A Fidesz nem támogatja az Európai Bizottság elnöki posztjára Jean-Claude Junckert, az Európai Néppárt listavezetőjét. Orbán Viktor egyik fő kifogása, hogy az előző luxemburgi biztossal, Viviane Redinggel sok vitája volt Magyarországnak. Állítólag az is zavarja, hogy Juncker az eurózóna pénzügyminisztereinek elnökeként nem volt elég kemény Gyurcsány Ferenccel 2006-ban.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Orbán nem egy – gyakorlatilag hatalom nélküli – köztársasági elnök akar lenni, hanem be akarja vezetni a pre­­zi­­denciális rendszert, ahol a legfőbb és korlátlan hatalmat az ál­­lamfő birtokolja. Ha létezne erős, egészséges ellenzék, más lenne a helyzet. De a kvázi egypártrendszerben végül is mindegy, minek hív­­ják az uralkodót. Orbán meg akarja és meg fogja változtatni Ma­­gyarország parlamenti de­­mokratikus rendjét, amelyben a par­­lamentnek elhanyagolható szerepe lesz. Az államfőt közvetlenül vá­­lasztják majd, döntéseihez nem szükséges semmiféle többség, gya­­korlatilag szabad keze van mindenben... Hányjál magyar...mert megérdemled! :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
Csak az, hogy nem tudja elviselni, ha valaki okosabb nála. Sima kisebbrendűség. Majd kinövi.???!
libelle
Természetesen támogatja Merkel Junckert., hiszen az Ö " Embere". Merkel volt az aki javasolta és javasolja is. Hogy orbánnak mi derült ki, na én aztán teljesen kétségbe vonnok itt minden olyan állitását, hogy neki valaha valami is kederült volna. Merkel soha nem volt orbánnal olyan viszonyban, hogy bármilyen döntéseit, legyen az lényegtelen, közölte volna orbánnal. Az utobbi két évben ez a felhökkel teli viszony még feketébbbé vált. Tegnap este mondta Juncker, hogy öt nem érdekel egy ilyen kisszellemü ember lehetetlen argumentácioja. Felette áll. A szoziáldemokraták pedig azt mondták, hogy addig amig Forza Ilalia és fidesz a konzervativ pártban van nem hajlandók semilyen együttmüködésre. Eddig viki arra az asztalra sz...rt amelyikröl evett, most pedig a saját fészkébe piszkolt be de nagyon. Abszolut biztos, mindegy, hogy melyik lessz a "szólótáncos" az orbán ellensége lessz!,
spu00
Talán érdekes, hogy Juncker , mint pénzügyi ember állandóan a bankok megsegítésén fáradozott, s tett is ennek érdekében. Nem véletlen, hogy sokan nem szeretnék, mert a foglalkoztatás és a gazdasági emelkedést fontosabbnak látják. A bankok gazdagodásával nem sok ország tudott az állampolgárok életszínvonalával fejlődni.Luxemburg igen,de az egy pénzügyi központ.Az egy főre jutó GDP 100.000 Euró.
csikknorisz
@spu00: A bankok megsegítése és a foglalkoztatottság/gazdasági növekedés nem ellennfelei egymásnak. Persze meg lehet próbálni becsődölt bankokkal is gazdasági növekedést produkálni, csak nem biztos, hogy célravezető.
bence
@mariaberta: ! Nem abból a fajtából való !
spu00
@csikknorisz: Meg kell nézni a bankok becsődölési és nyereség mutatóit, s az ezt követő kifizetési / nyereség/ összegeket, s megérti. Mit gondol miért fizettek 2008 után Magyarországon működő bankok részére 600 milliárdot, mikor nem is voltak szenvedő részesei az amerikai bankok fals részvényeinek birtokosai? Még az olyan nagyon szidott bankadó után is maradnak, mert jövedelmezőbbek most is , mint az anyabankuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.