Orbán Viktor kiválóan alkalmazza az európai politika új eszközét, a pragmatikus populizmust, ám ahhoz, hogy a történelemkönyvekbe pozitív szereplőként kerüljön be, végre kellene hajtania valamilyen nagy, emlékezetes projektet. Például bevihetné Magyarországot az eurózónába. Orbán Viktor magyar miniszterelnök lehengerlő választási győzelme az április eleji parlamenti választáson rávilágít arra, hogy az európai politika egyik feljövőben lévő divatirányzata a pragmatikus populizmus. Ő az egyik legjobb képviselője ennek a módszernek – írja Bartlomiej E. Nowak amerikai politológus professzor a France 24-ben a hét végén megjelent cikkében. Ezt a politikai irányzatot az EU költségvetési megszorításokra alapuló gazdaságpolitikája hizlalta fel, amely nem hagy más utat a kormányzásra, mint a centrista, technokrata gazdaságirányítást. A kérdés csak az, hogy tálalják ezt a választóknak.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@libelle: Igazad van, nem értek semmihez, a fene vigye el...:-)
szandokan
@postamester: Fizetett fan? Szerinted tényleg szüksége volna a Fidesznek ilyesmire? Buta vagy, nem kicsit, nagyon:-) A név pedig soha nem változott volna meg, ha csak rajtam múlt volna.
postamester
@szandokan: Butázd le a közvetlen családtagjaidat !!!
Menekültél a megszokott nick-edböl, mert már
kibírhatatlan voltál...Ilyen modorral nem sokáig leszel
"szandokán"...de majd jön a 12-ik nick !!
.És ha lehet, ne személyeskedj !!!
Tudjuk ki vagy, a stílus maga az ember ...
öcsi55
Talán , ha szenté avatják ! Minél előbb meg kellene oldani!
spu00
Milyen jó Önöknek, úgy vitáznak, hogy körbe sem néznek mi történik az országban.Csak azt látni, hogy csökken a kamat, alacsony infláció, kb. 200.000 ember 20-30.000 Ft.-s segély helyett 50-70.000Ft.-s közmunka bért kap, növekvő belföldi kereskedelmi forgalom, növekvő lakóssági betét állomány,az egyszerű emberek élelmiszer áruházakból teli rakott kocsikat tolnak ki, emelkedő reálbér növekedés, nincs túlzottdeficit eljárás, állampapír piac elvárásoknak megfelelően működik, deviza kitettségünk egyre kisebb mértékű.Lehetne jobb? Persze, ha pl. az oroszok innen is kimentek volna 55-ben. A háború előtt ugyan azon bérek voltak M.o-n, mint Ausztriában, fejlettebb iparral, de ott többen síeltek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.