Konkrét cégeket, NAV-vezetőket és félreállított adóhatósági dolgozókat nevezett meg Horváth András a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársainak – erre következtet a hvg.hu abból a jegyzőkönyvből, amely az áfacsalási botrány kirobbantójának januári tanúkihallgatásáról készült. A lap közzétette az anonimizált dokumentumot.

A hvg.hu emlékeztet rá: Orbán Viktor többször is azzal próbált kihátrálni az áfabotránnyal kapcsolatos kérdések elől, hogy nincsenek konkrétumok, nem tudnak dokumentumokról. Utalt arra is a miniszterelnök, hogy az államigazgatás nem tudja, "ki követett el, mit és mikor". A kabinet látványos távolságtartással kezelte a botrányt, amelyben épp annak kirobbantója ellen indul két nyomozás is.

Ennek a kormányzati interpretációnak azonban az ellenkezője tűnik ki abból, a hvg.hu birtokába került anonimizált a jegyzőkönyvből, amely Horváth András tanúkihallgatásáról készült idén január elején az NNI kiemelt ügyekkel foglalkozó osztályán.

A jegyzőkönyvet a lap teljes terjedelemben közzétette. A dokumentumból arra lehet következtetni, hogy az áfabotrány kirobbantója tucatnál is több olyan céget nevezett meg rendőrségi meghallgatásán, amelyeket az áfacsaló, adóminimalizáló társaságok közé sorolt. Emellett neveket és dátumokat említve beszélt azokról az esetekről, amelyeknél a NAV történt hivatali visszaéléseket gyanít.

Egy számlagyárként működő, gabonakereskedő társaság kapcsán Horváth például azt mondta, valakik az adóhivatalon belül telefonon arra utasították a Kft.-t vizsgáló revizort, "ne tegyen adómegállapítást".

Horváth András a kihallgatásán több olyan kollégáját is megnevezte, akiket szerinte félreállítottak a NAV vezetői.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@dömdödöm: Nem azok fognak utcára kerülni, akik elsumákolták a vizsgálatokat és falaztak a csalóknak, valószínű nem önzetlenül, hanem akik szorgalmazták a rendcsinálást és a törvényes eljárást. Ez Orbánia, nem látod?
A saját apró példámból látom, micsoda rendetlenség uralkodik a hivatalnál, és kik ülnek az ügyfélszolgálatokon is, tisztelet a kivételnek. Kaptam én olyan tájékoztatást tőlük, hogy a nyugdíjas vállalkozónak pl. nem kell járulékot fizetni, azért van túlfizetésem. Ekkora sületlenséget hallva nem mertünk röhögni az ügyfélfogadáson a könyvelőmmel, pedig kellett volna, de ő is a kétharmad járuléka volt a cégnél. Persze az elkúrások rendberakása az az adózó dolga, meg a költsége is. Gittegyletet csináltak ebből a cégből is. Szóval HA-nak ne legyenek nagy reményei, és vigyázzon magára!!
szjupermen
@human: A NAV-nál valóban nem történt semmi. De kérdem, a devizaadósok megsegítéséből mi lett négy év alatt? Ott sem lett semmi. Ez a bagázs ilyenre nem ér rá, mert minden idejüket leköti a koncepciós perek kiagyalása, a hazug győzelmi jelentések kreálása, az ellenoldal befeketítése és az ország totális lerablása.
human
@szjupermen: Dehogy nem történt. A képviselők visszafizették egyben a hitelt, mert volt rá 5-10-20 milliójuk. Pedig simán tudták volna fizetni végig a hitelüket. A forinthitelhez képest még így is jól jártak. Akik feje felett pedig valóban a kilakoltatás lebeg azokat pedig ott hagyták az út szélén.
kkalman
Ez, az az ügy,amelynek nagyobb a füstje, mint a lángja. H.A. a végén örüljön, hogy nem őt zárják be, mert feljelentette a kollégáit.
dömdödöm
@nezelodo: nekem megpróbáltál megmagyarázni azt hogy azért nem kapok meg egy háromszázezer forintos illiték befizetést részletre ,mert közben nagyértékü gépkocsit vásároltam . Bementem és elmagyaráztam nekik hogy egy több éves használt jármű
1 millió forintos vételáron mitől nagyértékű és egyébként is nem zavarja őket hogy a pénz egy másik gépkocsi eladásából származott ? Szóval néztek mint borjú az újkapúra :-)
kukac50
Legalább olyan hírverést kapjon az áfacsalók tábora is mint Simon, Molnár vagy más nézeteket valló személyek kaptak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.