Hibásan adta be többször is a vagyonnyilatkozatát Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár – írta a Magyar Narancs.

A lap szerint az államtitkár vagyonnyilatkozatában közölt jövedelmi adatok eltérnek a személyijövedelemadó-bevallásában közzétett adatoktól.

Illés például a lap szerint 2011-ben 12,2 millió forinttal kisebb, 2012-ben viszont 5,45 millió forinttal magasabb összeget tüntetett fel az adóalapjánál. Vagyonnyilatkozata szerint Illés havi jövedelme (a Közép-európai Egyetemtől kapott fizetéssel kiegészítve) megközelíti a 2,1 millió forintot. Ezek alapján az összevont adóalap összegének 2011-ben 31,33 millió, 2012-ben 30,68 millió forint körüli összegnek kellett volna lenni, az államtitkár által az szja-bevallásból közzétett adatok szerint azonban 19,11 millió, illetve 36,13 millió forint volt ebben a két évben.

A Magyar Narancs megkereste az államtitkárt az eltérés miatt, Illés pedig azt válaszolta, hogy nem tudja, mennyi a fizetése, csak a nagyságrendjével van tisztában.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

análisdrabális
Nem értem miért pofáztok! Április hatodikán volt lehetőség az egész mocskos maffiát a sittre küldeni, de NÉP az szereti ha telesz@rják a pofáját, sőt élvezi is, hiszen ez nemzeti sz@r.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
Csak "IGAZ-vagy-HAMIS" fogalom létezhet egy okmány kitöltésének tartalmaiban!!!
Illés Zoltán,az orbánkormány környezetért felelős minisztere HAMIS jövedelemadóbevallást nyújtott be 2014-ben is,csak úgy mint a korábbi években is.A LAPÍTÁST ORBÁN TÖRVÉNYESÍTI A FIDESZ NARANCS-LIGET-KERESZTES HADJÁRATA ERRŐL SZÓL A NACIONALITÁS ZÁLOGÁVAL.(AMIT SZABAD JUPITERNEK NEM SZABAD AZ ÖKÖRNEK)NEM ÜGY -ERRE NEM VOLT ELÉG A KÉTHARD EGYSZER!-KELLETTE MAGÁT A "HIBÁS" MAGYAROKNAK HARMADJÁRA IS.-na ez a magyar-nem igazság,hanem GAZSÁG-Ez a véleményem.A népnyelvi HIBÁS megközelítést,mérték és lépték fogyatékosnak ítélhetem csak-...még akkor is ha a fél Magyarország ilyen és hasonló trükközéssel legalizálhatja a vagyongyarapítását évtizedek óta-de egy egész évszázad se lenne túlzás.
Ma-holnap orbánnépszokássá is avathatnák az adó és vagyoneltitkolás tényét-nem Németországban,hanem Erdély-magyarországán.
mate03
@mariaberta: Hát tudod náluk az asszony a pénz ügy miniszter,ő nem tud semmiről,sőt az adó bevallást is az asszony csinálja!
coni
Gondolom államtitkárként is jó munkát végezhet ha a pontos összegek nem érdeklik. Mert az adófizetőket érdeklik, hogy mire mennyit költenek az adójukból.
human
@magyarbakancs: Éppen téged ellenőriz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.