A Magyar Telekomra a kormányzat felől semmilyen nyomás nem nehezedett sem az Origo.hu főszerkesztőjének személyét, sem a hírportál tartalmát illetően – közölte Magyar Telekom Nyrt., az Origo Zrt. 100 százalékos tulajdonosa.

A Magyar Telekom azt írta: kiemelten fontosnak tartják az Origo.hu szerkesztőségének teljes függetlenségét, nem szóltak és a jövőben sem szólnak bele a szerkesztőség munkájába. A főszerkesztő személyét érintő döntés az Origo Zrt. menedzsmentjének döntése volt, a Magyar Telekom nem gyakorolt nyomást és nem kérte az Origo vezetőségétől a főszerkesztő leváltását – közölték.

A távközlési cég közleményében cáfolta azokat a találgatásokat, amelyek az Origo.hu főszerkesztőjének távozását a Magyar Telekom és a kormány közötti megállapodással hozzák összefüggésbe. Hangsúlyozták, hogy a cégre semmilyen nyomás nem nehezedett a kormányzattól.

Hozzátették: a Magyar Telekom elnöki és vezérigazgatói pozíciójának szétválasztása a Deutsche Telekom leányvállalatainál megkezdett, és több országban már végbement folyamat, ezért alaptalan az a feltételezés, hogy a kormánnyal februárban megkötött partnerségi együttműködési megállapodás bármilyen mértékben érintette volna akár a vállalat irányításának struktúráját és vezetőit, akár az Origo Zrt.-t.

"A mindenkori kormány és a Magyar Telekom vezetői közötti párbeszéd természetes, ám ezek célja sohasem a nyilvánosság, a sajtószabadság korlátozása" – írták.

Az Origo Zrt. kedd reggeli tájékoztatása szerint a cég a változó médiafogyasztási szokásokhoz alkalmazkodva nagyobb hangsúlyt akar fektetni az integrált tartalom-előállítás stratégiájának megvalósítására, ezért átszervezi eddigi tartalomirányítási szervezetét.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Én is ezt mondanám srácok a zsíros üzlet után...
Fradigege
Hogy-hogy nem??? Akkor miért rúgták ki a főszerkesztőt? Lehetőleg kerüljük a púdert a menesztésével kapcsolatban. Mert a kirúgással beleszóltak a szerkesztőség munkájába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.