A Miniszterelnökség felkéri a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt a Norvég Alap felhasználásának teljes körű vizsgálatára – mondta Csepreghy Nándor. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy áttételesen politikai szervezeteket, vagy hozzájuk szorosan kötődő civil szervezeteket támogattak. Nem, most nem a CÖF-ről van szó.

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerint az átfogó vizsgálat célja az, hogy tisztázzák, az elmúlt hetekben felmerült magyar kormányzati gyanú megáll-e, miszerint a Norvég Alap hazai felhasználásakor áttételesen politikai szervezeteket, vagy hozzájuk szorosan kötődő civil szervezeteket támogattak.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta a magyar kormány álláspontját, amely szerint sem a finanszírozást nyújtó donor országoknak – Norvégia, Izland, Liechtenstein –, sem a hazai kormánynak, sem a támogatottaknak nem érdeke, hogy a rendszerről ne alakuljon ki tiszta kép a következő pár hónapban. A teljes körű vizsgálat várhatóan 3 hónapot vesz igénybe, majd ezt követően kiderül, hogy az említett gyanú beigazolódik-e – közölte.

Csepreghy Nándor hozzátette, ha a magyar kormány gyanúja igazolódik, akkor az megadja annak a jogalapját, hogy az egész rendszert újratárgyalják a donor országok és Magyarország között. Magyarán, ha nem a Miniszterelnökségnek tetsző szervezeteket támogatja az alap, inkább ne is támogasson senkit.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

töky
Csak azt nem értem, hogy ki a k...rva anyja szavazott ezekre kétszer is 2/3-al?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libelle
@human: Mennyi maffiozo kell itt még? Van itt elegendö! Hány személyböl áll a kormány?.
human
@Fradigege: Pont a tudatossága miatt irigylem a nyugatot. Már gyerekkorban arra nevelik a gyerekeket, hogy mi az alkotmány és mi az EU. A forrásokat meg nem csak úgy elköltik és vége, hanem ügyelnek a fenntarthatóságra és így látható eredményt is írnek el. Nem csak belekezdenek valamibe és abbahagyják. Itt meg stadiont építünk, hogy a vezér boldog legyen és milliárdokat kaphasson a haver. Így csak herdáljuk a forrásainkat és mellettünk elhúz Kelet-Európa.
human
@libelle: Tudod az a baj, hogy meghozták a megfelelő törvényeket 2/3-al. Minden (régen még bűncselekménynek számító) pályáztatás nélküli milliárdos megbízás le van papírozva rendesen. Nehéz fogást találni rajta és egy balfék mszp-nek esélye sincs hogy találjon. Az egyéb friss alternatívákból épülhet itt ellenzék 2018-ig.
lajospapa
Hogy lehet az, hogy más mindig hibáz én meg nem?
Desischado
Ha mi tesszük rá a kezünket, Értsd: ellopjuk, az rendben van. De ha nem lophatjuk el, akkor nem kell! lézer jankó szerint! Utolsó aljas férgek! Ilyen szemét, tolvaj, embertelen, gerinctelen kormánya még nem volt Magyarországnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.