Egyelőre csak javaslatok formájában, de konkrét ötletekkel állt elő a Magyar Nemzeti Bank egy friss jelentésében.

Az Origo azt írja, ezek egy része ősszel meg is valósulhat, így elképzelhető, hogy a mostaninál kevesebb kölcsönt kérhet majd egy család.

A jelenlegi hazai bankrendszerben nagyon sok problémát azonosított az MNB, ezekre számos javaslatot is tett a csütörtökön publikált Pénzügyi Stabilitási Jelentésében.

A jegybank szerint jövedelemarányos korlátokkal kell védeni a családokat, hogy pontosan mekkorával, az nem derül ki az anyagból. Az viszont igen, hogy mindenféle kölcsönre – jelzálog-, fogyasztási, gépjárműhitelre – vonatkozna, és már ősztől bevezethetik, hogy a jövőben esetleg beinduló élénkebb hitelezésnél ne épüljenek be a rendszerbe újabb kockázatok. Hivatkozásul egyébként több nemzetközi példát – Dél-Korea, Hong Kong, Litvánia és Románia esetét – hozza a jegybank; az Origo gyűjtése szerint ezekben az országokban 40-43 százalék körüli mutatókat alkalmaznak.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Ez most valami vicc, vagy a jogaink korlátozása???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Boszi27
@coyote3: Szerintem az utóbbi. Azon csodálkozom, hogy nem személyesen a király bírálja el. :)
Desischado
Egyetértek, ez diszkrimináció! Lassan már azt is megszabják, hányszor tüsszenthetünk, vagy szexelhetünk! És persze eltolcsy személyesen ötletel ezzel! Nincs még elég baj ebben az országban? Bár orbanisztánban én már semmin sem csodálkozom!
csabee.m
@Desischado: A tüsszentés demoralizáló, mert influenza-járványra is utalhat. Tehát tüsszenteni tilos!
Szexelni pedig minden 14 év felettinek kötelező, naponta többször,gyermeknemzés céljából!
Éljen az új Ratkó-program, éljen népünk nagy vezére Orbán Viktor, éljen a megbonthatatlan orosz-magyar barátság,éljen nemzetgazdaságunk élesen kuszaszemű vezető szakértője, aki Orbán mindenféle hülye és népellenes gondolatát a magáénak vallva tájékoztat és ellenőriz minket, felvállalva a főnöke helyett ráirányuló utálatot! Éljen az önfeláldozó HŐS!
JAJMÁR
Szerintem meg munkaarányos jövedelmekkel lehetne védeni a családokat.
.Bekorlátozza már őket rendesen, a közmunkabér .
kkalman
Kuszaszem ismét, vagy még mindig ötletel. Ő a nemzeti ötletgazda.
Grafix69
Szerintem először azt tessék megmondani ,hogy mennyi jövedelmem lehet. Vagy inkább,hogy mennyi nem lehet. Aztán tessenek elárulni azt is , hogy az a jövedelmem amiről
azért nem tudnak mert akkor elrabolnák elég-e ahhoz a hitelhez amit önök szabnak meg nekem vagyis amit önök akarnak ellopni tőlem (uzsora kamat) cimen. Na akkor lehet felébredni .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.