Norvégia a saját pénzéből támogatja a magyar civil szférát, pár ezer eurós összegre lehet pályázni. De Lázár János ebből nem kér, ha nem ő oszthatja szét. Sőt, van itt más furcsaság is.

Magyarország a 2014-2020-as pénzügyi ciklusban kb. 6300 milliárd forintnyi támogatást fog kapni Brüsszelből, aminek a szétosztása Lázár János kezébe került – írja az Átlátszó. 2013-2014-ben a EGT/Norvég Finanszírozási Mechanizmuson keresztül további 40 milliárd forintnyi támogatást kap Magyarország. Ebből kb. 4,4 milliárd forintra a Norvég Civil Alapon keresztül a hazai civil szervezetek pályázhattak. Ezt a 4,4 milliárdot azonban nem Lázár János felügyeli, ki is borult a bili.

Lázár nem kér Norvégia pénzéből, ha nem ő oszthatja

Lázár János aktív levelezésbe kezdett Norvégiával, forintmilliárdokban mérhető az eredménye. A veszteség rovatban. Az oknyomozó portál megszerezte a
Lázár János norvég külügyminiszternek írt angol nyelvű levelét, amelyben pártpolitikai kötődéssel vádolta meg az Ökotárs Alapítványt (ez az alapítvány felelne eredetileg a 4,4 milliárd szétosztásáért).

A levél magyar nyelvű változatát Lázár János közzétette a kormany.hu-n. Csakhogy a norvég miniszternek küldött levél szövege nem egyezik meg a magyarral: éppen a legkeményebb bekezdése hiányzik belőle. Véletlen lenne?

Az Átlátszó szerint a Norvég Civil Alap kezelésére pályázott a kormányközeli Századvég is, de ők éppen ezért nem nyertek, mert a norvégok valódi civilekre akarták bízni a pályáztatást. A kormánynak a Civil Összefogás Fórum jelenti a "civileket", a "civil pályáztatót" pedig a Századvég – jegyzi meg a lap.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Le a kalappal a Norvég Civil Alap előtt!!!
"A kormánynak a Civil Összefogás Fórum jelenti a "civileket", a "civil pályáztatót" pedig a Századvég " Nekik meg nem! Ennyi! tetű kis [email protected] ez a Lázár és mögötte Orbán! Mert senki ne higgyje, hogy egyedül megteheti!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
Le a kalappal a Norvég Civil Alap előtt!!!
"A kormánynak a Civil Összefogás Fórum jelenti a "civileket", a "civil pályáztatót" pedig a Századvég " Nekik meg nem! Ennyi! tetű kis [email protected] ez a Lázár és mögötte Orbán! Mert senki ne higgyje, hogy egyedül megteheti!
human
Földrajzilag talán Európában vagyunk, de mentálisan a kelethez tartozunk ráadásul évszázados maradi gondolkodásmóddal.
Kamcsatka
Kedves fidióták! Ti akik kívülről támogatjátok a maffiát, esetleg magatok is közéjük tartoztok, kérem magyarázzátok el nekem egyszerű földi halandónak miért kell ezeket a Lázár féle tetveket elviselnünk?
coyote3
Mit nekünk-pontosabban a civileknek -az a rongyos kis pénz??? Majd ad helyette a mocskos Unió ...
A Tündik bündije
Na, te hülye lézerjani, jól kicsesztél velük...
postamester
Ez a kétszínü, harácsoló lézerjani mindent magának akar, meg a fönökének ??
Állitsa meg valaki ezt a vesszöfutást !!! Lesz ennek még böjtje, az EU
nem felejt dolgokat...aztán lehet rohanni putyin elvtárshoz seg(g)itségért !!
Horizont
@postamester: Ezt most nem magának akarja, de nem akarja másnak sem, csak annak akinek ő akarja! Érted? :)
JAJMÁR
Nem támogathat mindenféle "civileket" csak úgy, ellenőrzés nélkül senki ebben az országban, főleg nem egy NCA ! Idegen erők segítségével esetleg még megerősödnének a civil közösségek, mert ezek azt nem figyelik, adnak mindenféle emberi jogok, meg demokrácia képzésekre, és ezt igazán nem lehet bevállalni!
Norvégia inkább tartsa meg a pénzét, de a mi országunk, az a mi .. vagyis a mi vezéreinké !
pbalage
csak az a kérdés merült fel bennem, hogy ezt vajon hogyan tálalta a "nemzeti" sajtó?

hát így:
mno.hu/belfold/norveg-civil-tamogatasi-alap-lazar-felfuggesztene-1225594

