A Spiegel Online német hírportál a tervezett reklámadóról közölt összeállítást szombaton. A Tiltakozások a magyar sajtótörvény ellen: fekete képernyők, fehér oldalak című írásban a szerző, Keno Verseck kiemelte, hogy a kormány a reklámadóval "hallgatásra akarja bírni az utolsó független médiumokat", és még "a kormányhű sajtó is" tiltakozik a tervezett intézkedés ellen.

A Magyar Nemzet vonatkozó szerkesztőségi cikkét felidézve hangsúlyozta, hogy "Orbán miniszterelnök egyik leghűségesebb követője" is szembefordult a reklámadó koncepciójával, ugyanakkor "amit Orbán eltervez, azt végre is tudja hajtani", mert mögötte áll a kétharmados parlamenti többség.

A tervezett adó részleteit ismertetve kifejtette, hogy a legmagasabb adókulcs két olyan televíziót érint – köztük az RTL Klubot –, amelyet "eddig nem a kormány ellenőrzött", és kisebb adók, köztük "az egyetlen független hírtelevízió", az ATV is súlyos gazdasági helyzetbe kerülhet, akár csődbe is mehet.

Megjegyezte, hogy a kormány mindeközben "világossá tette, hogy mit tekint jó újságírásnak", hiszen Kerényi Imre bemutatta a Magyar Krónika című lapot, amelynek "csak jó hírekről kell beszámolnia".

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
A vonatkozó rész (saját fordításban), amiről az MTI "megfeledkezett":
Kedden elbocsátották Sáling Gergőt, Magyarország második legnagyobb hírpoltáljának, az origo.hu-nak a főszerkesztőjét. Az Origo egy cikksorozatban számolt be arról, hogy Lázár János, Orbán nagyhatalmú kancelláriavezetője közpénzből többször is extrém drága luxushotelekben éjszakázott külföldön. Orbán kancelláriafőnöke imádja a luxusvadászatokat, amelyekre szívesen meghívja az európai főnemesség tagjait is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Desischado: Kell egy szimbolikus ügy, ami elég komoly és egyértelműen bizonyítható, ami kiveri a biztosítékot, ami leleplezi a bandát. E nélkül nem fog történni semmi.
m.macskosz
@Desischado: Bevallom, nekem egy ukrán helyzet nagyon nem hiányzik. :(
És mégis, ki lenne az, aki felkelne ez ellen a despota ellen. A szocializmusra,
a Kádár rendszerre azt mondják, hogy az emberek elvoltak a langyos "jólétben".
Igen, de most ki lubickol benne? Azok, akik naponta elQrhatnak százezreket,
elég jól elvegetálnak, nekik nagyon finom kis rendszer ez. De azok, akik a családjukat
vagy akár önmagukat nem képesek eltartani a napi 8-10-12 órás munkájuk béréből,
ezért a szabadnapjukon is, a szabadságuk alatt is keccsölnek nem érnek rá tüntetni. :(
Az emberek igenis meg vannak félemlítve, talán de jure nem, de facto azonban igen!
Nem hiszem, hogy én lennék az egyetlen, aki tudja, hogy a munkáltató azt csinál, amit
akar, a "Munka Törvénykönyve egy kalap szart ér, még így is, hogy azok, akik megváltoztatták,
gazemberek és nem a kisemberek érdekeit tartották szem előtt.
mate03
@Horizont: Csak azt tudnám hogy Lázár mit tud Orbánról és fordítva?
Desischado
@m.macskosz: Sajnos, mindenben igazad van, de én tudok olyan eseteket, mikor a jónépnek elege lett, de nagyon! Máskülömben szerinted én Ukrajnát akarok? Az égiek mentsenek meg tőle! De nem tudom, hogy lehet ezeket másképp eltakarítani! Mert önként nem fognak a hatalomból lelépni!
picike
@Desischado: a nép választotta őket ujra akkor ?A legjobb tanácsom BÉKE
evacica
Már a Klub Rádió is csak Budapesten szól!Orbánék nem bírják a kritikát vagy azt, hogy vannak akik másképpen látják a dolgokat. Mindenkinek kuss, csak is azt lehet közölni amit a vezér jónak lát, na ez a diktatúra az emberek folyamatos félrevezetése hazugságokkal való traktálása. Gyávák és kis stílűek..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.