval. Ennek forrása nem tisztázott. Az afrikai útlevél meglétét senki nem erősítette meg hivatalosan és így az ezzel megnyitott bankszámla sem köthető még Simonhoz.
De ez csak Simon. Miért nem szivárognak ki hírek azokról a személyekről, akiknek szintén volt állítólag afrikai útlevelük és Welsz még a pénzüket is mosta.
De ott van a NAV ügy. Már kiderült, hogy Horvát András nem a levegőbe beszélt, mikor arra utalt, hogy ezermilliárdos adócsalásokat fedeznek magos rangú vezetők. Kormányunk és pártunk ezt is elhallgatja és abban reménykedik, hogy majd megfeledkezünk a zöld dossziéról, de legalábbis beletörődünk, hogy soha nem tudunk meg semmit, mert az nem kormányunk és pártunk (fideszes vállalkozók) érdeke.
Vizual
Én azt nem értem, hogy miért hiszük, hogy a bűnözésben nagymenők vagyunk. Afrikai mérgek, eltünt meghalt vállalkozok stb. Egyszerűen csak a halált kell megvizsgálni. Aztán eldönteni, hogy bcs. vagy természetes. Nehogy már...és tudjuk, hogy a lopás a szemünk előtt zajlott és zajlik. Akkor ezt a primitivséget csak nekünk kellene elutasitani. Tömegesen. Afrikai útlevél, ekkor a hülyeség.
bretagne
@human: Azt hiszem, nagyon rosszul gondolják. Csak az a baj, hogy annyi mindenre kell emlékezni, hogy az ember csak kapkodja a fejét. De én igazán az embereket nem értem, már mindenkit megaláztak, kisemmiztek és még mindig csak tűrnek, tűrnek...
human
@bretagne: A kommunista rendszer is fenn maradt 30 évig. Ilyen társadalmi alapanyaggal ez is fennmaradhat. Azok a fiatalok akiknek meg nem tetszik a rendszer inkább külföldre mennek, mint szélmalomharcot vívjanak itthon.
bretagne
@human: Remélem, ez a rendszer nem marad fenn addig. Már ez a 2x négy év is rengeteg. Sajnos, sokan mennek külföldre, aki itthon marad, annak a nyugdíja is veszélyben van/lesz. Nem lesznek járulékfizetők.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.