Az MSZP súlyos vereségét hozta az EP-választás, amelynek hivatalos eredményeit éjjel 11 órakor hirdette ki a Nemzeti Választási Iroda. A győztes a várakozásoknak szerint a Fidesz lett, a második legerősebb párt pedig most már a Jobbik. A DK szinte beérte a szocialistákat, és bejutott az EP-be az Együtt-PM és az LMP is.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Amíg a birkák nem szavaznak, addig a sötét erők győznek. Ez az ország tragédiája. Majd figyeljünk, milyen szép megszorítások lesznek a harmadik választás után!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tavaszi
@Desischado: ...most akkor ki is a birka ???...edddig a fidesznyikek, voltak. hogy került át ez titulus balra? ...nem is értem. ----vagy akkor én maától "sötét erő vonéék"...sántít ez igy kedves barátom. ---egyszer birkamenet---békamenet------most meg aki nem szavazott az a birka . hú de kicsúszott a talaj a baloldalon..a hétszázát!
tavaszi
@ziziplanet: mi volna szerinted ha sok országhoz hasonlóan nálunk is kötelező volna a szavazás ...EU-ügyben?...rajtam nem múlna az biztos ...ha lehetne köteleznék mindenkit szavazni. --------------------egyébként a cocik semmit nem vettek üzenetként a választási csúfos vereségből. ők kész vannak teljesen, ez olyan mint a pankrációban ahol egyik pofon a másik után...jön...és már azt sem tudják ,ringbe vannak-e egyállltalán...vagy már kívül.
Törölt felhasználó
@tavaszi: Annak ellenére, hogy szerintem mindenkinek kötelessége választani, dönteni a sorsáról, szerintem az is egy vélemény, ha valaki nem megy el, mert nincs számára megfelelő alternatíva. Szocik alatt gondolom az mszp-re gondolsz. Igen felettük eljárt az idő, talán így lehetne jellemezni a legjobban. Nem élnek a kór lehetőségeivel és nem fiatalodtak, ezt nem személyekben értem, hanem arculatban, mondanivalóban, stílusban, stb.. Számomra a Mestreházy semmijen, de ebből fakadóan nem miniszerelnöknek való..Nincs vele különösebb bajom, de nem is mozgat meg. A szanyi, lehet értelmes, de számomra olyan mint egy vidéki kocsmában politizáló lecsúszott vállalkozó..:) Tök mindegy az mszp mint brand meghalt. Ezt fel kéne fogni időben, még 4 évet nem lehet ezen hezitálni, hogy mentsék a menthetőt. Szerintem 15% többet soha nem fognak már szerezni, az is lassan csökkenni fog ahogy a választóbázisuk öregszik..Nem lehet nyalogatni a sebeket és okolni a gonosz csúf fideszt, még ha jogosan is. Ezen a pályán kell őket megverni az ő szabályaik szerint. Nyilvánvalóan nem kapható a nép a baloldal jelenlegi image-ére. sajnos a polulizmus maga a politika. A népesség jelentős része nem közgazdász, nem kiséri figyelemmel a napi politikát. A jelszavakból és "külsőből" ért, ettől még lehet a háttérben jó dolgokat tenni, ettől kell különbözni a fidesztől. El kell ismerni még ha hányok is attól ahogy, de bejött nekik, amit csináltak. Legyünk őszinték, ez a régsi választási rendszerben is abszolút többség lett volna, persze nem kétharmad. Mindenesetre még csak a jobbikkal sem kellett volna koalícióra lépni, mint régen a miéppel..Mert ugye volt már ilyen is...
JAJMÁR
@ziziplanet: 22:34 Igen, én is így gondolom. A pártok felett is eljár az idő, most az MSZP-n a sor. Unalmasak, semmi lelkesedés nincs bennük. Kifulladtak, hagyni kell, hogy betöltse a helyüket egy új erő! Éppen itt az ideje :)
Ugyanez lesz a sorsa a Fidesznek is, most van a csúcson, ahonnan már csak lefelé visz út. Nem kell hozzá sok idő :)
Törölt felhasználó
@JAJMÁR: A fidesz más kérdés. Szerintem nekik pár éve igen komoly szakértőik vannak. Az indentitásuk minden politikai oldal legpopulistább, leginkább a történelemben bevált dolgaira alapozták. Átlépték azt a küszöböt, amit más párt nem. Rájöttek, hogy a legtöbb embernek fogalma nincs semmiről(ez normális) és hülyének lehet nézni őket, amit meg is tesznek. Szó nélkül kiforgatnak mindent, hülyének nézik a választópolgárt. A nagy számok törvényére alapoznak. Ha 100 emberből 80 elhiszi, amit naponta tizszer hall, mert sulykolják, 20 nem hisz nekik, velük nem csak hogy nem számolnak, de ki is rekesztik/kriminalizálják őket, ezzel óvva a maradék 80% utópiáját... Nagyon részletes, tudatosan kitalált rendszer ez, mind struktúrájában, mind pedig szavak, fogalmak átszinezése/újraértelmezése szintjén. Saját szájuk íze szerint, nekik teccően átírnak társadalmi és politikai fogalmakat.. Lásd Orbán összes beszéde saját értelmezésű dogma, hogy mi mit jelent és ilyen hülye gyerek szinten a magyarázza, hogy miből mi következik... Nem nem azt jelenti, és nem az következik, ez az ő véleménye..de még csak nem is ez a véleménye szerintem, hanem ez szolgálja a céljait.
Nem vagyok pszichológus, de Orbánban valami hihetetlen kissebbségi komplexusból fakadó "centrális" figyelem vágy(centrális erőtér ugye), amit amolyan megmondóemberként kompenzál... és ha az ő igaza nem érvényesül, akkor értelmetlen az élet vegye be mindenki a cián kapszulát és égjen el a világ..Itt még nem tartunk, de benne van a személyiségében ez a fajta hozzáállás is...
Sajnos csak a náci gépezet jut eszembe erről az egészről, persze szisztémájában, rendezettségében, nem pedig céljaiban.
Szóval ne legyél abban olyan biztos, hogy a fidesz gépezete ne reagálna napi szinten minden változásra. Ők rájöttek, arra hogy amire már nagyon régen rájöttek, hogy cirkuszt és kenyeret(rezsi) a népnek.. Persze, hogy mi a cirkusz és a kenyér azt a mai nap fogja szülni..

Félek ez még sokáig fog tartani...:(
JAJMÁR
@ziziplanet: 01:21 Jól összeszedted, igen, ez egy nagyon is lehetséges változat a jövőre nézve. Én is így gondoltam, egészen vasárnapig.. csökken a támogatottsága, igaz, arra nagyon vigyáznak, hogy a 'hatalomban tartáshoz" legyen elég.
A tesze-tusza baloldal is kellett azért ehhez. Vasárnap óta látok valami reményt a baloldalon, ezért lettem bizakodóbb... :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.