Áder János rendkívüli sajtótájékoztatót tartott és elítélte Pásztor István leköpését és megtámadását. Nagyon helyes ha egy köztársasági elnök morális iránymutatást tart a szélsőségekkel szemben, és elítéli azokat. Helyes volt Pásztor megvédése is. Teljesen egyetértek, csak azt sajnálom, hogy korábban elmaradtak a hasonló kiállások a Köztársasági elnök úr részéről. 2012 nyarán Devecserben tartott tüntetést a Jobbik. A rendezvényen felszólalt Toroczkai László a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagja, Tyirityán Zsolt a Betyársereg vezetője is, akik kiirtandó élősködőknek nevezték a cigányságot. Majd a csapat felkerekedett és a rendőrkordonokat áttörve megdobálta kővel, palackokkal, mindennel amit ért, cigány származású magyar állampolgárok házait. A rendőrség és az ügyészség szerint nem történt rasszista inditatású támadás, a bemügyminisztérium szerint a gyülekezés nem vesztette el egyetlen ponton sem a békés jellegét, ezért nem is kellett volna azt feloszlatni. Pedig a lenti videó megnézése után mást láthatunk: Mivel az intézkedések helyben elmaradtak, még csak nem is igazoltattak senkit (vö.: ételért sorban álló hajléktalanok), a később megindult eljárásokban egy kivétellel nem sikerült senki azonosítani. De egy éve a budapesti Pride után is történt atrocitás, ami szintén videón lett megörökitve, és szintén nem lett semmilyen következménye a támadóra nézve: Attól félek, sajnos lesz még ilyen támadás a jövőben, viszont Áder szavai biztatóak abból a szempontból, hogy feltehetőleg, ha az megtörténik, akkor is ki fog állni és megvédi a magyar állampolgárokat határon belül is. Nem fordíthatjuk el tekintetünket, ha bárkit vallása, társadalmi hovatartozása, nemzetisége, politikai meggyőződése vagy véleménye miatt bántalmaznak - mondta Áder János Áder János kiállása a szélsőségek ellen fontos gesztus, Pásztor István megvédése is. De reméljük a jövőben nem csak akkor teszi meg ezt (helyesen) ha politikusokat, vagy határon túli magyarokat ér támadás, hanem akkor is amik a Magyarországon élő kisebbségeket, például a cigány, vagy a homoszexuális magyarokat. Kattints ide és íratkozz fel a Kettős Mérce hírlevelére Nyomj egy tetsziket, és olvasd a Kettős Mércét a Facebookon!

Forrás: Kettős Mérce
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
Álmodozni lehet, biztos vagyok benne, hogy nem fog megvédeni senkit. Na jó, ha felmutatja a tagságiját és hitelt érdemlően igazolja hogy fideszes akkor talán...ebben az országban lehet köpködni, ütni, rúgni, sósavval fenyegetőzni, (jut eszembe, mi van a sósavas vénemberrel? Talán ejtették az ügyet? ) büntetlenül megalázni másokat akkor sem történik semmi. A rendőrök orra előtt zajló attrocitást nem akadályozzák meg, aztán ímmel-ámmal keresik az elkövetőt. A végeredményről pedig soha nem hallunk semmit. Nyilván azért mert ejtik az ügyet bizonyíték hiányában, és hiába van ott a videó...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.