(hozzászólás letiltva, a 40 milliárd pénz az gittegylet)

Hogy ki a köcsög, ki nem az, mindenki saját maga el tudja dönteni.
(kivéve persze tavaszit meg renibébit :), bocs, csajok, de ezúttal csak a hajatok színére céloztam,)
Hellcat
Erre szavaztatok...ha nem a fidesz maffia kapja a pénzt akkor senki se kapjon...gratulálok annak aki ezekre a tetvekre szavazott...
nemkati
@pbalage: Na végre megtudtam! A köcsög, az egy hajszín. :)
pbalage
@nemkati: nem úgy gondoltam, na. Nem akarom megbántani őket, amúgy jó fejek biztosan, ha például főzésről van szó... én igazán szeretem őket, csak néha felmegy a pumpa, mikor politizálnak...
postamester
@pbalage: ma 14:58
Azért az a cinikus, gúnyos mosoly egyszer
ráfagyhatna a mosdatlan pofájára...
lajospapa
Vigasztaljon mindenkit, hogy kétharmados kormányt szavaztunk meg. Az jobb mintha 51 % volna. Az meg ne sajnálja a norvég pénzt aki úgy sem kapott volna. Akinek meg Lázár szánta annak majd lesz másból...
bencemacska
Jó időben, jó helyen kell lenni!
Jól kinőtte magát Rapcsák táskahordójaként.
hattorihanna
@lajospapa: Igen,csak félő hogy ez a másból,az mi leszünk,a csóró magyar ember.
Mert ezeknek nem elég az a sok pénz amit eddig elloptak,arra mérget vehetünk,kell nekik a folyamatos utánpótlás...
hattorihanna
Nem tudom minek kellene még történnie ebben az országban ahhoz,hogy az efféle
pondró férgeket mint pl. ez a lézerannyitisér facjankót,elküldjünk egy kőbányába,teljes vagyonelkobzás mellett.De úgy látszik itt mindent lehet,nekik.
libelle
@pbalage: Nos az én meggyözödésem, hogy ez eggyik sem NÖ.
libelle
@hattorihanna: Itt még nagyon - nagyon sok rossz fog történni. Ellenére annak, hogy az internet világában élünk és nyugati szabadsajtók irásai fordithatók a fidesz degenarácio csak a jó és szép hazugságokat olvassa. Mindenki hazudik csak viktorka mond igazat. Ezek azok akik azert is válaszzák mert hát olyan édi. Nem akarom senki intelligenciáját megsérteni , de azert ennyi hülyét.
Szvetlana
Milyen alapon akarja Lázár lemondani, nem ő kapja, hanem az ország. Azt hiszem , hogy tisztában van a lehetőségeivel, mindent megtehet ekkora arccal (orral) -a neki osztott hatalmánál fogva. Még csak 1 hónap telt el a választások óta, mi mindent megtehet még 3 év 11 hónapig.:((
lópicigáspár
Ha Ukrajna lerohanásával végeztünk, támadjuk meg Norvégiát is! :-)
Pálinkafőző Rézüst
"A levél magyar nyelvű változatát Lázár János közzétette a kormany.hu-n. Csakhogy a norvég miniszternek küldött levél szövege nem egyezik meg a magyarral: éppen a legkeményebb bekezdése hiányzik belőle. Véletlen lenne?"
És van aki még mindig kétségbe vonja, hogy ezek valódi talmikomcsineobolsik???
Kétlem. Ezt nem beismerni már csak pénzért lehet...
Szvetlana
@Pálinkafőző Rézüst: Volt már ilyen levél nemegyezés Brüsszellel is:))
silber13
A csóti szirti viziló nagy lehetőséget hagy ki. Lázár szövegére meg kellett volna vonnia a vállát és " ha nem, hát nem!-" felkiáltással ott kellett volna hagyni és jóváhagyni, ossza csak az el a pénzt aki eddig! Nagy marha voltár Belizár!!
Nil
Cél: Tönkretenni a valódi civileket- akik segítenek a szegényeken, elesetteken - gratulálok kedves fideszre szavazók - lelkiismeretetek az nincs - ez az egy biztos.
kukac50
Ha nem Ő oszthatja nem lehet milliárdos.
A történelmi bázis terület nem változhat,de arra hivatkozva a támogatást újraosztják és elvesznek belőle.
bakegya
VEZÉRELV AZ VEZÉRELV-ORBÁNIÁBAN VAGYUNK-nem akarunk más pénzén élni-önrendelkeztünk.
miazavalami
@pbalage: Hééé! Nem minden szőke hülye! :-)
Desischado
lézer az egész banda ars poeticáját és habitusát fogalmazta meg ebben a cselekedetében. Ha nem ők oszthatják, - a haveroknak, - akkor nem kell! Ha nem lophatjuk el, akkor másé se legyen! És mi az, hogy beleszólnak, hogy az általuk küldött pénzt mi akarjuk elosztani! Ez az ő politikájuk, és hitvallásuk! Én is csak átkozni tudom, és megvetni azokat, akik erre a mocskos bagázsra szavaztak! Csak azt tudnám, hogy a nyaloncok ilyenkor miért kussolnak? Nagy a csend!
pbalage
@libelle: tettem én valaha is valami általánosító kijelentést az itt tartózkodó becses társaságra?
(na jó, egyszer igen, de az is pozitív volt..)
Tekla
@A Tündik bündije: Mert mi hagyjuk , ez csak ezért következhetett be.
Tekla
@postamester: Ki? Ki állítsa meg? Mindenki itt sír a neten.
Tekla
@pbalage: Vedd ki a segge_ből és akkor nem megy fel . Ne fikázd itt a nőket . Nézd meg Svájcot , 3 nő irányítja, nem ilyen fas_ fejek! Akiknek amit a jó Isten a gatyájába rakott azt az agyából vette el. Láttál már kakastökét , meg agyát is ugye , érted? Szóval ne ítélkezz itt a nőkről! A politika taktikázást kíván és abban a nők a nyerők :)
mate03
@Desischado: Dögöljön meg a szomszéd lova! Csak az enyém maradjon egészséges!
libelle
@pbalage: én téged nem akartalak " bántani"
Boszi27
@Kamcsatka: Azért, mert az abszolut többség (2,1 millió magyar) őket választotta, ápr. 6-án. Ők ezt teljes mértékben az arcátlanságig menően kihasználják, főleg azért, mert szinte semmi tiltakozás nincs.
Boszi27
@Pálinkafőző Rézüst: Véletlenül volt olyan levél, amelyet el sem küldtek. Most meg nem egyezik a fordítás az eredetivel. Persze hogy véletlen.
Kamcsatka
@Boszi27: Ezt nem vitatom, Európa és az európaiak ellenzékben vannak.
Amíg a fidesz választási törvényét nem ismertem, addig azt hittem hogy a matematika egy egzakt tudomány.
gepnarancs.hu/2014/04/tenyleg-torvenyes-volt-a-valasztasi-csalas/#comments

