A Fővárosi Törvényszék megszüntette az eljárást Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató ellen a nemzetközi kapcsolatban elkövetett hivatali vesztegetés bűntette miatt indított büntetőperben hétfőn első fokon, a jelentős kárt okozó csalás és a különösen jelentős vagyoni hátrány okozása miatti vád alól pedig felmentette.

Az eljárás pótmagánvád alapján zajlott, amit a Mol egyik részvényese – aki korábban alkalmazottja is volt a társaságnak – azt követően indított, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította a feljelentését, amit a Legfőbb Ügyészség is jóváhagyott.

A tárgyalás után Hernádi Zsolt újságíróknak nyilatkozva úgy fogalmazott: ő az ügyben "járulékos veszteség" volt, miután az a vád, hogy megvesztegette Ivo Sanader horvát miniszterelnököt azért, hogy a Mol megkapja az irányítási jogot megvalósító befolyásoló részesedést az INA felett, megdőlt. A kitalált vesztegetés a Mol ellen irányult, és az elmúlt három év túl hosszú volt ahhoz, hogy ő a mostani ítélet után elégedett legyen – tette hozzá az elnök-vezérigazgató.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
Ha nem csaló,ha nem lopott akkor mi az oka annak, hogy amikor kérdezik csak vigyorog és nem válaszol(felcsuti adakozásáról sem nyilatkozott) az állami vállalat hónapokon át nemzetközi körözés alatt tartott vezetője-csak eljátszottam a gondolattal...aztán még az is érdekes lenne tudni ,egyedül csinálta ki ezt a semmit?
nezelodo
Na és odaát mit dobol az ő bíróságuk, hiszen nem azzal volt a baj, hogy a hazai törvénykezés szorongatta volna a tökeit!?
bakegya
@nezelodo: ugyan kérlek itthon a temetetlen nyomvonalak se büdösek,van gáz dögivel,ja hogy mi nem tudjuk megfizetni?-:)
A rizsacsökkentés folytatódik-belügyesen!-ezt csakk Hernádival működtethető.DDD
Bővebbet-külügyesen-a Vitézytől lehetne megtudni,az ugyanis vicc-tor rokony-ha jól tudom az INÁBA honol.Így aztán orbánt mem kell megvesztegetni se.
1magyar
@bakegya: Igen, ez így van az országban, 100 ft-ból 20 ft-on osztozik a nép egésze, a többit elmutyizzák a vezetők és csókosaik.
nezelodo
@bakegya: Az adócsökkentés kormányának mocskos megnyilvánulásával a napokban szembesültem újfent. Huszonöt éve működő kicsi erdőbirtokosságunk ugyanilyen kicsi osztalékot tud fizetni két és fél évtizedes működés után. Belenyugodtam a 18 %-os adóba utána, ami a fideszes csökkentés révén 30%-ra "csökkent". Hazug banda!
bakegya
@nezelodo: nálam három hektárt egyszerre vitt maga a felügyeő és az erdő-felügyelőség munkatársa az égetőbe-a többi csipp -csupp darabot meg ligetre vágatták és számla nélkül csöpögtették a résztulajdonosok egy két százezrét-aztán mára már volt erdőnk somogyban de már nincs-arról nem is szólva,amit a cigók naponta utánfutóztak ki-azokra meg azért nem lehetett rászólni,mert a tolvajoknak dolgoztak-na ezt privatizálták a kulákok és agyerekeik meg törvényileg fizethetik a visszaTELEPÍTÉS MILLIÓIT.
Négy évet kapott a felügyelő atöbbit meg nem meri feldobni,mert félti a családját!
Igazad van 100 milliókat lehet lopni,de a nagyoknak még a milliárdokat is kevesellik,így aztán a hülye magyar érdekből be kellett szavazni ezt a fidesznyikhajbandát orbánostul-imádkozósáska se nem demokrata,se nem keresztény-népellenes-pártkatonástul-orbánfaxisztánt az európai polgárok terhelésére is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.