A felzárkózás, a magasabb életszínvonal és az euró ígéretével léptünk be 2004. május 1-jén az Európai Unióba, de ebből szinte semmit nem értünk el – írja az Origo.

A lap szerint tíz évvel a csatlakozás után majdnem ugyanott állunk, ahol 2004-ben, miközben a velünk együtt csatlakozók sokkal jobban kihasználták a lehetőségeiket, és szépen el is húztak mellettünk.

Az új autók értékesítéséből levont következtetés szerint a Magyarországgal együtt, 2004. május 1-jén csatlakozott kilenc kelet-európai és kelet-közép-európai állam ma közelebb jár a kontinens nyugati feléhez, mint mi.

Tavaly Magyarországon és Csehországban is a Skoda Octavia volt a legnépszerűbb új autó, és ez elsőre jótékonyan el is fedi a két ország közötti különbségeket. Csakhogy a 10,5 milliós népességű Csehországban összesen 165 ezer új autót adtak el 2013-ban, és ebből 18 ezer volt Octavia, nálunk hasonló lakosságszám mellett 56 ezer kocsi fogyott, és az Octavia már alig több mint 3 ezres darabszámmal nyerni tudott. Mindeközben Észtországban a Skoda modellje csak a második lett a toplistán, mert a balti államban a legtöbben inkább Honda CR-V-t vettek – ennek listaára Magyarországon ma 8 millió forintról indul – írja az Origo.

Miközben a fogyasztási cikkek ára közelíti a nyugati szintet, a magyarok nettó fizetése ma ugyanolyan lemaradásban van a fejlett 15 ország átlagától, mint 2003-ban, az uniós csatlakozás előtti évben volt. Semmit sem léptünk előre, még mindig csak a nyugati jövedelmek negyedéből gazdálkodhatunk.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pityuka
Ebben az a tragikus, hogy 10 év múlva sem fogunk jobban állni, mint most. Sőt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
öcsi55
Szeretett vezető hány stratégiai megállapodást kötött és a tárgyalásokon hányszor hozta fel a melós bérét ? Ilyenről még a Magyar Nemzet sem tudott legalább egy seggnyaló cikket közölni.
Boszi27
@tavaszi-tól várok mélyreható elemzést a cikkel kapcsolatosan. A helyesírástól most eltekintek, úgyhogy csak bátran.
nemjoezigy
@Boszi27: megint nem válasz, csak folytatás. Mikor leolvastam a cikket, jutott eszembe, hogy ezt mivel tudják megvédni a tavaszi félék!
De a lényeg-em: ha jól belegondolna a kurmányunk és az ellenzék is, kikek-kinek a maga feladatán, akkor elgondolkodhatnának és megtehetnék a KÖTELEZŐ lépéseket.
Mert az, hogy a kormányunk (sajnos az enyém is, pedig egyszer sem küldtem őket a parlamentbe) beismerte azt, hogy a velünk egyszerre csatlakozott, a csatlakozáskor nálunk rosszabb helyzetben levő országok megelőztek, bennünket, PEDIG SOKKAL TÖBB PÉNZT KAPTUNK AZ EU-TÓL, mint amennyit befizettünk!
Akkor, hogy is van ez tisztelt kormány? Hova lett a sok pénz? Miért nem az ország, a nép érdekében került felhasználásra?
Na ezért is lettem én is eu ellenes. Mert mjt látok én közel 60 évesen 3 középiskolás gyerekkel, munkát keresve, szintén munkanélküli feleségemmel? Azt, hogy az eu-ba lépés előtt félre vezettek az eu-ba lépést szorgalmazók. Nem mondták, meg, hogy megszüntetnek sok embernek munkát adó cégeket, iparágakat. Ha ezeket és ezek hatásait forintosítani lehetne, akkor is többet ad vissza az eu annál amit befizetünk?
Ne jöjjenek azzal, hogy nincs országhatár, akkor megyek, amikor akarok. Nem, nem akkor megyek, mert nem tudok menni, nincs rá pénz. Még jó hogy van a nagycsaládos kedvezmény, és azt kitudjuk fizetni, amikor muszáj.
De a kilépéssel sem értek egyet, mert:
1. ilyen nulla szakember gárda vezetésünk van, akik továbbra is élősködnének az országon
2. mert vannak még az országhatárunkon kívül is olyan aljas emberek, akik gazdasági, vagy politikai hatalomért képesek lennének csődbe vinni az országot. És akkor megint a NÉP húzná a rövidebbet, mert nincsenek tartalékaik. Nem adott rá lehetőséget a dicső mszp-fidesz-kdnp csürhe.
Mindenképpen a belépési szerződés felülvizsgálatát kell szorgalmazni, hogy betartotta az eu amit vállalt? Korrekt volt a szerződés, és nem az erő oldaláról diktálta az eu?
Egyszerűen meg kell nézni, hova lett az eu-tól kapott pénz, és ...
Fradigege
Én nem-mel szavaztam. Hitelem sincs. A meglepetés elmaradt. Semmi különös nem történt. Mindig lesz valahogy. Voltam katona, tudok lőni.
kkalman
Köszönjük az elmúlt 24 év összes tehetségtelen, semmihez nem értő, csak a saját zsebét tömködő politikusának.
De ők legalább jól élnek!
bakegya
@pityuka: népirtók-mert a szolidalitás intézményes kereteinek nyoma sincs, a tartalmak működtetéséhez meg analfabéták,jórészt a kdp-ekre átruházva,vagy egyenesen kiiktatva az alkotmányból,mint pl nincs nyugdíjjárulék befizetés,csak adó,nincs egészségbiztosítás se már,csak valamit hozzánk vágnak fidessnyikék várólistával ,meg saját jogon sírhantoltatással stb...-békétlen militalizált agymenéssel győztünk,győztünk-már a katonai sorfalak előtt üvölti ki magát a tökalsó! Választás-az ellenfelek előre feldarabolva törvényes törvénytelenséggel,oxigénhiányos agyuak -alkoholisták-de jó néhány egyetemi tanárnak feltornázott meg csörömpöl is velük de csak értük-bunkócska TE drága...viktorka indulója keletre,...-nyugatra meg immár zsidókirályságával dicsekedve se rest,tartja a markát-vagy elveszi ha szépen nem adják.SOKAN RÁFOGNAK MENNI ERRE AZ ERŐSZAKSZERVEZETRE MÉG!!!:)))-az "angyalka"beteríT MINKET MINT BIRKASZAR A RÉTET-OTT AHOL MÁR RÉT SINCS.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.