A jogegyenlőség persze nem vonatkozott a külföldön dolgozó magyarokra,/levélben szavazás/.Cserében megkaptuk a nem csak csikkzsebből mágvásárolt bozgorokat döntési felelősségük nélkül.
nemkati
@Kamcsatka: Ez az elemzés a gepnarancs-ból (és van még sok hasonló), tökéletesen bizonyítja a címében leírt állítást: "Tényleg törvényes volt a választási csalás". És remélem, évtizedekig emlékezni fogunk rá, és megismerhetik az utánunk jövők is: a demokrácia nem ez, ez a diktatúra. Ez egy diktatórikus választási törvény, a születési körülményeitől, a céljától kezdve, annak megvalósulásáig.
dzurinda
Tessék mondani, ez is a magyar érdekek képviselete külföldön?
Desischado
@mate03: Sajnos, ez a szemlélet Magyarországon, tisztelet a kivételeknek, akik nem így gondolkodnak!
Törölt felhasználó
Ha lucifernek emberbőrbe kéne bújnia azt hiszem làzàr kétkézzel jelentkezne...
rokkantnyugdijas
Norvégiában sok a gázlelőhely. A Brit-szigetekre megy a csővezeték. Lehet hogy már mi is csak onnan számíthatunk szénhidrogénre?
rokkantnyugdijas
Persze!
A viharsarki vállalkozónak ígértek 65 milliót EU-s pénzből a projekjére, majd mikor elnyerte, kértek belőle 15-öt!!! De előre nem szóltak!
A vállakozó mondta, hogy akkor nem kell tőletek semmi! Nekem 65 kell a megvalósításhoz, annyit nem kapott, így nem is ment el szavazni, sőt többet nem is fog!
hetöndöe
Lézer Jani,a kétharmad nem mindenhol hülye ám!
Ez kizárólagos hungarikum.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Így van most Gálvölgyi János
Szórakozás - 2023. June 3., 16:36
Így van most Gálvölgyi János
A szomszédba látogatott III. Károly király
Nagyvilág - 2023. June 3., 12:00
A szomszédba látogatott III. Károly király