Norvégia a saját pénzéből támogatja a magyar civil szférát, pár ezer eurós összegre lehet pályázni. De Lázár János ebből nem kér, ha nem ő oszthatja szét. Sőt, van itt más furcsaság is.

Magyarország a 2014-2020-as pénzügyi ciklusban kb. 6300 milliárd forintnyi támogatást fog kapni Brüsszelből, aminek a szétosztása Lázár János kezébe került – írja az Átlátszó. 2013-2014-ben a EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmuson keresztül további 40 milliárd forintnyi támogatást kap Magyarország. Ebből kb. 4,4 milliárd forintra a Norvég Civil Alapon keresztül a hazai civil szervezetek pályázhattak. Ezt a 4,4 milliárdot azonban nem Lázár János felügyeli, ki is borult a bili.

Lázár nem kér Norvégia pénzéből, ha nem ő oszthatja

Lázár János aktív levelezésbe kezdett Norvégiával, forintmilliárdokban mérhető az eredménye. A veszteség rovatban. Az oknyomozó portál megszerezte a
Lázár János norvég külügyminiszternek írt angol nyelvű levelét, amelyben pártpolitikai kötődéssel vádolta meg az Ökotárs Alapítványt (ez az alapítvány felelne eredetileg a 4,4 milliárd szétosztásáért).

A levél magyar nyelvű változatát Lázár János közzétette a kormany.hu-n. Csakhogy a norvég miniszternek küldött levél szövege nem egyezik meg a magyarral: éppen a legkeményebb bekezdése hiányzik belőle. Véletlen lenne?

Az Átlátszó szerint a Norvég Civil Alap kezelésére pályázott a kormányközeli Századvég is, de ők éppen ezért nem nyertek, mert a norvégok valódi civilekre akarták bízni a pályáztatást. A kormánynak a Civil Összefogás Fórum jelenti a "civileket", a "civil pályáztatót" pedig a Századvég – jegyzi meg a lap.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Földrajzilag talán Európában vagyunk, de mentálisan a kelethez tartozunk ráadásul évszázados maradi gondolkodásmóddal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dzurinda
Tessék mondani, ez is a magyar érdekek képviselete külföldön?
Desischado
@mate03: Sajnos, ez a szemlélet Magyarországon, tisztelet a kivételeknek, akik nem így gondolkodnak!
Törölt felhasználó
Ha lucifernek emberbőrbe kéne bújnia azt hiszem làzàr kétkézzel jelentkezne...
rokkantnyugdijas
Norvégiában sok a gázlelőhely. A Brit-szigetekre megy a csővezeték. Lehet hogy már mi is csak onnan számíthatunk szénhidrogénre?
rokkantnyugdijas
Persze!
A viharsarki vállalkozónak ígértek 65 milliót EU-s pénzből a projekjére, majd mikor elnyerte, kértek belőle 15-öt!!! De előre nem szóltak!
A vállakozó mondta, hogy akkor nem kell tőletek semmi! Nekem 65 kell a megvalósításhoz, annyit nem kapott, így nem is ment el szavazni, sőt többet nem is fog!
hetöndöe
Lézer Jani,a kétharmad nem mindenhol hülye ám!
Ez kizárólagos hungarikum.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.