A mintamenza program résztvevői havonta kétszer kapnak majd vadhúst. Ma már fel is szolgálták az első szarvasragut.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szvetlana
A közétkeztetés mindíg anyagi gondokkal kűzdött. Most nem számít a vadhús, melynek az ára üzletben szarvas 3ezer/kg őz 2500/kg, vaddisznó 2ezer/ kg. Ettől persze lehet eltérés az árban. Egy biztos, hogy jóval drágább, mint a csirkehús.
A vadhússal szemben fenntartásaim vannak, alapos főzést igényel, fennállhat a fertőzés veszélye. Érdekes, a 90 -es években az ÁNTSZ kitiltotta a marhahúst a gyermekélelmezésből, de úgylátszik a vadhús mehet. Vajon melyik vadásztársaság a beszállító???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szvetlana
@Január: Én nyugodt vagyok, sőt ínyenc. Kiváltképp szeretem a jó vörösboros vadpörköltet. De ami igazán lázba hoz, az a dámszarvas nyaki gerince megsütve, krokettel és áfonya mártással.
Ha már vadhús, akkor legyen a kísérője a gomba. Egy vaddisznó oldalas kemencében sütve, hozzá egy róka gomba mártás tejszínesen, vagy aprócska vargánya rántva, elkísérve egy rózsaszínre sütött hercegnő burgonyával.
De az őzpörkölt is jó egy enyhén kapros-túrós nokedlivel. De ettem már vasi dödöllével is.
Egy kemencés vaddisznó comb sülve, fehérboros pároltkáposztával velesült hasáb burgonyával rozmaring ágacskával, hát mit mondjak .:))
Szerintem a vadászok azért szeretik a vadhúst, mert ha már lelőtte, bolond lenne otthagyni.
Egy kicsit azért necces nekem ez a dolog, mert tudom, hogy egy vadásznak mennyibe kerül évente ez a vadászosdi játék, mi az a mennyiség amennyit kilőhet, és mennyi az, amit le kell adnia.
Erről a vadhúsról a megboldogult Mária Antoanett elhíresült mondása jut eszembe: ha az embereknek nem jut kenyérre, miért nem esznek kalácsot?
Január
@Szvetlana: A lelőtt vadakat nem lehet elhozni csak úgy, hanem fizetnie kell érte a vadásznak a vadásztársaság részére..
Tehát nincs ingyen ebéd.
Ismerősöm vadászik, ezt tőle tudom.
soljanka
Valami Semjén nevezetű is nagy vadász. Meg elnök is valami vadásztársaságnál...:)
lópicigáspár
Azért nem csak az őz, a szarvas meg a többi ilyen általánosan vadnak vélt állatra kell ám gondolni! Legyünk kreatívak: vakond, patkány, varjú, veréb (mondjuk ez védett :-) ), és persze a rovarok, tücskök, sáskák, csupa vitamin és fehérjebomba! :-)))
nusika
Így hozzák helyzetbe a vadászbarátokat! ..trafikmutyi...földmutyi... vadászmutyi jööön!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.