Van Magyarországon 60 település, amely akár pár évtizeden belül eltűnhet, mivel az elmúlt tíz évben népességének a 30 százalékát elveszítette – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb elemzéséből. A hivatal olyan 200 főnél alacsonyabb népességű falvakról készített pillanatfelvételt, amelyek finoman szólva sem voltak az elmúlt évtizedek nyertesei.

Forrás: Magyar Nemzet
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hetöndöe
@verőce21: Kitől idéztél,tán önmagadtól?
Ezt hívják az egoizmus csúcsának.
Csak le ne zuhanj az IQ szintedre erről a hatalmas magasságból,mert azonnal szörnyethalsz.:-)))
verőce21
@hetöndöe: De ha netán könnyedén túlélném és onnan tovább zuhannék a te IQ szintedre, abba biztosan belerokkannék! :)
hetöndöe
Akkor most már arról is értekezhetnél egy kicsit bővebben,hogy mit tett az imádott kereszténykonzervatívnácikommunistafeudális(Fidesz-KDNP) bandérium ezen falvak megmaradásáért a pofázáson kívül.:-)))
Nil
@magyarbakancs: 9:50- lehet hogy van ilyen is de nem tudom miért általánosítasz - a parlamentben sem dolgoznak mégsem szól rájuk senki pedig nagyot kaszálnak.
Amikor a fiam lement roma falvakba az egyetem alatt - akkor tapasztalta meg mi van és érdekes módon nem azt látta amiről te írsz- nemrég találkoztam egy újságíróval aki roma falvakba járt évekig- ő sem Én is voltam több helyen valahogy nem ilyen romákkal találkoztam. Sőt nálunk a közmunkások most zuhogó esőben dolgoztak-mint a güzük.
És igen volt hogy a közmunkások már tízkor otthon voltak mert hazaküldték őket - nem voltak tőle boldogok. Mellettem mentek el és szentségeltek
Nem tudom te mit dolgozol-de nézd meg hogy te mennyi időt töltesz valódi munkával - és ha tényleg végig húzol akkor van jogod szólni ha más nem teszi - de előbb nézz utána miért nem - én pl nem bírnám - néha meg kellene pihennem és ha te csak akkor nézel rám amikor éppen pihenek, akkor szerinted én nem dolgoznék. És ha hazaküldenek mert mondjuk nincs mit csinálni, akkor meg lusta disznónak tartanál.
magyarbakancs
Nem tudom te mit dolgozol-de nézd meg hogy te mennyi időt töltesz valódi munkával - és ha tényleg végig húzol akkor van jogod szólni ha más nem teszi - de előbb nézz utána miért nem - én pl nem bírnám - néha meg kellene pihennem és ha te csak akkor nézel rám amikor éppen pihenek, akkor szerinted én nem dolgoznék.

Igazad van persze nem szabad általánosítani.
Elnézésedet kérem.
Gerinc betegséggel dolgozom mint Pszichiáteri terápia vezetőként drogos és alkoholos betegeken.
Két könyök mankóval.
Én is megpihenek és ezért szégyellem ,hogy általánosítottam.
Köszönöm a figyelmeztetésedet.
spu00
Miért van az, hogy az emberek mindig csak felülről várják a megoldást? Miért nem tesznek valamit saját akaratukból? Járom az országot, de elkeserítő, hogy a ház melletti kertek nincsenek megművelve, nincsenek állatok. rengeteg eladó ház van az egész országban kistelepüléseken, gyönyörű környezetben , jó levegőn . Városokban meg teli alacsony nyugdíjassal a panelekben. Annyira ragaszkodnak a városi léthez, melyből jóformán semmit sem tudnak élvezni, hogy inkább tönkre teszik magukat, pedig jobban és tovább élhetnének.Minden meglevő problémára van megoldás, de ahhoz összefogás szükséges. Meg kellene tanulni, hogy a jogok önmagukban nem érnek semmit a kötelesség nélkül.Egy falusi háztáji termékek több ember munka lehetőségét teremti meg. Nem szégyen, hogy most már egy zöldséges bolt jobb üzlet, mint a kocsma? Ne politikai, inkább emberi problémaként kezeljük ezt a témát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.