A gyerekkel rendelkező magyar családok körében majdnem felével fordult már elő az elmúlt egy évben, hogy nem tudták a szükséges élelmiszert megvásárolni maguknak és családjuknak – derül ki a Gallup közvélemény-kutató OECD-tagországokat érintő kutatásából.

A kutatás arra kereste a választ, hogy a különböző családokban mekkora problémát okoz az, hogy az utóbbi egy évben nem tudták megvenni a szükséges élelmiszert (telefonos, illetve személyes megkérdezéssel mérték ezt). A gyerekkel nem rendelkező családokban ez az arány a 34 OECD-tagországban átlagban 15 százalék volt, ez 1 százalékos emelkedést jelent 2012-höz képest, 2007-hez viszonyítva ugyanakkor 5 százalékos növekedés. A gyerekes családoknál (15 éven aluli gyerekkel rendelkezőknél) 1 százalékos javulás volt 2013-ban az egy évvel korábbiakhoz képest, most 21 százalékon áll a mutató – írja a hvg.hu.

Megdöbbentő: éhezik a magyar gyerekek fele

A közvélemény-kutató cég kiemelte, hogy a legrosszabbul teljesítő 10 ország között döntően az OECD-tagállamok szegényebb országai találhatóak. Törökországban a gyerekes családok felénél fordult elő az utóbbi 1 évben, hogy nem tudták megvenni a család számára szükséges ennivaló, ezután viszont rögtön Magyarország következik 47 százalékkal.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
@szandokan: Akkor mire szavaztatok? Mert én programot nem láttam sehol...1 szó volt csak a folytatjuk...hát tessék...itt a folytatás...durrognak a fideszes kamulufik nagyon gyors ütemben. Ja és amíg a gyerekek éheznek addig a lázás 20 millióért vadászik meg 2 milliót költ valami titokzatos útra amin még ő sértődött meg hogy vissza kell fizetnie...a mészáros 10 milliárdjairól meg ne is beszéljünk...Na erre szavaztatok...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@naaki: " Úgy látszik te a fasz jó végén állsz"
Ezzel el is árultál magadról mindent. A másik dolog, hogy én nem verek semmit nagy dobra, például te tudod, hogy én ki vagyok? Nem. Látsz egy nick nevet, és ennyi.
Boszi27
@szandokan: Dehogy nem gondolom! Akár ingyenes, vagy csekély térítés ellenében fogamzásgátlót kellene adagolni nekik+ nagyon rástartolni a felvilágosító munkára. Csak ötletelgetek, mert én nem vagyok szakember. A megelőzésre kell a nagy hangsúlyt fektetni. De ha már megszületett egy szerencsétlen kis élet, ne hagyjuk már éhen halni!
naaki
@szandokan: Annyit tudok rólad, amennyit elárultál magadról és az épp elég ahhoz, hogy pont ne érdekeljen, hogy ki vagy mi vagy. Olvasd el, amit írtál és rá fogsz jönni, hogy verted a mellkasod, de ezt hiába is mondom - írom - mert nem fogod érteni. Nagyon felületes gondolkozásra vall, ha azt hiszed, hogy egy nick névből ítélem meg a másikat. :)) Nem tudom mit árultam el magamról. De felvilágosítalak. Nincs vagyonom, de nem irigylem senkitől, ha van neki mit elköltenie. Nekem azzal van bajom, ha valaki megjátssza magát...és ez nem csak a tehetősekre vonatkozik, hanem azokra is, akik a semmire verik magukat. Majd eldöntöd melyik kategóriába tartozol.
SpamKontroll
@Boszi27: Én - a természetbeni juttatások adásával - egyet is értek és abszolút nem is értek egyet...

Ezt az elmúlt 20-40 évben már egyértelműen bebizonyították: minnél többet adsz, annál valószínűbb, hogy támaszkodnak rá és tovább szülik így a gyerekeket...
Ha egy 15 éves anya biztosan tudja, hogy kapja majd a tápszert vagy tüzelőt, akkor még inkább fog szülni így.

Itt több megoldást kellene bevezetni a természetbeni juttatások adása mellett: továbbképzések, alap iskolai végzésekre történő motiválás... Vidéken önellátásra oktatás, ingyen fogamzásgátló, családlátogató, beszélgető emberek, akiket tisztelnek helyi szinten.

Persze, adjunk, ha szükséges, de akkor már egyre inkább bevezetném a "korlátozott ideig" fogalmát.
Kaphatsz egy fél évig, vagy évig és aztán nem kaphatsz.

A cigányoknál próbálták, hogy odaadták a tornacsomagot a gyereknek, pár nap múlva a családjuk eladta.

Tehát az biztosan nem megoldás, hogy adunk.
Legalábbis a végtelenségig nem... Vagy kössék elvárásokhoz.
Boszi27
@SpamKontroll: Én is valahogy így gondoltam.
kukac50
Éheznek a nyugdíjasok azon része akik 50 ezer forint alatti nyugdíjból élnek,és azok a rokkantak akik 50 ezer forint alatti összeget kapnak a hatvan évükhöz közel,és akik egyedül élnek. Fél ország éhezik, de Lázár 23 millióért vadászik,ez a Fidesz politikája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.